Cutremur în România: Magnitudinea și zona în care a fost resimțit

Un cutremur cu magnitudinea 3.5 s-a produs, luni dimineaţa, 29 mai, în Crişana din judeţul Arad, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a fost înregistrat la ora locală 06:25.

Cutremurul cu magnitudinea 3.5 a avut loc la adâncimea de 8km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 22km E de Arad, 48km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resita.

Este al doilea cutremur în Crișana din ultimele zile.

Conform datelor oficiale, de la începutul lunii mai, în România au avut loc 40 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4.7 pe Richter.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Explicatia cauzelor intirzie,ca si in cazul Gorj-Tg,Jiu ,
    sunt cauze naturale -miscari seismice naturale neprovocate,
    sau mina omului criminala, distrugatoare (sonde,extractii,explozii subterane )?
    O tacere suspecta ce ar da nastere legitim intrbarii,ce se initmpla cu coll,subsolul in vestul tarii,neafectat pina acum citeva decenii de cutremure ?

  2. De Micul HAARP montat in Romania prin 2012 nu zice nimeni nimic…
    Sau poate o fi o coincidenta, se mai intampla…

  3. Asta se numeste Fraking. Si o sa fieai rau cind iese gaz metan prin fintini sau tevile de apa porabila, cindmor vitele, porcii si animale salbatice peste media statiszica de deces dinsonte de inceputul Frakingului. Cum isi vat joc unii de melaguri si cu ce probleme vor ramine cei de acolo se piate vedea in zonele din Ameroca unde se, sau s-a, facut Fraking de prin anii 60. Cine nu invata nimic din istorie si din gresile altore este blestemat sa le repete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.