Colosal!

Demisă din funcția de Avocat al Poporului, în condiții neprocedurale, Renate Weber a acționat în judecată cele 2 Camere ale Parlamentului.

O asemenea inițiativă schimbă abordarea generală a lucrurilor și trasează o nouă cale de atac în justiție, gândită de mulți justițiabili însă nepusă în practică din motive care privesc mediul intimidant politic și administrativ.

Acțiunea juridică, în sine, este una excepțională pentru un Avocat al Poporului, chiar dacă în timpul mandatului n-a dat semne de un civism instituțional-juridic pe măsura instituției.

Acțiunea de la Curtea de Apel București este una istorică, anunțând un singur și major impediment: competența Curții, aspect care ar putea duce la respingerea cererii.

În condițiile în care Curtea de Apel București va judeca cererea cu temeinicie, România s-ar putea întoarce spre lege, Constituție, autoresponsabilizarea instanțelor și o lovitură dată grupurilor infracțional politice.

Dar acțiunea nu ar trebui să se oprească aici. Cu siguranță va continua, existând determinare din însuși modul de abordare, și având în vedere că încălcarea drepturilor nu poate fi prezervată niciunei instituții, fie aceasta Parlamentul României.

Renate Weber, indiferent de minusurile instituției și ale însuși Avocatului Poporului, are șansa să zguduie un sistem care nu mai poate continua, de a stabili noi standarde în acord cu legislația și procedurile presupuse.

Procesul deschis de Renate Weber va trebui dus până la restabilirea dreptului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Pai nu asa intelegem NOI statul de drept!!! Sa poti ataca Puterea, Conducerea de Partid si Stat! Statul de drept iohannist inseamna ca ce fac iohannistii este DREPT. CLAR? „Justitia mea” trebuie sa serveasca intersele Partidului si a Conducatorului. DNA ar trebui sa se autosesizeze in cazul acesta. La fel si militia si Secu’, toate institutiile apolitice care au obligatia politica sa apere Conducerea de Partid si Stat.

  2. Depinde cine a dat ordinul ca Renata sa fie pusa pe faras! Daca este ordinul securitatii atunci vom vedea daca or exista printre judecatorii de la varf unii necontrolati de securitate.

  3. Se deschide o era noua in Romania in care fiecare incapabil, dar functionar bugetar poate da in judecata angajatorul adica Puterea..Apartenenta cu carnet si viziune la ALDE sau PSD nu mai conteaza chiar daca PNL a castigat guvernarea in timp ce in Tara Democratiei SUA daca castiga republicanii alegerile prezidentiale ,demit zeci de mii de puturosi democrati,daca castiga democratii alegerile prezidentiale demit zeci de mii de puturosi republicani,si nimeni nu se supara
    Numai in Romania o gradea,o weber un cristache si alti tras-impinsi pesedisti fac circul de complezenta

  4. Parlamentul, asa cum pina si un copil o stie, este organul legislativ, adica cel care (chipurile !) face legile, le dezbate si le aproba, le modifica sau le respinge. Lasind la o parte faptul ca de multe ori guvernul sau/si presedintia i se substituie in mod fraudulos, faptul ca parlamentul o ia razna si da decizii aiurea (chiar prin vot !), procedind la cele mai mari ilegalitati sau bazaconii, trebuie sa fie sanctionabil ! Cei care (cica !) au fost trimisi pe bancile parlamentului e de presupus ca, atunci cind ceva li se supune la vot sint in cunostiinta de cauza si nu isi dovedesc imbecilitatea sau servilismul la ordine venite din colturi obscure. Si deci, daca gresesc, trebuie sa plateasca ! Pina cind sa mai acceptam ca niste indivizi platiti regeste, cu pensii la fel de regesti, sa faca tot felul de timpenii sau abuzuri ?

  5. „Puterea” ?!? Poate vrei sa spui Putoarea … adica exact ce vine dinspre tine, cu adieri „parfumate” de hazna, de cite ori deschizi gura !

  6. @Doina Oltului:
    Citez din spusele scrise de dumitale:”…chiar daca PNL a castigat guvernarea…”! Unde si cu ce procent sau cate voturi a primit gloata de clanuri, daca sunt 3-4 entitati adunate la guvern? Inteleg castigul 51+1% dar nu inteleg o adunatura de gloate cu procente minuscule doar pentru a executa mofturile unui individ care, din cate demonstreaza, distruge tot ce inseamna demnitate, onoare, respect, natiune romana si tara botezata Gradina Maicii Domnului=cimitir de morti si gunoaie!

  7. @Doina Oltului
    Nu e neaparat vorba de dreptul Puterii de-a schimba functionarii de stat. Acuma statul este iohannis si gasca lui. E vorba de STATUL DE DREPT, adica schimbarile sa se faca pe baza legii si in conformitate cu principiile dreptului. Ai uitat ca in Kovesi vs Romania exact pe asta a pierdut RO la CEDO, nu a avut posibilitatea sa conteste legal demiterea ei? Aceste principiu sa se aplice selectiv?! Orice decizie politico-adminstrativa trebuie sa poate fi atacata in justitie. In lipsa acestei prevederi vorbim de dictatura. Pe vremea lui Ceasca puteai ataca legal o decizie a PCR (prin. M.A.N.)sau un decret a lui Ceasca? De unde acelasi vis erotico-politic al regimului actual cu cel al regimului de dinainte de ’90? Iar eliminarea lui Weber exact asta urmareste, eliminarea in parte a posibilitatii de-a contesta aberatiile legislative ale actualului regim condus de iohannis. Le trebuie acolo „Avocatul Meu”, al puterii cum zici, sa le apere interesele LOR, nu unul al poporului.

  8. scriptic UE ne-a luat adresa, identitatea si ne-a lasat cu CNP, unii ar zice „semnul Fiarei” fara gen…Nu mai era nevoie de d-na avocat, pt ca ar fi putut intreba daca o asociatie=UE are dreptul sa anuleze identitatea, apartenenta la o comunitate/concept uman simplu la acea impartire biblica in femei si barbati etc. Ma intreb cum vor impune UE musulmanilor renuntare la identitate? Nu-mi place violenta, dar in mod tragic viziunea europeana va declansa multa emotie si…Suntem anesteziati cu Pandemia, dar unii nu vor accepta noua viziune…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.