Cum arată la alții ajutoarele de criză

Guvernul Franţei a anunţat un ajutor de urgenţă pentru alimente de 100 de euro pe gospodărie şi 50 de euro pe copil, scrie Euractiv.

Nouă milioane de gospodării cu venituri scăzute vor beneficia de aceşti bani.

Ministrul economiei Bruno Le Maire anunţase deja anterior că va implementa măsuri de limitare a creşterii chiriilor.

Anunţurile preced proiectul de lege privind puterea de cumpărare, îndelung promis de guvernul premierului Elisabeth Borne.

Şi Danemarca a anunțat în urmă cu o săptămână că va oferi fiecărei persoane în vârstă aproape 700 de euro de la stat pentru a compensa inflația. Decizia a fost luată de Parlamentul danez.

Parlamentarii au convenit asupra ajutorului și a altor măsuri în valoare totală de 3,1 miliarde de coroane daneze pentru a atenua impactul inflației și al prețurilor la energie, a anunțat Ministerul de Finanțe.

Persoanele în vârstă cu venituri mici vor primi fiecare câte o sumă de 5.000 de coroane (aproximativ 700 de euro), scutită de taxe, a precizat ministerul.

„Economia daneză este în mod fundamental puternică, dar este provocată de creșterea prețurilor în urma războiului lui Putin în Ucraina. De aceea, mă bucur că acum putem da o mână de ajutor unora dintre cei care sunt deosebit de provocați de inflație”, a declarat ministrul de finanțe Nicolai Wammen.

Măsurile care includ și o reducere a unei taxe la prețul energiei electrice, vor fi finanțate prin reducerea investițiilor publice, ceea ce, potrivit ministerului, va contribui la evitarea creșterii prețurilor. Impactul lor asupra inflației va fi zero.

Banca centrală a avertizat anterior că prin aceste compensări s-ar putea intensifica presiunile asupra prețurilor într-o economie care funcționează deja la maximum.

Cu toate acestea, măsurile daneze sunt mai puțin extinse decât cele similare luate în alte câteva țări europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Proscrisul Dragnea a vrut să înființeze și la noi un Fond suveran în care să depună statul bani, pentru zile negre, bani care erau mărunțiș din profitul luat străinilor ce jecmănesc România. L-au curuit. A venit slugarnicul Ludovic Orban cu Cîțu la finanțe susținuți de slugarnicul Ciolacu au anulat tot și au trecut la împrumuturi fară limită. Domnul Iohannis e mulțumit. Se promite 50 bani la benzină, 50 euro la două luni … Toate la Sfântul Așteaptă. Dar am devenit din România flacul estic al NATO și avem în schimb mai multe trupe străine ce trebuiesc hrănite cu tot ce-i mai bun de la mâncare la “copile din popor”.

  2. „De la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi „!
    Ministrul Muncii: Taloanele de pensie care conţin și ajutorul de 700 de lei vor ajunge la pensionari din 1 iulie”(29.06.2022):)))))Imi pare aproape 140 euro la schimb:)))
    Mai corelati si voi,nu tot critica,tot cu critica ..

  3. Deci nu numai Ceausescu a practicat jignirea asta ci 100 de lei , ci e o practica folosota si in tarile cu democratie „veritabila” de 24 de karate . Cit despre termenul „gospodării” e traducere gresita . Termenul folosit a fost „foyer ” care se traduce cămin. Gospodarie,implica hambare , grajduri , animale , deci unde stau oameni mai instariti care cu siguranta nu au nevoie de 100 de firfirei .

  4. cum de unde vin?…Daca preturile au crescut cu 10-30%, la acelasi TVA apare ”un profit” de 10 pana la 30%, daca nu si mai mult daca ne gandim la benzina, daca din ”profit” dau cateva procente, bugetul tot in castig este…asa ca fiecare gest caritabil este de fapt o impartire minimala a profitului…vorba unora:petrolul este romanesc, de ce este cotat in calculul benzinei la peste 100 de $? Cum justifica pretul, pt ca in 2010 petrolul era 150 $/barilul si in UE era 1,2 euro/l de motorina? Totul este o afacere de a stoarce bani, crezandu-se stapani unii s-au pus sa hotarasca cine si cum traieste…principiul 100 de $ s-a aplicat si in SUA in anii crizei precedente si au stimulat economia, oferind facilitati pt cumpararare de TV pt a trece pe digital…numai ca acum nu mai e o noutate mai ales ca multi au telefoane performante si TV va decade pierzand din necesitatea de a fi utilizat…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.