Un nou cutremur în România

Un cutremur cu magnitudinea 3.2 a avut loc în România. Acesta a fost înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri, 24 mai, la ora locală 0:42, în zona Crişana, judeţul Arad, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

Conform datelor oficiale, în ultimele trei zile, în judeţul Arad au avut loc 11 cutremure cu magnitudini între 2 şi 4.7 pe scara Richter.

De la începutul lunii mai, în România, au avut loc peste 30 de seisme.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea de 5.7, a avut loc în judeţul Gorj. Aceasta a fost înregistrată în data de 14 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. In zona sunt foraje pentru petrol si gaze? Se foloseste fracturarea hidraulica? Daca da, incepeti procese pana le tremura nadragii!

  2. In Crisana n-au mai fost cutremure de la cutremurul cel mare din 77. Acum cu fraking-ul se va polua apa din pinza freatica si apa din fintini va fi de neutilizat pentru animale sau gospodarie la mincat si baut. Si cutrmurele se vor inmulti, cum s-a vazut in america in zonele in care se face astazi fraking s-au s-a facut fraking de prin anii 60. Asa ne fac unii tara si natura inconjuratoare praf, iar altii, care aproba prostia asta, isi iau spagile cu amindoua miinile si ii doare in cvr de ce ramine in urma si de oamenii ce locuiesc si traiesc acolo.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.