Consilierul lui Băsescu se întâlnește cu Victoria Nuland, în SUA

Șeful Cancelariei prezidențiale, Cristian Diaconescu, va efectua o vizită în Statele Unite, între 14 și 20 martie, unde se va întâlni cu Victoria NUșand, asistentul pentru afaceri europene și cu secretarul de Stat John Kerry, relatează HotNews.

De asemenea, Diaconescu se va mai întâlni cu subsecretarul de stat pentru securitate internațională Rose Gottemoeller, cu ambasadorul special pentru Sancțiuni Daniel Fried, dar și cu oficiali de la Pentagon și de la Consiliul Securității Naționale.

Temele de discuție ce vor fi abordate de șeful Cancelariei prezidențiale și oficialii americani vor fi parteneriatul strategic România-SUA, ”cu accent pe securitatea și stabilitatea României în condițiile apariției unor noi dezvoltări de securitate la frontiera de est a României și a NATO”, precum și ”elaborarea unor decizii la Summitul NATO din acest an, adapatate noilor realități politico-militare din spațiul euro-atlantic, cooperarea militară”, potrivit lui Diaconescu.

Totodată, rerpezentatul Administrației Prezidențiale va transmite oficialilor americani ”o serie de mesaje ale președintelui Traian Băsescu în continuarea discuțiilor cu vicepreședintele SUA, Joe Biden” și va discuta despre situația din Ucraina și perspectivele Republicii Moldova.

La Congres, Cristian Diaconescu se va întâlni și cu Ted Poe, președintele Comitetului privind combaterea terorismului și neproliferare, Eliot Engel – președintele grupului de opoziție din Comitetul pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților și Mike Turner, președintele Grupului de prietenie SUA – România.

Mai mult, Diaconescu va purta discuții cu reprezentanți ai American Business Council.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.