Consilier rus: „Suntem pregătiţi”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va discuta marţi, la Teheran, cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, despre mecanisme care să permită reluarea exporturilor de cereale ucrainene, blocate din cauza războiului, anunţă Kremlinul.

„Suntem pregătiţi de discuţii pe această temă, care va fi abordată de preşedinţii Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan”, a declarat luni după-amiază Iuri Uceakov, consilier prezidenţial rus, citat de cotidianul Le Monde.

După discuţiile din Iran, negocieri în format multilateral, cu prezenţa reprezentanţilor Moscovei, Kievului, Ankarei şi Naţiunilor Unite, vor avea loc în Turcia, cel mai probabil la Istanbul.

„O reuniune pe tema exporturilor de cereale probabil va avea loc săptămâna aceasta. Urmează să fie abordate aspectele tehnice: instalarea unui centru operaţional în Istanbul, controale comune privind accesul şi ieşirea din porturi, securizarea navigaţiei pe culoare speciale”, a afirmat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

8 Comentarii

  1. Este normal. Și unioanea ieoropiană a deblocat tranzitul mărfurilor rusești către și dinspre enclava Kaliningrad prin Polonia și Lituania. Era cât pe aici ca rușii să atace pentru că la mijloc erau niște tratate solemne care nu erau de nasul lui josep borel..

  2. Sunt blocate importurile de arme luate „pe caiet”, nu exporturile care sa produca banii pe armele americane. Ukraina nu mai are port la vreo mare, incearca auto (greu) si pe Dunare (si mai greu).

  3. Erdogan o să-l convingă pe Putin. Are tot interesul că, dacă începe iar migrația dinspre țările din Africa sau Asia nu-i exclus să se trezească turcii cu alți migranți.

  4. @wolf – alea erau obligatii la care s-au angajat inainte, si pe care singuri EU erau sa le saboteze. Azi citeam ca fostul sef al SRI-ului lituanian e de parere ca Lituania ar trebui sa distruga linia de cale ferata pe encartament larg folosita de Rusia, ca reprezinta un pericol logistic in caz ca ii invadeaza. Problema e ca marea majoritate a liniilor ferate din tarile baltice sunt alea construite de sovietici, ca ei vai mortii lor nu au avut bani sa se alinieze la cele vestice. Parerea mea e ca pana intra in vigoare acordurile, nu o sa mai aibe ce exporta

  5. Cred ca ati observat,coloniile din zona nu au fost chemate.

  6. @Ghro 20:25
    Nu știu la care acorduri te referi când afirmi că intră în vigoare. Acordul de tranzit prin coridorul Suwalki din Polonia și calea ferată din Lituania către și dinspre Kaliningrad sunt în vigoare de decenii iar cei care le-au încălcat sunt ieoropenii. E vorba de aprovizionarea enclavei care fără tranzitul dinspre Russia moare de foame. Russia ar fi fost îndreptățită să-și croiască drum prin orice mijloace pentru a-și proteja cetățenii și cu astfel de lucruri Russia nu se joacă. Lavrov nu e Aurescu să pună în pericol rezervația Deltei pentru a aproviziona Ukrhaina.

  7. DA sunt de ACORD ca Romania sa ajute Ucraina!…NU sunt de ACORD ca Romania sa ajute regimul nazist ZELENSKI!.

  8. 2,7 milioane tone de cereale din Ucraina au tranzitat Romania pana acum!!…TOTUL este ca „plata” in natura pentru armamentul primit de nazistul Zelenski,din USA. Din TOT acest „tranzit” de marfuri prin Portul Constanta,Romania NU primeste nici un dolar($)!. In acelasi timp romanii din Ucraina sunt MASIV CONCENTRATI obligatoriu in armata lui Zelenski,in cei 65% de rusi din ucraina,regimul nazist Zelenski,NU are incredere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.