Bilanțul complet! Coronavirusul începe săptămâna în scădere

România înregistrează în ultimele 24 de ore 6.993 cazuri noi de COVID, dar din puține teste efectuate, și 311 decese. 1.876 de persoane sunt internate la ATI. 29 sunt copii.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.655.024 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.476 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.415.606 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 607 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 48.073 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 31.10.2021 (10:00) – 01.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 322 de decese (151 bărbați și 171 femei), din care 11 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 322 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 14 la categoria de vârstă 40-49 ani, 33 la categoria de vârstă 50-59 ani, 89 la categoria de vârstă 60-69 ani, 87 la categoria de vârstă 70-79 ani și 94 la categoria de vârstă peste 80 ani.

282 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 39 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 11 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Bacău, Vâlcea și Municipiul București, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 311 decese.

Din totalul de 322 de pacienți decedați, 287 erau nevaccinați și 35 vaccinați. Cei 35 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. 32 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.561. Dintre acestea, 1.876 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 460 sunt minori, 431 fiind internați în secții și 29 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.316.397 de teste RT-PCR și 4.465.286 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.201 teste RT-PCR (5.855 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.346 la cerere) și 19.008 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 146.431 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 19.372 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.337 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.661 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 31 octombrie, 4.693 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.111.549 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. În timp ce valul 4 e, de cîteva zile, pe val în restul lumii; fie ne-au pregătit ceva ghidușii Popowitz, fenicianca ce-a supravegheat moartea bătrînilor din Jew York anul trecut, fie ai noștrii le-au luat fața la raportări.

  2. Dupa graficul worldmeter a inceput valul 5 in lume. Romania este pe scadere dar va venii si la noi la primavara. O concluzie. Trebuie facuta TESTATREA OBLIGATORIE A CELOR DIN VAMA veniti pe jos sau pe camile ca sa inteleaga si Al Rahhat.

  3. NU trebuie sa fim pregatiti cetatenii care se imbolbavesc spontan! Aici e o minciuna: cetatenii sa fie pregatiti!, un fals mizerabil! Spitalele si medicii trebuiesc, obligatoriu sa fie pregatoti, cetatenii doar informati dar NU TERORIZATI SI INSPAIMANTATI DE FRICA! Banuiesc ca stiti toti cetatenii ca UN ORGANISM NU SE IMBOLNAVESTE LA COMANDA PRIN APASARE A UNUI BUTON, frica si teroarea imbolbavesc organismul uman! In legatura cu aceste informatii date publicitatii prin comunicate: acum decesele si imbolnavirile sunt in scadere, dar, ma tem ca va creste puternic in serii, pe model vaccinati engros dar imbolnaviti! Este opinia mea valabila sau nu, pentru peste o luna jumatate, sper din toate puterile sa nu se adevereasca! Oricum, la ptima repenetrare se vor dubla ca numar fortat comunicat pentru mentinerea fricii. Sper, sper sa nu fie adevarat!

  4. Culmea e ca si decesele scad in weekend. Are si Covidul zile libere, dar se recupereaza maine.Culmea e ca nu sunt raportate pe data de duminica. Deci, sa ai incredere in cifrele oficiale? E adevarat ca trendul e in scadere inca dinainte de restrictii, deci imunizarea prin boala, din pacate. Restrictii n-au fost, iar vaccinarea nu e prea intinsa si greu de procentualizat, cand nu stii cati locuitori ai de fapt in tara si cati s-au vaccinat afara. Oricum, vaccinarea nu imunizeaza, mai ales in privinta Delta. Sunt insa multe cazuri de infectare la putin timp dupa vaccin, ceea ce implica 2 ipoteze:fie vaccinul poate infecta el insusi, fie da un test pozitiv. Ceva imi spune ca e o sursa de infectare. Tare ma tem ca, cu cat vaccinam mai mult, cu atat pregatim valul 5, care pare sa inceapa deja in Vest, in ciuda unor vaccinari de cca 90% si peste, pe alocuri. In aceste conditii, sa nu ne miram ca virusul se perpetueaza, prinzand aplomb prin mutatii si mai agresive si ucigatoare si nicicand sa plece. Poate ca virusologii si epidemiologii marginalizati si cenzurati sa aiba totusi dreptate. Vom vedea, dar sunt slabe sperante ca aceasta pandemie sa dispara in 2022 si nici in 2023 nu se intrevad sperante si nici chiar dupa. Posibil ca chiar vaccinurile sa o tina in viata, contribuind tocmai invers fata de scopurile pe care si l-au propus.

  5. Pai virusul e in vacanta! Asa a zis Limbri.

    Presupun ca dupa ce intr-un final mai toata populatia adulta se vaccineaza si pandemia tot nu dispare, oligofrenul ala de la USR care posteaza pe aici sub zeci de nickuri o sa inceapa sa dea vina pe cei care nu s-au vaccinat destul.

    Ce mai astepti ma mihneo / tudor / vaccinatu / tomlin / rad de prosti/ etc. ? Hai, vino sa dai vina pe aur, sosoaca, psd pentru ca Arafat nu a facut nimic in vara pentru a preveni valul 4. Rahatul e cald si proaspat, vino sa-l mananci, ce mai astepti?

  6. De ce sunt decese anterioare?! Asta dovedeste cat de mincinoasa e raportarea! Toate cifrele nu sunt reale, asa e la noi,minciuna, hotia, coruptia si manipularea e numita fals”democratie”, iar restrctiile fac parte din aceasta democratie ireala!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.