Cum ar putea fi tratată depresia în cazul persoanelor vârstnice

Persoanele în vârstă care suferă de depresie vor putea fi tratate mai rapid decât până acum cu ajutorul jocurilor pe computer, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât medicamentele, conform autorilor unui studiu apărut în revista Nature Communications.

Specialiştii americani şi chinezi au creat programe de antrenamente cerebrale pe calculator şi le-au testat pe 11 persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, care rezistau la tratamentul clasic, cu scopul de a le ameliora capacitatea de învăţare şi de memorare.

Rezultatele au arătat că aceste exerciţii au fost la fel de eficiente pentru reducerea simptomelor de depresie ca şi medicamentul Escitalopram folosit până atunci, dar au avut un efect mult mai rapid, acţionând după doar patru săptămâni, în loc de 12.

„De fapt, 72% dintre pacienţi au prezentat o vindecare completă a depresiei”, a precizat Sarah Morimoto de la Institutul de psihiatrie geriatrică din New York, coautoare a studiului.

Aceste realizări vor fi utile pentru persoanele în vârstă care nu răspund la tratamentul cu medicamente antidepresive, sau la care acestea acţionează foarte lent. S-au căutat soluţii alternative pentru că vindecarea avea loc doar pentru o treime dintre pacienţi, spun autorii studiului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.