Cum desființează elevii decizia autorităților: Argumentul lor!

Asociațiile de elevi din Maramureș, Constanța, Bacău, București și Ilfov, au transmis, duminică, un comunicat de presă comun, în care solicită deschiderea școlilor în format fizic doar în localitățile cu incidență sub 6 la mie. Elevii consideră deficitară măsura prin care școala în format fizic va începe în funcție de rata de vaccinare a profesorilor.

„Apreciem această măsură ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educațional. Astfel, într-o școală cu 1.000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii și transmiterii virusului, chiar dacă toți profesorii sunt vaccinați. Mai mult, precizăm faptul că, pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacționează doar cu persoanele din școală, ci și cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidență nu poate fi neglijată în contextul deschiderii școlilor. Considerăm irațională dorința ministerului Educației de a menține școlile deschise, indiferent de pericolele pe care acest fapt le poate expune, dorință în mod cert cauzată de ambiția instituției de a nu recunoaște că a greșit. Astfel, dacă școala începe online, ministrul demis este nevoit să afirme faptul că această vacanță a fost o inepție, așa că preferă să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea”, acuză elevii.

Asociațiile de elevi mai acuză că învățământul online este ineficient pentru că Ministerul Educației nu a făcut niciun demers pentru a forma profesorii, pentru a crea platforme de predare online și nici nu a luat alte măsuri care ar fi putut salva educația în acest context.

„Oricine, chiar și fără competențe medicale poate identifica ineficiența acestei măsuri. Membrii personalului reprezintă un procent aproape nesemnificativ în ceea ce privește numărul persoanelor prezente în incinta școlii, pe de altă parte, sutele, sau chiar miile de elevi prezenți în școli constituie majoritatea. De la începutul anului școlar, decidenții au ignorat apelurile societății civile în ceea ce privește trecerea în online pentru a scădea numărul îmbolnăvirilor, s-a mers fizic la școală până în punctul în care spitalele s-au umplut de copii. Este clar că rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice din mediul rural va fi scăzută în comparație cu cea a profesorilor din mediul urban, lucru care ține tot de nivelul de educație. Elevii din rural, unde incidența este de cele mai multe ori sub 6 la mie vor rămâne în online, deoarece profesorii lor nu sunt vaccinați, încă o lovitură pentru unul dintre segmentele deja extrem de vulnerabile din învățământul românesc. În plus, statisticile arată că majoritatea cadrelor didactice vaccinate sunt cele din învățământul liceal. Educația de bază este extraordinar de importantă, se va întâmpla din nou prin structura deficitară și mai mult inexistentă a online-ului? Inechitate pe toate părțile!”, spune Cristina-Alexandra Miculaiciuc, președinte al Asociației Elevilor din Maramureș.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

14 Comentarii

  1. Aiureli românești.. De ce nu te uiți bre peste gard un pic, să vezi de ce se intâmplă in europa prăpăd de la virus și cum e românu de păsărică călătoare, cu transhumanța specifică, purtătorul de toate mizeriile acasă, la rrromâânicaaaaa.. Ai o școală evident doar o fudulie. Nimieni nu face școală la școala românească..și e al treilea an.. Deci cu pandemie, până mai există in lume, e de făcut școală doar, deci exclusiv, on-line.. Zice boul băgător de seamă pe sticlă,..că ce o fi de la sate nu are purdanul net la sub pat și nu știe folosi tableta cadou.. Păi face la fel ”elevu” cum face și cu telefonu mobil, când se duce la prima benzinărie și are netul gratuit, de unde-și aranjează șustele. La asta nu duce capu pe niciun patriot. De vrei să descarci o lecție, vrei să inveți, apoi te duci cinci minute la benzinărie și acasă studiezi lecția.. Simplu bre, Capisci ??

  2. #idiocracy rising, spalati pe creieri de mici. in loc ISI CEARA DREPTURILE FUNDAMENTALE – DREPTUL DE INVATA SI DE A FI LIBERI, DE A SOCIALIZA LIBERI PRIN PUNEREA LA DISPOZITIE A MEDICAMENTELOR SI ANTIVIRALELOR IN FARMACII, ei vorbesc o LIMBA DE LEMN POLITICA. ESTE RIDICAREA UNEI IDEOLOGII NESANATOASE DIN FRAGEDA PRUNCIE. CAND VA TREZITI PARINTI ?? CAND VETI LUPTA ALATURI DE COPII PENTRU LIBERTATE? FARA LIBERTATE NU AVETI NICI SANATATE, NICI EDUCATIE SI NICI MUNCA ! RESTUL DREPTURILOR SUNT DE ASEMENEA PE FARASUL ISTORIEI CURAND DACA REFUZATI SA DESCHIDETI OCGII SI SA VEDETI ADEVARUL!

  3. La adociațile de felul ăsta dacă le mai tai o o palmă din fusță li se vede și paula și pistolul.

  4. Scoala comunala Cordareni,jud.Botosani—invatamant on-line !
    Motiv -38 % profesori vaccinati.
    IN COMUNA NU EXISTA NICI UN BOLNAV DE COVID SAU INFECTAT. Cazuri de covid zero.
    dar Ordinul preainteleptului ministru se executa !
    Iata de ce vor autonomie locala secuii din Harcov.

  5. Copii, si voi ca aflati intr-o eroare generata de manipulare. In comunicat scrieti:”preferă să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea”.
    Ca sa fie clar, tinerii nu au un risc de a muri de Covid mai mare ca decesul provocat de GRIPA. Riscul este chiar mai mic. Deja de 2 ani de zile de cand a inceput pandemia sa stie treaba asta si statisticile sunt clare. COPIII si TINERII au sansa de 99.998% sa isi revina de la covid chiar si fara tratament. Singurul risc este daca au boli grave, si de fapt boala cronica, alta decat COVID, este cea care il omoara. Nu mai ajutati propaganda, chiar daca sunteti bine-intentionati. Mai informati-va si din alte surse decat cele oficiale si o sa vedeti monstruozitatea minciunii care vi se serveste.

  6. Reporter: Ce te-a determinat să candidezi pentru această funcție și care sunt obiectivele tale?

    Cristina MICULAICIUC: Încă din școala generală am observat nereguli prezente în sistemul educațional, mai mult decât atât, am sesizat foarte multe abuzuri din partea unor cadre didactice. De atunci iau atitudine și încerc să combat obstacolele pentru că ceea ce îmi doresc este ca elevii să mergă cu bucurie la școală, fără frică, fără silă. M-am săturat să văd elevi care merg la școală doar pentru că trebuie și simt că, dacă nu mă implic eu, nu are rost să le cer altora să se implice.
    R.: Spune-ne câteva cuvinte despre tine.
    C.M.: Am 17 ani și sunt în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Baia Mare. Primul meu contact cu lumea voluntariatului a fost în Asociația DEIS, unde am învățat multe despre munca în echipă și chiar despre mine. Tot de la ei am învățat că schimbarea pornește întotdeauna de la mine, că eu trebuie să fac primul pas, și nu să aștept să facă cineva lucrurile în locul meu. Cât despre planurile mele de viitor, pot spune că am de făcut o alegere destul de grea. În paralel cu activitățile mele de voluntariat, particip la cursuri de teatru, care a devenit deja, de câțiva ani, marea mea pasiune”,
    (Graiul Maramuresului aprilie 2021)

    PS Asociatia DEIS este sustinuta de banca maghiara Patria Bank si de Globalworth patronata de Ioannis Papalekas despre care intrebati DIICOT
    Astia sunt tinerii cu care ne mandrim!

  7. E simplu: atacarea in instanta a ordinului de catre consiliile de elevi si sindicate pt. incalcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv cel la educatie si plangere penala impotriva ministrilor Educatiei, al Sanatatii si sefului DSU, Yaser Arafat pt. abuz in serviciu.

  8. Ce vrajeala pentru RETARDATI! Adica, aia din clasa a doua au luat atitudine, nu?!? Hai, ba, ca nici curcile nu mai rad de asemenea prostii. Sau, aia din clasa a doua NU SUNT ELEVI?!? Au scris niste POLITRUCI vrajeala si au pus-o in spinarea elevilor.

  9. Si la mall este wifi. Io as invata mai bine acolo, e mai cool, mai civilizat, mai sigur. As invata toata ziulica, cat de lunga

  10. Moșulică,la cei 70 de ani (degeaba), azi ai dat in mintea copiilor,si „debitezi” numai prosti!. Poate asa jeg te-a facut scoala magheara,tu ca etnic minoritar secui NU ai dreptul sa judeci scoala romana.Baaa….lasa bautura la varsta ta!!.

  11. mai tine minte cineva SCANDALUL de la abatoarele din Germnaia unde muncitori romani erau obligati cu COVID sa locuiasca cate 8 intr-o camera de 4X4 si … firma germana nu le asigura nici macr masti de protectie (exista inca video-uri pe tema) ?

    hehehe

    acum Germania e data ca exemplu cat de bine aplica ea regulile anti-covid …uitand c-a cerut SPARANGHELISTI …romani (mitocani si prosti cum tot presa lor in numeste nu pe ai lor azi)

    Had-pocita e lumea PROPAGANDEI pentru unul mult prea istet pentru NORMELE TURMEI 🙁 … si nefericita = de aceea deseori imi zic mai bine prost dar fericit: „was ich nicht weiß macht mich nicht heiß” 🙁

  12. @marin: in romanea nu mai e valabil dreptul la viatza, ce sa faca SHI CINE cu dreptul la educatie?? idiotzilor le cauzeaza.

  13. cred ca este usor sa cazi in blazare si o senzatie de neputinta vazand ce te inconjoara. pentru mine sentimentul este DE DISPERARE. disperare cand imi amintesc suferinta parintilor si fratilor celor ucisi la lovilutie in strada strigand LIBERTATE. nu stiu cum ati fost voi. EU NU AM ACHIESAT SI NU AM ACCEPTAT NICIODATA DICTATURA. nici atunci si nici acum! inteleg nationalismul siprotejarea SUVERANITATII. daca ceashk ar fi IUBIT POPORUL IMPREUNA CU TARA NU AR FI FOST NICIODATA IMPUSCAT. ORI, DICTATORUL ADMIRTA CHINA. ADMIRA SISTEMUL REPRESIV. ADMIRA BOCANCUL PE GATLEJUL OAMENILOR. ERA LACOM SI PROST CU TENTE DE SMECHERIE OLTENEASCA. ERA SFATUIT DE SECURIMEA CRIMINALA DIN JURUL LUI INTRU EXTERMINAREA TUTUROR VOCILOR CARE SE IMPOTRIVEAU SISTEMULUI. NE INTOARCEM ACOLO PENTRU CA REFUZAM SA LUPTAM…ASTA ESTE NEAMUL ROMANESC? ASTIA SUNTEM…? REFUZ SA CRED ASTA! NU ASTA AM VAZUT IN 1989 PE STRADA!

  14. @marin: da man, intzeleg. eu am vrut sa-l „atentez” pe ceaushescu in ’81 si-am ajuns da plantez cu el un copac intr-un parc in ’83…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.