Conexiunile Texas-Ucraina

Financial Times explică astfel criza de la frontiera de sud a Statelor Unite. În Congresul SUA există senatori și reprezentanți raționali și responsabili (republicanul James Lankford, democratul Chris Murphy și independenta Krysten Sinema), care negociază un acord pentru criza de la frontiera sudică, un acord care să permită aprobarea la pachet și a ajutorului de peste 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Numai că prezidențiabilul Donald Trump și aripă radicală a Partidului Republican ce-l susține au aruncat în aer această înțelegere venind cu solicitări de neacceptat pentru administrația democrată și aripa progresistă din Congres. Trump urmărește să transforme criza imigrației în principala tema electorală, iar in acest fel ajutorul obligatoriu pentru Ucraina este periclitat în mod incorect și nedrept.

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, anulează însă această argumentație. El spune că președintele Joe Biden are autoritatea necesară pentru a lua măsuri la frontieră, inclusiv închiderea totală (imposibilă în realitate) a graniței. Securitatea frontierelor naționale este o atribuție fundamentală a administrației, care are libertatea de a lua măsuri și fără un vot în Congres. Oricum, acordul pentru securitatea frontierei la care au lucrat democrații și republicani neoconservatori din Congres ar fi permis intrarea zilnică în SUA a 5000 de imigranți; or, în timpul administrației Barack Obama, secretarul Securității Interne a declarat că intrarea in SUA a o mie de imigranți pe zi înseamnă ”criză”.

Legarea securității la frontieră de un vot in Congresul SUA se datorează însă tacticii echipei Biden de a primi aprobarea ajutorului pentru Ucraina, Israel și Taiwan, punându-l în același pachet cu o urgență națională – criza imigrației. Eșecul contraofensivei ucrainene din 2023, corupția din Ucraina și disputele dintre președintele Zelenski și comandantul armatei ucrainene i-au făcut pe mulți congresmeni republicani să se teamă că vor fi penalizați la urne dacă vor aproba alte zeci de miliarde de dolari pentru ceea ce pentru alegătorul american începe tot ai mult să pară o cauză pierdută.

Însă administrația Biden nu are nevoie neapărat de o aprobare a Congresului nici pentru trimiterea unei nou tranșe mari de ajutor militar pentru Ucraina. Guvernul federal are dreptul de a lua din rezervele Armatei SUA arme și muniție pentru Ucraina. Aprobarea Congresului este necesară pentru eliberarea fondurilor necesare pentru refacerea stocurilor Armatei SUA. O serie de analiști și foști oficiali citați de Vocea Americii consideră că nu este niciun pericol dacă Joe Biden ar băga adânc mâna în rezervele armatei, fără a le înlocui pe termen scurt. Asta susține, spre exemplu, Alexander Vindman, locotenet-colonelul de origine ucraineană ajuns director pentru Ucraina și agent NSA in Consiliul National de Securitate, transformat apoi în avertizorul de integritate de la care a pornit scandalul presupusei șantajări a președintelui Zelenski de către Donald Trump și impeachment-ul lui Donald Trump.

Apoi, echipa neoconservatoare de la Casa Albă a decis să pornească o dispută legală cu statul Texas, pentru ceea ce a mai rămas din securitatea frontierei SUA. A obținut ca acoperire un ordin temporar al Curții Supreme care obligă Texasul să nu aducă Garda Națională la frontieră, înlocuindu-i pe agenții federali.

Având în vedere cele de mai sus, strategia administrației Biden este ”dați vina pe Trump”: Donald Trump este de vină pentru criza de ani de zile de la frontiera cu Mexicul, Donald Trump este de vină și pentru înfrângerea probabilă a Ucrainei de către Rusia.

Chestiunea securității la frontiera sudică a SUA s-a transformat în otravă electorală, iar strategia administrației Biden de a contopi această temă cu chestiunea Ucrainei a otrăvit din punct de vedere electoral și ajutorul militar pentru Kiev. Donald Trump are de partea sa deciziile din perioada președinției, în special construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, foarte criticată atunci însă lăudată acum. Indiferent că sunt sau nu cu în favoarea candidaturii sale, Trump îi are de partea sa și pe guvernatorii republicani din 25 de state americane care și-au exprimat solidaritatea cu guvernatorul Texasului în disputa sa legală cu Washingtonul. Are de partea sa și ”Armata lui Dumnezeu”, o mișcare a camionagiilor americani care organizează un convoi care să se deplaseze spre frontiera cu Mexicul din Texas, Arizona și California.

Campania pentru alegerile din noiembrie va fi marcată de un război legal și există o probabilitate mare ca și rezultatele alegerilor să facă obiectul unui război în justiție, estimează tot mai mulți analiști americani. Acest război va avea consecințe la urne: de fiecare dată când guvernul Biden va ordona agenților federali să taie sârma ghimpată întinsă de Garda Națională din Texas, democrații își vor bate un cui în sicriul electoral, indiferent de cine va candida la Casa Albă sau pentru Congres. Iar, legând imigrația de situația din estul Europei, Joe Biden a contaminat cu otrava progresist-neomarxistă din propriul partid și deciziile privind Ucraina și flancul estic al NATO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21

19 Comentarii

 1. Biden nu a privit Ucraina ca pe o problema de rezolvat.Ucraina este privita de catre americani ca motivul conflictului cu Rusia.US si copilul natang european,Germania,vor Rusia oricum , nu victoria Ucrainei.Nu-i intereseaza victoria Ucrainei cat caderea Rusiei.Daca Rusia poate fi invinsa atunci Ucraiana poate sta bine sub cizma americana in numele protectiei ba chiar trebuind sa plateasca toata cheltuiala pentru ca are oaspeti americani.Starea financiara a Ucrainei nu e legata de conflictul texan ci de insuccesul total.

 2. „otrava neomarxistă” e o invenție a moțului financiar+swampul guvernamental pentru reducerea indicelui Flynn per total populație americană și amestecarea și conflictualizarea acesteia atât cu alte elemente interne gen rasă, sex, disforii sexuale, religie etc cât și cu altele externe, („diversitatea”) care să coaguleze enclave gen migrația orientală din Europa.Odată blocată eventuala ripostă publică, urmează criza și instaurarea dictaturii pe model leninist.Accesul „extremei drepte” la putere, în fapt recuperarea suveranității și securității va fi blocat prin instaurarea legii marțiale, odată declarat război Rusiei, singurul stat autarhic sineși suficient care ar putea coagula(dar n-o va face) o ripostă în beneficiul oligarhiei interne care nu vrea NWO.

 3. Marchievici, cum se face ca tu care le stii pe toate cele legate LEGITIMAREA URSS si RECUNOASTEREA INTERNATIONALA a RAPTURILOR URSS dupa DORITA TA INCETARE A IMPRUMUTURILOR catre STATUL SUVERAN Ucraina, nu dai publicitatii cele mai proaspete DEMASCARI ale
  IMPLICARII URSS in REBELIUNEA SEPARATISTA CATALANA din Spania si mult mai BRIZANTA DEMASCARE a implicarii ONU in FURNIZAREA DE ARMAMENT, MUNITII si SUTE DE MILIOANE Organizatiei TERORISTE Hamas in Fasia Gaza? Selectezi stirile partinic? Ai auzit cumva de UNRWA, organizatia „umanitara” internationala de ajutorare a POPORULUI PALESTINIAN din cadrul ONU? Esti la curent cu PRESTATIILE
  unor „misionari” care au DETURNAT FONDURI URIASE destinate SPITALELOR, SCOLILOR, ALIMENTELOR, CORTURILOR, INFRASTRUCTURII etc pt a furniza Hamas cele mentionate mai sus ca mijloace militare si finantare?

  Dar de participarea a 12 „misionari de elita” ai UERWA la MASACRUL din 7 octombrie 2023? Dar de ceilalti aproximativ 1188 alti „misionari” din 12.000 care au asigurat aceste activitati criminale, militare si de spionaj?

  Traiasca Imperiul MULTICOLONIAL URSS si Rasputin, NOUL CRIMINAL CONTRA UMANITATII!!!

 4. Charlie cum ai reușit să ieși? Halatul halatul cât costă halatul?

 5. Emigratzia ilegala din SUA este cauzata de razboiul din U-Kraina shi de multe alte razboaie unde SUA au sustzinut junte naziste similare sau chiar identice cu nazishtii Banderishti din U-Kraina care fac acum viatza imposibila in U-Kraina cum au facut-o shi Klaus Barbie in Bolivia, Jorge Videla in „razboiul murdar” din Argentina, Pinochet in Chile, coloneii in Grecia shi multzi altzi nazishti pro-Americani care au distrus lumea intreaga inclusiv Romania shi au obligat bashtinashii sa emigreze.

 6. Masina la care se refera dl. Stireanu se afla în fața hotelului Athene Palace. Mulțimea care se găsea în fața clădirii CC al PCR era formată din muncitori aduși la miting, care, speriați de împunsăturile pe care le-au simit în spate, au luat-o la fugă. Unii s-au refugiat în curtea Academiei de stiințe sociale, vis-a vis de intrarea B. Mai era o mulțime de oameni pe bulevardul Magheru și în fața Galeriei Orizont. In mulțime. erau unul lîngă altul Iliescu și Petre Roman. Această fotografie a fost publicată recent în presa online

 7. SUA este pe topogan, s-a ajuns să se negocieze probleme de siguranță națională contra ajutor Ucrainei !
  Aveti idee în ce KK sunt americanii, ce dezastru îi paste prin rebeliunea guvernatorilor republicani contra senilului Biden. Vai de mama ei America !

 8. razboiul civil nedeclarat in state isi arata coltii pe fond de degringolada militara intretinuta in ograzile altora totdeauna doar acolo in deplasare razboiul la altii nu are miros ca banii castigati din sangele nefericitilor

 9. P.r.o.s.t.i.a fără limite a echipei de la Casa Albă. Au crezut că mențin frontiera deschisă (voturi pentru DemonRați) legând problema de banii pentru Urcaci. Și apelând la clișee lacrimogene Rusofobe…măRog…🤣

 10. SARACIA tzarilor din America Latina e problema…
  SARACIA..LIPSA DE PERSPECTIVA…LIPSA DE VIITOR
  AMERICA LATINA E LASATA DE IZBELISTE SI ESTE EXPLOATATA CRUNT
  SARACIA, SARACIA, SARACIA …si lipsa de viitor a MILIOANE de OAMENI…
  vin pe jos 1500 de MILE pina la granitz texasului…pe JOS..
  mai vizitati si acele tzari sa va dati seama de ce inseamna SARACIA si EXPLOATAREA RESURSELOR IN FOLOSUL ALTORA..

 11. Evenimentele care au loc în Texas sunt cea mai gravă criză constituțională din Statele Unite din ultimele decenii.

  Dacă se va întâmpla un adevărat război civil în State, acesta va provoca o puternică criză economică globală și riscuri nucleare colosale.

  Prin urmare, este mai bine să nu existe război.

 12. În mai 2020, după situația cu Floyd, în Statele Unite încep pogromurile, jafurile și revoltele. Și asta se întâmplă chiar înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

  Democrații l-au arătat pe Trump cu degetul, acuzându-l că nu a reușit să preia controlul asupra situației. Imediat după alegeri, tot felul de BLM se împrăștie în liniște și încetează să se comporte prost.

  Acum ne uităm la evenimentele care au loc astăzi în Texas. Din nou, situația se încălzește înainte de alegeri, la fel ca data trecută. Oamenii ies din nou, doar că de această dată arată nu spre Trump, ci către Biden, pentru că nu poate îmbunătăți situația. Lucrul amuzant este că ani de zile texanii au stat și au privit migranții care se plimbau pe teritoriul lor și nu s-a întâmplat nimic, dar apoi s-au supărat foarte tare și au chemat poliția și forțele de securitate să oprească imediat „această rușine”.

  Aceasta este o înșelătorie electorală comună a structurilor care doresc să-și instaleze propria persoană ca președinte al Statelor Unite. Există doar două aspecte cele mai importante ale subiectului migrației ilegale.

  În primul rând, acestea sunt viitoarele voturi la alegeri, dar nu cele care au trecut granița, deoarece nimeni nu le dă imediat dreptul de vot, ci rudele lor care au fost deja legalizate.

  Și în al doilea rând, aceasta este o afacere. Orice imigrant ilegal reprezintă bani în buzunarele deținătorilor acestei scheme (un cartel de funcționari, forțe de securitate, judecători, afaceriști și alte persoane cărora le place să facă bani). Cine este la putere deține această schemă de spălare.

  Așa că floricelele vor trebui puse deoparte deocamdată, deoarece mâine nu vor avea loc revoluții sau confruntări civile. E prea devreme. Mai sunt 10 luni până la alegeri, cele mai interesante lucruri urmează să vină.

 13. Ha, ha! La fel o procedat și Hitler. Dupe aia și-o făcut harakiri…E pe drumul cel făr’ de-ntoarcere!

 14. Aproape nimic nu se intelege din insailarile lui Calin. Copie cu ravna randuri din zece locuri pentru a iesi ce crede el. Dovada sta si in ceea ce a priceput pensionarul securist Olingpia.

 15. Conexiuni între extratereștrii și pisicile vărgate. Există sau nu? Aștept idei contradictorii din partea celor care fac asemenea speculații. Oricine poate spune ce vrea și poate fi considerat adevăr. Dar voi (ca ziar) puteți avea probleme de imagine dacă nu se confirmă.

 16. Satanistii isi fac in continuare datoria cu constiiciozitate. Atuul lor este cu certitudine prostia si lacomia omeneasca.

 17. Dupa cum ne demonstreaza AGENTUL SOVIETIC PROLET „imgb” IMGB-ul a fost mutat peste ocean, de aceea dejecteaza dupa miezul noptii in Romania de unde a fost legendat de Securitate inainte de 1989…

  Exodul din sudul SUA e aproape exclusiv de mexicani pentru ca Mexicul impiedica intrarea clandestina pe la granita de sud, avand si asa mari probleme cu SARACII PROPRII produsi de regimurile marxiste si bolsevice sub acoperire „burghezo-mosiereasca”!!!

  In ce priveste America de Sud situatia e mult mai dezastruoasa datorita afluxului de BOLSEVICI sub acoperire NAZISTA, precum si a
  organizarii de catre Moscova incepand din anii 1960 a unor URIASE RETELE NARCOS structurate subversiv!!! Acestea vehiculand mii de tone de narcotice lunar au EXPATRIAT MII DE MILIARDE din SUA si au cauzat MILIOANE DE DECESE in randul TINERETULUI american!!!
  Cu miile de miliarde obtinute BANDELE FAMILIALE si-au asigurat o infrastructura puternica intretinand ARMATE DE ASASINI, dupa care s-au IMPLICAT IN POLITICA legendand sefi de institutii de forta(Politie, Armata, Servicii, Magistrati, Procurori, premieri si presedinti!!!

 18. Charlie, dta erai un biet pacient batran al Spitalul Noua care starnea compasiunea femeilor caritabile. Ce te face sa urmaresti cu disperare sa fii acoperit de epitete din cele mai urate si ami vulaare, doar ca sa te faci remarcat prin ineptia postarilor dtale ? Cauta-ti un asezamant monarhic fara internet unde sa te odihmnesti pana camnd Domnul te va lua la el. Nu conteaza ca esti mozaic, poti fe botezat si la baia comunala!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.