Cotă TVA redusă pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare

Deputații au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede reducerea cotei TVA de la 19% la 5% pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare.

Propunerea legislativă pentru stimularea investiţiilor în eficienţă energetică prevede completarea articolului 291 alineatul (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul reducerii cotei de TVA aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice, de la nivelul standard de 19% la 5% asupra bazei de impozitare, în scopul reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil.

Potrivit proiectului, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare şi pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de PM stabilite în directivele europene, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, precum şi cele destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea/subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.

Prin derogare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. daca e adevarat ce scrie aici e ok. in Schengen sunt instalate acoperise de lemn,ancorate cu pironi de fier si lanturi si acoperite cu materiale ignifuge (de exemplu tigla) astfel sa reziste si la vanturi -puternice- de 250 km/ora ; fiecare locatie publica e obligatoriu sa fie inspectata mereu de pompieri si trebuie sa aiba un nr minimum de extintoare de incendiu de vreo 5-6 litri(cu spuma).
    aparatele sunt verificare si administrate(schimbate dupa o perioada) de pompierii voluntari(volutar=e platit de UE cu o renumeratie sub valoarea unui salariu) care raporteaza eventuale brese de securitate care pot conduce la catastrofe.
    noi nici hidrante nu avem .. ar trebui sa avem minimum ce am scris aici ,dar si blocuri macar varuite daca nu acoperite de mozaic lucios(care dureaza ani -varul nu ); in loc de tigla ar trebui ca statul sa investeasca in panouri solare si acoperise si sumele investite sa le scoata din energia produsa DE LA SOARE ,ca o cooperativa de stat(cooperativele de stat sunt si afara!!!).
    asa statul nu mai e nevoit sa taxeze salarii si pensii= mizerabile ptr profit; in timp banii ii poate baga in investitii continue sa acopere toata Romania de panouri..pe orice stalp!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.