De ce nu vrea Chirica miting PSD

Primarul PSD al Iaşiului, Mihai Chirica, consideră că nu e nevoie de un miting al PSD, pentru că nu există încă o definiţie a statului paralel.

Astfel, întrebat la RFI dacă ar fi nevoie de un miting organizat de PSD împotriva statului paralel, edilul a răspuns: „Răspunsul este evident nu, pentru că nu avem încă o definiţie a statului paralel. Mă consider totuşi un om care a mai citit câteva cărţi de-a lungul carierei mele şi vieţii mele şi n-am găsit încă o definiţie clară a statului paralel, ca să văd motivul pentru care să protestăm. De regulă, orice manifestaţie publică, indiferent dacă este politică sau nu are un scop, în a atrage atenţia asupra unui lucru concret, care poate fi definit şi înţeles de cealaltă parte a populaţiei, care nu participă la acea manifestaţie, dar care ar putea afla că există o problemă undeva. În situaţia de faţă nu văd faţă de ce protestăm sau faţă de ce ar trebui să protestăm, ca să atragem atenţia opiniei publice”.

Întrebat dacă ar fi de acord cu un miting al PSD la Iaşi, el a răspuns: „Sunt primarul Iaşiului şi trebuie să fiu cât se poate de corect cu toţi cei care au nevoie să se exprime public, indiferent că vorbim despre PSD, PNL sau orice formaţiune politică. Atâta timp cât este respectat cadrul de legalitate şi nu se prejudiciază legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte manifestările în domeniul public, cu siguranţă va trebui să accept şi un astfel de miting”.

Mihai Chirica a mai afirmat că schimburile de replici dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose îl îngrijorează: „Le privesc cu o reală îngrijorare. Fără a interveni în disputele verbale sau conceptuale între doamna primar Firea şi domnul prim-ministru Tudose, lucrurile nu pot să ajute, pentru că vorbim de primarul Capitalei în contradicţie cu premierul României, deci lucruri destul de profunde, dacă ar fi să le aşezăm acolo unde trebuie ele să stea. În rest, nu fac decât să arate public că lucrurile nu merg bine în partidul de guvernământ, ceea ce nu este absolut deloc benefic pentru România în momentul de faţă. Dar greutăţile nu sunt motivate de o lipsă de înţelegere a doamnei Firea faţă de realităţile României de astăzi, ci mai mult de o apetenţă uşor exagerată de doctrină a domnului Dragnea, care nu mai bate deloc nici cu planul de guvernare promis, nici cu politica României la nivel naţional şi internaţional şi probabil nici cu viziunea multor oameni politici din PSD în momentul de faţă”.

Întrebat ce riscă PSD în aceste condiţii, edilul a apreciat: „Să piardă foarte mult în ceea ce priveşte credibilitatea şi încrederea românilor faţă de programul de guvernare propus şi mai ales credibilitatea României la nivel internaţional. Noi nu suntem aserviţi, am auzit nişte aberaţii undeva din sudul ţării, dintr-un judeţ, pronunţate din păcate de către un senator, noi nu suntem aserviţi, dar nu putem să rămânem nici cu gura căscată, aşteptând să se întâmple o minune, când paşii care se fac în interiorul ţării faţă de relaţiile noastre internaţionale sunt paşi greşiţi”.

Potrivit acestuia, „PSD ar trebui să-l îndepărteze de la conducerea partidului pe Liviu Dragnea, pentru că este nocivă, a reuşit să vicieze şi dogmatic, dar şi administrativ acest partid. „Nu asistăm decât la ieşiri explozive şi lipsite de conţinut din partea unor foşti lideri ai Partidului România Mare, ştim foarte bine ce vizibilitate naţională şi internaţională avea acest partid prin liderii săi şi să aducă în discuţie o altă conducere care să poată reaşeza stânga din România sau centru-stânga din România exact acolo unde ar trebui să fie ea acum, în contexul european în care ne aflăm”, a spus primarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Asta vad va ca mai si gandeste si pare sa aibe si „toate tziglele pe casa”, asa ca kopeikari… shooo pe el ca sigur… e platit de soros, ori e cu binomul, ori cu statul paralel, ori e sluga la „ricani” si UE, e clar!

  2. Cotidianul, asta e titlu de pungasi, ma! Titlul corect, si care soca, era: Chirica declara ca PSD ar trebui să-l îndepărteze de la conducerea partidului pe Liviu Dragnea! Da’ nu vor sefii titluri d-astea, ca se supara sponsorii, este?

  3. E bine si asa rau, ca aici de obicei apar numai aia care-i tamiaza pe rusi si pe agenzii lor, Daddy&Tarry, olgutza, ploiesteanu, ciordacke, etc., i-i injura pe „ricani” si UE si-l blameaza zilnic pe sas si spun ca PNL si USR „e de mare pork” si nimic rau despre honvezi si matelotu-secu! Te-am „lamurit”,… pe kopeikari nu avem nici o shansa!

  4. 10 vulnerabilitati ale firmelor care ar trebui sa-i faca mai atenti pe „revolutionarii fiscali” din Guvern.

    „​Ce facem? Uitam cat de vulnerabili suntem?
    Schimbam 4 ministri la Economie in 8 luni?
    Aducem 6 revolutii fiscale, anuntate pe holurile ministerelor, fara vreun studiu de impact, iar apoi renuntam la ele tot pe holurile ministerelor?
    Pai stiti ce spun investitorii? Ca e haos in Romania! Ca e incertitudine si ca e mai bine sa astepte decat sa investeasca intr-un mediu incert.
    Cum sa vii sa anunti o revolutie fiscala, s-o si propui si apoi s-o anulezi, fara un Minim Studiu de IMPACT?
    Cum sa anunti ca in 6 luni vei aplica in 6 luni tuturor firmelor un Impozit pe venit de 1%, 2% sau de 3%. Nu stii in functie de ce, nu stii impactul sau nu vrei sa-l spui…
    Dupa care spui simplu „Am renuntat!”, intr-un interviu dat tot pe un hol”, a spus Marti Iancu Guda, Presedintele Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania, care coordoneaza si activitatea companiei Coface.

    Declaratiile sale au fost facute la al 2-lea Forum de fiscalitate pentru industria serviiilor financiare, organizat de IBR.

    „Vorbesti de 2400 de lei salariul minim pe economie pana in 2020. Apoi spui ca o sa fie doar 1550, apoi ca va fi de fapt 1900 de anul viitor.
    Daca vreau sa-mi fac un start-up si am de gand sa-mi angajez doi oameni? Ce calcule sa-mi fac in asemenea conditii?
    Nu mai zic de cele 15 majorari consecutive ale salariului minim in ultimii 10 ani care au dus ponderea salariului minim in salariul mediu de la 27% la 54%?
    Asta daca ramane salariul minim la 1900 de lei.
    Toate aceste majorari au fost prea repede si prea mult.
    E nevoie de salarii mai mari in Romania, asa este. Dar n-o faci cu orice pret!
    Scopul nu scuze momentele.
    Dozajul si momentul este cheia, altfel ai putea avea efecte adverse”, a mai spus Iancu Guda, care a predat luni si manuscrisul unei carti la editura Publica, pe aceasta tema.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.