Circulația jazzului în natură

Anul trecut, muzicienii care alcătuiesc Sorin Zlat Trio au fost invitați de Fundația Rimbaud & Verlaine din Londra să susțină un recital în faimoasa sală de concerte Kings Place și să compună muzică în memoria celor doi poeți. Concertul „Jazz Poems“ din această seară, de la ARCUB, prezintă piese compuse pentru evenimentul de la Londra, lucrări de pe albumul Endurance și materiale noi, din următorul disc ce va apărea pe piață în primăvara anului 2018.

Ansamblul muzical a fost înființat în toamna anului 2008 și pentru următorul concert al stagiunii de jazz Artist in Residence de joi, 15 februarie. Sorin Zlat Trio a pregătit pentru publicul de la ARCUB jazz inspirat de poeții Rimbaud și Verlaine și multe alte surprize muzicale pentru cunoscători. Invitați în cadrul celui de-al doilea sezon Artist in Residence (octombrie 2017 – iunie 2018), Sorin Zlat Trio include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, abordând stiluri ce oscilează de la cool jazz la post-bop, latin și jazz clasic.

Printre scenele pe care au concertat Sorin Zlat Trio se numără cluburile Vortex, Pizza Express, Kings Place din Londra, Nardis din Istandul, Jazz Cafe din Montreuz, B-Flat din Berlin și Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival. De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cântat pe aceeași scenă cu nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Branford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard.

Sorin Zlat este pianist, clarinetist și compozitor și deține numeroase premii naționale și internaționale. Este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz ai momentului, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux 2015. Invitat ca headliner la Jackson Jazz Festival 2017, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio și The Commodores.

Alături de el este și Michele Montolli. Acesta studiază vioara de la vârsta de șapte ani, iar la 17 ani se înscrie la Conservatorul din Verona, la secția contrabas clasic. În 2009 absolvă studiile de jazz la contrabas în Graz, Austria și un an mai târziu intră pe scena londoneză de jazz.

Andy Trim cântă cu legendele jazzului britanic Humpfrey Littleton, Danny Moss și Brian Lemon încă din vremea adolescenței. Odată intrat pe scena londoneză de jazz, Andy Trim urcă pe scena cluburilor Pizza Express și 100 Club alături de artiștii americani Charles McPherson, Nathan Davis și Gene „Mighty Flea“ Connors. Unul dintre cei mai respectați bateriști ai Londrei, Andy Trim și-a dezvoltat un stil unic de a aborda jazzul secolului XXI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.