Comasare sau complicitate? 

Din momentul în care președintele, în parcimonioasele sale apariții publice,  a admis că discuțiile pe tema comasării alegerilor „sunt legitime”, a devenit clar – pentru cine are cât de cât habar de cum  au mers și merg (încă) sforile în mandatele Iohannis – că reunirea scrutinelor se va face.
Narativele care se vântură sunt cunoscute și, ca de obicei în politică, ele nu ne spun adevărul. Astfel, sub pretextul economisirii cheltuielilor de organizare, al prezervării „stabilității” țării, al creșterii prezenței la vot ca proptea democratică etc., partida Iohannis – PNL, aflată în continuă pierdere de viteză, caută cu disperare comasarea  localelor cu europarlamentarele.  Din cel puțin două motive.
Unul – nu pentru că i-ar păsa de democrație, ci pentru că, bazându-se pe afluența la urnele de pe plan local (când lumea se-nghesuie să se răzbune pe primarul care n-a pietruit străzile sau, invers, să-l realeagă ca să le mai pietruiască o dată), speră să ia voturile de-a valma și pentru europarlamentare. Pe sistemul – unde s-a dus mia, ducă-se și suta! Se prefigurează locuri puține pentru PNL (din cele 33 la care are dreptul România), iar președintele are obligații multe.
De exemplu, nu e sigur dacă a fost sunat de președintele Macron să-l pună pe listă, eligibil mort-copt, și pe dl Cioloș. Bietul băiat e în pericol să rămână pe tușă… Or, nu e cazul să-l superi pe dl. Macron când urmărești să ocupi un înalt post european. În plus, mai sunt Văleanu (alias Crin Antonescu care s-a dat la o  parte în 2014), Mureșan (pe care îl mai cheamă și Siegfried), Predoiu (care nici el nu știe cum îl mai cheamă), Gorghiu, Turcan (amândouă cu porecle transformate în renume),  Rareș (un nume pentru eternitate), Hellvig (care știe cum îi cheamă pe toți). Și or mai fi. Unde bagi atâția?  E aglomerație.
Și doi – procente mai multe la primul scrutin comasat îi asigură partidei Iohannis-PNL o poziție mai de Doamne-ajută în skandenberg-ul cu PSD din tururile  care urmează, în perspectiva împărțirii plăcintei post-electorale. Acesta este și motivul pentru care fosta ciumă roșie se lasă greu, greu de tot,  la comasarea din  9 iunie. Adică, s-a întâlnit hoțu’ cu prostu’? Ea, ciuma, ar dori, la pachet și comasarea a doua, parlamentare cu prezidențiale.  Dar cel mai tare ar dori candidat comun.  Cu numele de Ciolacu. În timp, ce dl Iohannis ar dori același lucru – dar cu nume schimbat:  Ciucă.  Căci nimeni nu ar fi mai docil în continuarea pașilor pierduți în România educată decât generalul cu patru stele. Dezamăgirile civile Câțu – Orban ar fi astfel date uitării.
E nevoie de candidat comun întrucât obida populară, strânsă în 10 ani de iohannism, ar putea, la primul tur, să-l plaseze pe candidatul AUR între primii doi, caz în care fie Ciolacu, dar mai curând Ciucă nu intră în turul doi. Ar fi ghinion mare. Ca să preîntâmpini, faci de-acum aranjamentele (secrete) pentru candidat comun. Aici se rupe pisica. E nevoie de compromis.  Politica e arta compromisului, dar poate fi și arta compromișilor?
În discuție ar mai fi și dl Geoană. Dacă președintelui Iohannis – în schimbul unor garanții personale și profesionale puternice – i se dă ordin de la Factorul Extern ca Geoană să fie candidatul comun, atunci Mircea va intra sigur în turul doi, de unde va ieși președinte. Totuși, ca din senin, cumnățelu’, fratele Mihaelei-dragostea mea, a fost reperat în Turcia în perspectiva extrădării – fapt ce ne spune că dl Geoană  va fi scos din cărți. I se va da un os mai mic de ros, potrivit pregătirii lui de la Aspen Institute, o organizație non-profit, mult-apreciată în țară și peste hotare.
Problema este dacă acest aranjament întărește democrația sau o degradează și mai mult. Unii ar spune că, prin generalul Ciucă (Ciolacu nu știm ce grad are), democrația ar fi upgradată,  nu degradată. Chestie de semantică. Inutil să mai spun că, în acest joc, postul de primar al Bucureștilor e mizilic. Și Nicușor, și Firea sunt fii ploii. C-așa-i în tenis. Deja PNL l-a aruncat la coș pe Nicușor, semn  că postul lui a intrat în pachetul de negocieri cu PSD și probabil a și fost adjudecat.
Rămân la părerea că atunci când s-a hotărât aducerea lui Ciolacu, vânzătorul Ardealului,  în barca puterii,  s-a hotărât inclusiv ce se întâmplă azi. Aranjamentul s-a făcut pe termen lung, dar ar fi o greșeală să credem că cele două partide, unite printr-o indestructibilă relație de love and hate, ne vor arăta, pe față, înainte de alegeri, intimitățile copulării lor politice.  Nici vorbă.
Ne vor anunța doar comasări de alegeri. Nu coaliții sau alianțe politice.  Și cu atât mai puțin complicități.  Deși despre asta e vorba – despre complicitatea a două partide (remorcate de conducătorii lor de paie, supervizați de dl Iohannis și de forțele din spate) de a aresta puterea și resursele pe termen nedefinit. În fond – de a păstra mizanplasul festinului, inclusiv la toate structurile de forță.
Din toate aceste aranjamente, nu se poate spune că poporul, fizic, este exclus. Poporul nu va fi exclus, poporul va fi doar îndrumat, ghidonat, canalizat… oferindu-i-se candidații care trebuie. Unii vorbesc de zece ani – cu permutarea  președinte-premier. Adică Putin-Medvedev  a la roumaine. Totul ambalat în abureala stabilității, a progresului general, a reformelor constituționale  etc.  Deal-ul e oricum secret, va ieși la iveală când va fi cazul.  Dar de 10 ani încoace, de 20 de ani încoace n-a fost timp de progres, de reforme? De ce, la fiecare sesiune de alegeri, ne sunt vânturate progresul  reformele, ca o Fata Morgana?
Acum trebuie candidat comun care să fie oprită ascensiunea AUR?  Păi AUR este chiar invenția/rezultatul incapacității/ticăloșiei/duplicității PNL-PSD, cum să-l mai oprești? Este ucenicul-vrăjitor! Cum să-l mai oprești? Pe cale democratică, aducând cât mai mulți oameni la urne?  Subtilă șmecherie, prin amputarea principiului.
Căci nu numai participarea la vot, ci și DIVERSITATEA ofertei asigură democrația. Și pe vremea lui Ceaușescu, poporul venea la urne în proporție de 97 la sută. Și ce, era democrație? Ce folos, dacă nu aveai la dispoziție decât un singur candidat!  Aici e scamatoria, abureala, perdeaua de fum, vânturată cu sârg în triunghiul Bermudelor Iohannis-PNL-PSD.
Poporul va vota. Da, dar cu condiția să nu-l legați la ochi, traversându-l strada ca pe un orb. Dar chiar și așa, chiar și orbit de atâtea perdele de fum, s-ar putea să vadă mai bine decât la alegerile anterioare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

32 de Comentarii

 1. ALO,ALO TOVARASI SI TOVARASOAICE – VA ROG FRUMOS SA REZOLVATI CAZUL MAI REPEDE CACI BAIETII DE LA STS NU POT SA FACA PROGRAMUL CA SA IASA CINE TREBUIE INTRUCAT NU STIU DATELE DE INTRARE.STITI VOI DACA IN CALCULATOR BAGI CACA,CACA IESE.ESTE PACAT AVEM DOSARELE FACUTE PENTRU TOTI CEI CARE URMEAZA SA CONDUCA TARA,TOTE ATELE SUNT TRASE SI SUNT LEGATI DE MAI SI DE PICIOARE,LIMBA LE ESTE SI EA LEGATA ASA CA O SA FACA CE VREM NOI.VA ROG EU NU MAI PIERDETI TIMPUL CU INDECIZIA CA SE RUPE SANDRAMAUA.STIU CA LA INCEPUT ASA ERA PIESA DAR TIMPUL TRECE SI PUTEM SA AVEM ERORI DE SOFT SI NU ESTE BINE TOVARASI.

 2. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos alunga toate fortele diavolicesti opuse Tie din pamantul, apa, aerul, insectele, pasarile, animalele, iarba, pomii si din noi, romanii. Ia-le pe toate aceste forte diavolicesti si intoarce-le si leaga-le pe vecie de capul celor care le-au trimis asupra noastra astfel incat slujbasii Satanei sa nu mai poata sa-si trimita fortele diavolisteti asupra noastra, a romanilor sau a altor popoare goimice de pe acest Pamant. Amin, Amin, Amin, Amin.

 3. Comasare? NU! Este o forma de a bloca schimbarea acestei clase politice cu altceva, o acțiune psihologica despre care se crede că va avea succes, psihologia inversa=ceva perfect pentru voi pentru ca tot noi să rămânem la conducerea țării! Toți se tem de ziua de după alegeri, le e frica de orice, mai ales că vor săraci și canci bonusuri și pază la cur, nu vor mai avea mașina sau zbor gratuit in orice ora când li se scoală sa plece, nici hârtie igienică, pasta de dinți și ședințe de înfrumusețare de pomana, ce vor face ei pentru că, deja e supra triplată masa bugetarilor de lux din instituțiile unde au fost numiți politic! Sunt enorm de multi și nu mai au loc, nu vor să intre în contact cu masa mare de cetățeni, nu vor decât să stea departe de cetățeni și unde daca nu în politica înaltă prin rotativa pusă la cale pentru, posibil, ieșire la pensie sau ieșire pe aleea crinilor popești.

 4. Optim ar fi sa fie un singur tur si cu asta basta.
  Ne trebuie 5 prezentari la urne, de parca-am fi la casa de nebuni? Adica sa-i platim de 5 ori pe aia din comisii si sa blocam de 5 ori scolile unde sunt sectiile de votare, de 5 ori convocati politai si jandarmi.
  Ce sa zic, desteptaciune mare! Si apropo: sforariile se fac si cu un singur tur de scrutin si cu 7 tururi de scrutin……[Rumburak]

 5. who the f… cares??? nu conteaza daca e una sau sint 10… poate sa bage si 2 referendumuri pe linga…

  alegerile sint cel mai bun moment de a face misto de politiceinii cersetori de voturi… pai de mai bine de 30 de ani scursurile reusesc mereu sa escaledeze sistemul de ei inventat/copiat si sa se agate de putere… vad ca asa e peste tot in lumea „civilizata” -cistiga mereu cine trebuie ha ha ha ha ha ha ha

  asta cu puterea pe 10 ani cu psd si pnl e fantastica! ar fi misto ca la alegeri sa se dea cu dtt peste parazitii politicului doritor de putere iar psd, pnl, udmr, usr cancerul, care a distrus Romania, sa fie extirpat…

 6. Sunt curios daca Soros mai are forța să numească miniștrii români! Actuala clasă politică nu înțelege că a început să bată vântul schimbării! Putin e de vina! Hoții aflați la vârf nu știu cum să se agațe cu ghearele de putere fiindcă dacă cad, o sa fie un zgomot asurzitor. Oricum și-au asigurat odraslele pentru 100 de ani! Sunt disperați fiindcă vor trebui sa plătească la cat au furat din moment ce in România nu mai e nimic de furat!

 7. Nu cred că ar tebui să uităm că „triunghiul Bermudelor Iohannis-PNL-PSD” este înscris într-un cerc cu aria calculată acu’ patru ani. Problema se complică acum, căci fiecare latură a acestui triunghi este o coardă a cercului. De aceea calculele se fac doar de specialiști școliți la Harvard.
  Cât despre popor… Fără manele viața e pustiu, carnea de tun se frăgezește cu bere la pet. Va vota.
  Hai, Slava!

 8. Mi se pare corect ca, politia RCA să crească pentru mașinile conduse de alți cetățeni fata de proprietar. Sa plătească beizadele drogate care conduc autoturismele părinților sau altor bogătani!Fiecare să-și conducă mașina proprietate. Mai terminați cu prietenii drogati!

 9. Este o vprbă veche,.”ce nu merge nu trebuie forțat”.. Comasarea este imposibilă,.. De ce prostu CANDIDAT acu iși crează motiv ca pe urmă de cîștigă să fie acuzabil de ilegalitate.. Romînu e vestit că are inteligența d enu vede dincolo de nas

 10. Sa le pună toate în aceeași zi, iar buletinele sa fie gata stampilate. Noi doar sa semnam pentru participare și sa le introducem în urna funerara.
  PS. Ordinea pe buletinul de vot sa fie stabilita în funcție de greutatea corporala. Asa ca la îngrășat fraților, dacă vreți sa fiți primii pe lista. In procesul de îngrășare, rugam sa nu depășiți greutatea șefului de partid. Unul mai gras ca Ciuca nu ar da bine în relația cu CIA și NATO. Se zvonește ca cei cu chelie nu vor avea drept sa candideze. Momentan Rareș face scandal în partid pentru abolirea acestei decizii discriminatorii, deși si-a făcut o rezervare pentru transplant de par și mar Golden pentru luna aprilie. Latura lgbitiqista a securității, USR nu va avea acces decât în turul 1 la prezidentiale, deoarece își vor uza, pana la degradare, turul pantalonilor cu dos cu tot. În campanie se va practica jocul STATUIA, joc ce va fi jucat doar în prezenta americanilor, UE, NATO și ucrainenilor. El presupune Munteniei totala și șanse oferite câinilor și reprezentanților acelor democrații consoli DATE sa-și ușureze constiinta vezicii urinare la picioarele candidaților noștri. Slava voua stele curate/ voie buna pe pământ. Ati ghicit. E vorba despre stelele de pe umerii candidaților, stele care vor stralucii pe cerul politicii naționale precum strălucește Luceafărul pe cerul nopții in prezenta efectivelor NATO și băieților de trupa bine antrenați in subminarea tarii și a conștiinței naționale.

 11. Vodă Iohăniță să își cate de drumul lui ”euro-atlantic”. S-a calificat la locul de muncă mai nou și în drept ? De ce să mai respectăm termenele stabilite în legile electorale, dacă ei (securiștii) nu au respectat și nici nu au vre-un gând să respecte legile acestei țări. Justișia ca de obicei doarme în bocancii cazoni și visează la pensie.
  Ce ar fi ca tura aceasta prin parlament să avem alte partide decât cele care sunt acum acolo , cu ăștia de astăzi ne-am cam lămurit cum stăm. Ei stau bine și noi din ce în ce mai prost.Chiar și comasate , dacă securiștii nu fură alegerile poate de data asta îi trimitem acasă pe toți (ăi de putere sau opoziție).

 12. …cu siguranta diferitele tipuri de alegeri vor fi comasate…miza este, dupa cum toti intuiesc, europarlamentarele-la locale nu au emotii, primarii ii vor „impulsiona „pe asistatii sociali dependenti de cei din urma, care cei din urma vor trage cu dintii sa castige, au familii numeroase, tanara generatie de copii, nepoti samd a crescut si tre sa stea si ei undeva la stat, nu-i asa?…marea problema este ca in rural partidele mici nu sunt reprezentate, nu vor avea observatori in sectiile de votare, jandarmii si politistii sunt pe felie cu primarii…fac pariu pe orice ca vor fi mai multe voturi pt euro in rural decat in urban, toate pt pnl/psd…mai multe si decat locuitorii…cine va verifica?…nimeni…comasarea este doar modalitatea de a camufla furtul la scara mare!…daca mai punem si putinatatea sectiilor din diaspora unde sondajele indica un procent de peste 80% votanti aur, avem tabloul aproape complet…ruralul va salva actuala putere de la dezastru si le va asigura guvernarea pe viata…totusi, cu surprindere vom afla ca profilul votantului acestor doua formatiuni politice, adevaratii asasini ai tarii, arata ca acesta este intelectual fin, cu minim trei facultati samd…

 13. Domnule Serbanescu-Vrajeala cu voturile o stim de cind am intrat in ” democratie” . Adica de vreo 34 de ani.Un singur lucru va fi cert . Zicerea generalissimului Stalin . AiaȘ ” Nu conteaza cine voteaza , conteaza cine numara voturile” , nu ? Parca am avut deputat UDMR de Vaslui si eurodeputat de Teleorman, nu ?si mai e una -procesele verbale pleaca intocmite corect de la sectiile de votare . cins se baga la ” calculator” ies procentele si catindatii care si cit trebuie….

 14. Am mai spus.
  Parerea mea.
  Comasarea trebuie facuta.
  Cu s-au fara comasare nu se schimba nimic, si nu este un slogan invechit al romanilor.
  In ac. moment nu vad pe nimeni din conducere/din partide, interesat si capabil sa dezvolte economia. Sa fi venit deja cu masuri concrete. Cate 10 masuri in fiecare luna, puse in practica, sau demarate imediat. La cate lipsuri sunt in economia noastra, doar in acest ritm s-ar putea vedea ceva rezultate —in cativa ani.
  De aceea: comasarea ar mai face ceva economie la buget. Apoi s-ar incheia mai rapid si l-ar scuti pe roman de lehamitea de campanie.

  Oricum poporul nu hotaraste NIMIC. Nici central si nici local. Asa cum e legea acum. Legea e facuta sa fie suficient sa te voteze cei din partid si neamurile.
  Oricum tara este scapata din mana si este deja intr-o situatie fara iesire.
  Oricum viata romanilor se degradeaza accelerat, pe zi ce trece, si nu se poate schimba nimic deocamdata.
  Oricum nu avem de unde alege. Dintre coruptii de pe liste?! Aceiasi care au distrus tara 33 de ani ?! Indiferent pe cine ar pune partidele pe liste, cu greu gasesti unul despre care sa nu fi vazut stiri revoltatoare de coruptie sau angajari de neamuri, incompetenta notorie etc.
  Ar fi interesant un sondaj cu intrebarea aproximativa: ”daca la aceste alegeri romanii cunosc persoane corecte si competente pe care le-ar vota?”

 15. D-le Eugen Șerbănescu,într-o vreme era gargară cu „frageda noastră democrație” și când apăreau la TV gargaristii și vorbeau despre „democrația frageda” pe unii îi apucă plânsul până la sughit de necaz și credeau că democratiea-i bolnava ,are febră și roșu în gât ,alții alergau la spital să-i ducă de-ale gurii!
  Gesturi frumoase!
  Acuma avem „democrație „consolidată”și asta nu are nimic cu Comasarea alegerilor,o doare in fund și pe mine in cot.
  Într-un stat eșuat ,cum a grăit înaltul nostru contemporan că el multe graieste,nici nu poți avea altă democrație decât consolidată.
  Eu mi-am dat seama primul că avem jmecheria asta de democrație,intro-zi de duminica ,când eram la slujba in curtea unei biserici și printre noi țigăncile la ispitit La un moment dat vad agitație printre țigănci și pe una o aud strigând „,Democrație,Democrație ,au venit jandarmii,hai că plecam!
  Democratia era puradeaua țigăncii!
  Atunci a fost momentul când democrația s-a consolidat și a coborât din tv in Tiganiada!
  Acuma eu șunț unul om liniști ,de aici înainta nu vom avea decât alegeri libere , democrate și comasate că numai jmecheria asta consolidează democrația!

 16. „Comasare? NU!”

  Am inteles, sa nu vina oamenii la vot, sa castige aia care au 9,6 % ! Stati linistiti ceausismul-ortodos nu castiga in Romania, ne apara NATO si MOSADO, hahaha ! Ati vazut, Shosho de la ambasada a fost evaporata intr-o noapte, in piata era doar un singur tractor si ala pe remorca, ca nu avea autorizatie sa circule pe roti. Iar nasul DDD este la racoare, urmeaza finul. Cine are grija lui, nu se baga in aceasta aventura, se iese prost din ea, exista un precedent in muntii Fagaras. Arma Vanatori de Munte se antreneaza intens.

 17. Toarasi, stati linistiti la locurili voastre! Nu va mai agitati cu alegerile. Ele se rezolva oricum din tableta conform OZ/U venit de la „parteneru’ strategic”. Eu votez telepatic. Doar ma gandesc ca votez si bajetii baga votu’! Tehnica toarasi, tehnica!

 18. incorect cu ani in urma cand PSD era in opozitie si apela la Comisia de la Venetia care a spus ca:”nu se pot comasa alegerile”, acum este corect, firesc pt ca sunt la butoane si ne spun:”ciocul mic”, parca spusa de cineva de la PD-L, dar acum este firesc pt ca PD-L-ul de alta data care voia comasare este acum PNL-ul de la guvernare, deci aceeasi operatiune, atunci nu le-a mers acum cu Ciolacu marele magicean care a dat totul la o parte ca gaina din varful gunoiului de grajd se poate…Orice fara bun simt a lui Basescu azi este plin de educatie si parfum…

 19. Domnu Șerbănescu, 1/nu ne interesează pozele de familie!2/Comasarea e o procedura ,,NEDEMOCRATICA,,NOI VREM SA FIM LIBERI ,SA VOTAM CU GEORGE SIEMUION,,COMPATRIOTUL,,d.voastra.VREM.SA DEVINA PRESEDINTELE ROMANIEI SI SOSOAICA PRIMSECRETAR.VREM CU TRUMP,VREM DIGITALIZARE ,VREM IDENTITATE DIGITALA ,VREM SA AVEM CREDITE SOCIALE CA IN CHINA ,VREM COMUNISM DIGITAL,VREM LIBERTATE,EGALITATE ,FRATERNITATE DIGITALA!INCHEI CU PRIETENESCUL SALUT🇮🇱SHALOM SHARMUTA🇮🇱

 20. Este improprie denumirea de comasare, alegerile sunt independente, doar participarea la vot, cand nu se mai face politica, se face in aceeasi zi, in incaperi diferite, pe liste diferite, cu buletine diferite. Boshorogii de la Venetia n-au ce sa vorbeasca. Toti aia mici urla, ca la o participare mai mare la vot (participarea este comasata), ei pierd la procent. Piticii se plang ca sunt pitici. Oricum, va garantez eu, Romania nu este o tara ceausist-ortodosa (legionara), partidul URA nu trece de 10%, daca este admis pe liste (!). Continuati sa faceti poze cu telefonul la Parlament si schimbati, dracului, hartia la wc !

 21. De abia aștept zilele alegerilor, câte or fi ele! Să vezi ce surpriza vor avea “aleșii” când vor constata ca prezenta la vot va fi super slabă. De altfel sunt convins ca mulți politicieni au deja datele necesare și știu alegerile de anul asta vor fi un fiasco major. După mai mult de 30 de ani de mascarada servită drept “democrație” de către un grup de borfași, fost nomenclaturiști, ar cam fi momentul să fie demascați.

 22. Că democrația asta care am primit-o cadou de la prietenii noștri americani e de origini puti-nista este foarte clar,că ce e Joe Biden ,este Lenin care a dezertat din Mausoleu,asta se vede din faptul că cei din jurul lui sunt cu lacrimi in ochi de la formula imbalsamarii si după fiecare ieșire în public fug repede cu el în cada cu formol.
  In America serviciile au avut grija că votanții să aibă două opțiuni ,un nebun și un senil.Grea misiune,numai american sa nu fii.
  La noi Navetistul de zece ani se pregătește pentru o funcție la Bruxelles și pentru asta a dat cadouri in dreapta și în stânga că nu a dat de la el, zece ani in care a muncit mult pentru viitorul lui european și sigur o sa fie iar bine pentru ei.Asta ne dorim și noi,lui să-i fie bine, macalar mamaia!
  Sigur o sa obțină funcția mult dorit că toată viața a obținut tot ce și-a dorit.
  Funcția o să fie la Bruxelles dar avionul și excursiile le vom (a) plati noi.

 23. Daca iti da 7 bolentine in mana si votezi pe fiecare pe cine vrei tu, nu-i aceeasi branza ca si cum te-ai fatzai de 7 ori la vot?……[Rumburak]

 24. @Ceea ce nu pricep nanacii
  Da’ n-ar fi mai simplu sa tipreasca buletinele gata stampilate? Sau doar unu stampilat cu lista gata scrisa? Sau sa anunte dinainte la TV cine a luat premiul cu coronita? Ca sa nu mai facem atatea drumuri, ca poate mai avem si altceva de facut p-acasa. Sau talica chiar crezi ca „votul tau conteaza”, n-asa?

 25. Oricum, eu cu echipa mea am incarcat tabletele STS, toate au limita la inregistrat de voturi pe partide. La partidul URA era prevazut maxim 9,6 %. UDMEREU are 4,8%, de asta plange pe aici ursuletul mic de plush ! Daca sunt cuminti, mai voteaza pentru ei niste pesedei sa faca 5,2% la sfarsitul programului. Aia mici sunt furati la vot, n-ati inteles, tonul la planset !

 26. Ce să vedem mai bine față de alegerile trecute? În afară de coaliția asta avem AUR și USR. Ce-i de văzut la ăștia?

 27. Puteti vedea cum comenzile medicale sunt incorporate in psihicul uman folosind repetarea cuvintelor/sintagmelor cheie, rezultatul fiind ca oamenii mor misterios si inexplicabil. Cand elitistii cabalisti simt o slabire a controlului mental, scot Autoritatea la vedere. Hipnotismul este unul din principalele instrumente de control mental. Probabil asa i-au hipnotizat pe oameni cand au adus la putere in Ungaria un gitan kazar, bursier Soros, iar unul ca tine Ursare, face un fetis public licking balls ale unui deviant acoperit. Dar nu e din pricina ca nu ai gene bune, aproape toti oamenii din toate epocile au fost/sunt hipnotici. Credintele lor sunt convingeri induse iar Autoritatile corespunzatoare au avut grija ca credinta potrivita sa fie indusa, iar oamenii cred in mod corespunzator.
  „Pot hipnotiza un bărbat – fără știrea sau consimțământul lui – să comită trădare împotriva Statelor Unite”, se lăuda dr. George Estabrooks la începutul anilor 1940. Au convins oamenii ca e mai bine sa te …in anus pentru demografia globala, ba chiar ca ar fi diligent sa te sinucizi de dragul ei. Ca sa implinim directiva de colhoz eugenic al bolovanului Georgia Guidestone, care acum a devenit o teorie a constipatiei sau un efect Mandela?

 28. Coorect,la aia care fata cate 44 de copii,in Uganda nu se mai pune problema,ca nu este interes acolo,de unde mananca toti?!?!sa se uite dobitocul pe harta!!!

 29. „Comasare sau complicitate?”

  Doar o gluma buna!

  Doar distorsionarea atentiei. Legea interzicerii manipularilor, inca nu a fost sa fie gandita.
  „In scris” D:)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.