Coronavirusul românesc: Unde a fost depistat al nouălea caz

Al nouălea caz în România. A fost confirmat vineri un nou caz de coronavirus, vineri, în cazul unui bărbat de 40 de ani, din Hunedoara, care a călătorit la Bergamo, Italia. 

Bărbatul se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia, din zona Bergamo.

Acestuia i-au fost recoltate probe în cursul zilei de joi, după ce bărbatul a avut febră. Este internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Al optulea pacient infectat cu virusul Covid-19 în țara noastră este un bărbat de 51 de ani din Olt, ce va fi internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, au anunțat reprezentanții Grupului de comunicare strategică.

Autoritățile au transmis că al optulea pacient din România, confirmat cu noul coronavirus, este un bărbat de 51 de ani, nu o femeie, cum anunțaseră anterior.

Acesta a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, confirmat cu virusul Covid-19, fiind contact direct al acestuia.

„Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie și va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Trei români din Italia sunt infectați cu noul coronavirus, a anunțat la rândul său MAE. Cazurile acestora s-au înregistrat în Trieste, Cremona și Bologna.

Potrivit datelor obținute joi de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până acum au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul Italiei.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia – Romagna.

„Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum și oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obținerea unor informații suplimentare din partea autorităților italiene cu atribuții în gestionarea situației. MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului. În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759)”, se arată într-un comunicat al MAE transmis vineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. si… restu’ de contacte directe din autocar le-ati identificat? le-ati testat?

  2. Se numara degeaba „vindecatii” – niciodata nu mor toti, problema reala este CATI MOR, nu cati nu mor fiindca au REZISTAT, nu „s-au vindecat”!
    Sa nu-si faca cineva iluzii ca „la noi nu e cazul”, … ca in China se face un film bazat pe conspiratii, apocaliptic si ca nu este o realitate „totala” – este desfasurarea dura a unei catastrofe care nu poate fi oprita cu mijloace medicale, tehnologice, militare, diplomatice ori filozofice.
    Sigur ca nu moare [toata] „lumea”, dar impactul va fi [si este deja] atat de puternic incat subreda stare de convietuire etnica, religioasa, politica va dispare complet, probabil inlocuita de aplicarea fortei si nu de aplicare „legii”.

  3. Tu esti disperat, nu intelegi ca are un grad de tragism mai mic decat gripa sezoniera? Am constat si eu ce poate ”oferi” o viroza, noroc ca sunt hipotensiv, dar am avut momente cand am simtit cum un vas la tampla o ia ”razna”, asa ca o persoana cu alte boli cum crezi ca rezista unei banale gripe? In acelasi timp toti comentatorii nu sunteti adeptii unei religii altfel ati intelege ca nimeni nu moare daca nu i-a venit vremea. Cum crezi ca au ajuns unii la 80-100 de ani cand variola a fost eradicata din Romania dupa anii ’70? Fii calm si nu te astepta sa mori ai incredere ca Dumnezeu ti-a dat multe zile…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.