MAI primește 50 de mil. € pentru refacerea sediului din Piața Revoluției

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în SICAP din nou o licitație pentru un contract cu o valoare maximală de 255 milioane de lei (50 milioane de euro) care presupune lucrări de reabilitare și modernizare a sediului central, aflat în Piața Revoluției din București.
Este vorba de lucrări ample ce vor schimba aproape cu totul clădirea emblematică a Internelor (locul ultimului discurs al lui Nicoale Ceaușescu), în scopul de a o face mai eficientă energetic și alimentată cu surse de energie preponderent regenerabile.
Aceeași licitație fusese pusă în SICAP în toamna trecută, la un preț de 234 milioane lei și un termen de execuție de 23 luni, însă nimeni nu s-a prezentat. Ca urmare, acum, contractul are o valoare cu 20 de milioane lei mai mare și un termen de execuție extins cu 14 luni
„Reabilitare și modernizare imobil din Piața Revoluției nr. 1 A București prin P.O.R. 2014-2020 Amplasament imobil: Piața Revoluției, nr. 1A, sector 1, București; Destinația imobilului: Clădire administrativă M.A.I., instituție din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională; Sursa de finanțare: Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv clădirile publice și din fonduri publice”, este descrierea licitației.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar tot contractul trebuie să se întindă pe maximum 39 de luni de la semnarea contractului cu firma câștigătoare și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Ofertele se deschid în 2 august.
Constructorul va trebui să efectueze lucrări pe o suprafață construită de 5.600 de mp și una desfășurată de 41.000 mp.

Principalele lucrări de efectuat sunt:

  – eficientizarea energetică a imobilului prin reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior Ia fațadele cu valoare istorică (fațadele spre domeniul public) și pe exteriorul pereților la fațadele din curțile interioare;
 – eficientizarea consumului de energie prin modernizarea echipamentelor și a instalațiilor;
 – adăugarea de echipamente pentru surse de energie regenerabilă;
 – implementarea unui sistem de management integrat al clădirii – BMS.
În plus, toate spațiile de birouri vor fi mărite, mai aerisite și cu mai mult confort pentru locatari, iar o parte din clădire va fi amenajată sub formă de muzeu, unde vor fi expuse publicului elementele relevante de istorie a imobilului puse în contextul istoric general al României.
MAI are ca instituții subordinate Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Academia de Poliție și încă o serie întreagă de structuri.
În cadrul clădirii își desfășoară activitatea și alte instituții, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării, Serviciul de Transmisiuni Speciale și nu toate activitățile și personalul pot fi relocate, astfel încât firmele ce vor să câștige contractul trebuie să găsească soluții pentru a lucra cu clădirea parțial ocupată
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1073 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Piata Revolutiei, ocupata de cei care au reprimat revolutia…
    Mirifica Romanie.

  2. ALOOO…………SEDIU MAI unde se taie frunza la caini de catre SINECURISTI cu miile MAI REZISATA , DAR POSTURILE DE POLITIE SI UNELE SEDII POLITIENESTI DIN TERITORIU SUNT DARAMATE………

  3. Oare cate milioane de pensii puteau fii majorate cu banii astia?

  4. … dupa atitea „succesuri” , merita pe deplin. In special Activitatea pe linia antidrog unul dintre marile „succesuri”. Au curatat toate retele de PRODUCTIE (Nota: da ,ati citit bine ,productie, de care toti militieni stiu si tac sau le gireaza) , vinzare (acceasi Nota) si distributie (acceasi Nota) din capitala si din toate judetele Ro. Sa nu mai vorbim despre HOTĂRÂRE nr. 583 din 10 august 2016 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2016-2020. 101% indeplinit….Aiurea …..0% sau poate chiar procent negativ , cam asta ar fi calificativul adevarat.

  5. Bani aruncați!sa nu uite MAI că este dator la subordonații din activitate și la pensionari!!!e în urmă rău!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.