De ce spune Rareș Bogdan că nu e ”mitocan”

Pentru că Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, de mitocănie, Rareș Bogdan  susţine că PSD „are în ADN ura faţă de societatea civilă” şi, dacă în anii ’90 Ion Iliescu „trata presa liberă cu ”Măi animalule”, acum PSD „a trecut la ”mitocanul „.

Apelativul premierului îl viza însă pe Rareș Bogdan și nu societatea civilă ori presa.

„Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă (…) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit – că mergi cu ceas de 30.000 de euro la piaţă să cumperi pătrunjel (…) să dinamitezi o coaliţie, numai cu ştiri false, încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti…iresponsabil. Înseamnă că eşti mitocan”, a spus premierul. „Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern”, a insistat Ciolacu.

Mitocan, adică vulgar, potrivit DEX-ului

 

”În anii ’90 Iliescu ne făcea <golani>,   după 33 de ani PSD a trecut la <mitocanule>, a sărit Rareș Bogdan.

PSD nu s-a schimbat şi nici nu se va schimba, are în ADN ura faţă de societatea civilă şi cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu faţă umană şi capitalismul de cumetrie. În anii 90, Iliescu, Bârlădeanu şi Marţian ne făceau GOLANI şi tratau presa liberă cu „Măi, animalule”, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu, Tudose şi Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la MITOCANULE. Unele lucruri nu se schimbă niciodată, din păcate. A trebuit să luăm o decizie într-un moment crucial pentru securitatea regională şi a Uniunii Europene, asta o ştiu toţi, chiar şi cei care pretind că sunt şocaţi, dar prefăcătoria, limbajul dublu, interesul pecuniar au prevalat în faţa ideii de colaborare onestă. Noi chiar am crezut că e posibil, dar tovarăşii aveau agenda lor, nu a României”, a scris Rareş Bogdan, joi, pe Facebook.

Reproșurile lui Ciolacu

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie, deoarece trebuie o decizie a coaliţiei. Şi e şi normal aşa. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern nu le discut cu preşedintele Nicolae Ciucă. Dar e normal să ne întâlnim. Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ţi-ai luat informaţia, cum e normal, ca om politic, şi după câteva ore tu ieşi în spaţiul public, încercând de fapt şi de drept să acoperi un gest nefericit; să mergi la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro la mână, să cumperi pătrunjel – normal că românul se revoltă, e îndreptăţit – în loc să ieşi şi să explici: ‘L-am primit cadou de la soţie, mă întreţine soţia şi mi-a dat cadou ceasul, mi-a dat socrul meu, la nuntă’. Presupun că era mult mai corect”, a comentat Ciolacu.

Premierul,  una  caldă , alta rece. Rareş Bogdan „nu este un om prost”

„Mai mult, din punctul meu de vedere – o spun fără nicio reţinere – înseamnă că eşti un mitocan. Tu stai cu mine la masă cinci ore, discutăm problemele ţării şi pe urmă ieşi la televizor şi umpli televizoarele că tu i-ai atras atenţia lui Iohannis că PSD-ul fură românilor bani. Ce bani a furat PSD? Vrea să amintesc în ce situaţie am găsit România, când am hotărât cu Nicolae Ciucă să facem această coaliţie? În ce dezastru era? În ce criză socială era România? Cu miliarde aruncate pe vaccinuri, cu bani furaţi în pandemie, când noi stăteam în casă? Cu pensionarii care nu aveau acces la sănătate? Eu pot să le reamintesc, că nu am nicio reţinere. Iarăşi învrăjbim pensionarii cu cei care muncesc pentru nişte drepturi legitime”, a susţinut premierul.

Nu este un moment potrivit pentru „breaking news-uri cu ştiri false”, în contextul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina şi al recesiunii din economia europeană.

El a menţionat că joi va avea o şedinţă cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, în care vor fi abordate subiecte precum: construcţia bugetului pe anul viitor, situaţia profesorilor, bugetul Ministerului Sănătăţii, reforma în administraţie.

„Vom face aceste şedinţe până ne aliniem cu toţii într-un fair-play, un gentlemen’s agreement. Cu domnul Nicolae Ciucă, cu secretarii generali, cu cei doi vicepremieri, discutăm toate problemele, ne întoarcem fiecare la partidul lui şi luăm hotărâri. Eu nu mai vreau să fac o coaliţie lărgită cu nişte domni sau nişte doamne care, după ce se termină coaliţia, unde ajungem la nişte concluzii, ieşim şi dinamităm din interior o coaliţie”, a spus Ciolacu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Pai cand te intreaba reporterii ce-i cu Rolexul de 30 mii la mana si deflectezi ca…tu nu esti ca Ciolacu care vrea ceas Pobeda te califici pentru mitocan. Adica nu poti sa fii si manipulator grosolan care se crede inteligent fara motiv si sa nu intrii la categoria mitocan.

 2. Cica mitocan este cuvantul care se atribuie unuia de la periferia unui oras. Deci, Bucurestiul are cei mai multi mitocani, urmeaza Cluuujul.

 3. Dumnezeu a creeat omul după chipul și asemănarea sa …. PNL-ul își creează liderii după chipul și asemănarea sa …vedem pe Rareș Bogdan și la cultura pe Ministresa Raluca Turcan …… P.S nu mă deranjează că are Rolex de 30.000 de Euro putea să fie și de 1 milion mă deranjează faptul că este atât de prost și de penibil încât este mai prost decât un păun …se crede important că are Rolex la 55 de ani ….. adică este mai prost decât tinerii de la periferie care au anumite frustrări specifice vârstei …acest Rareș Bogdan se duce la Bruxelles și se închină banului căci el nu poate să vadă valorile esențiale umane prin simplitate și modestie …el nu se simte bine dacă se duce in parc cu copilul de mână și bea apă de la tânjitoarea de apă și mănâncă un sandwich din picioare …. că el trebuie să se pună la masă cu lăutari cu ospătari care să il lîngă in fund (cum face si el) ….iar el fiind lider a adunat numai oameni de acest gen lângă el ….in prostia lor se cred importanți asemenea interlopilor după Facebook …..

 4. Marele defrisator de pensii speciale care una n-a taiat de cand a fost votat.
  Figurantii isi fac figuratia cu Rolexul printre tarani la piatza. Bine ca nu era Pobeda.

 5. Și mitoman tot cu mită începe. Dar în Transylvania înseamnă „șî io”, e de bine.

 6. Coalitie de figuranti care promite ca scapa societatea de pacanele si dependenta de jocuri de noroc ei doar fac figuratie si PNL si PSD. Nefacand nimic doar lasa impresia ca este diferit de campanie. Campanie electorala ca maresc pensiile, interzic pacanele de langa scoli, in orase. Ca nu maresc taxele taxele bubuie ca economia sub umprumuturile lui Citu, Orban si Ciuca-Ciolacu si tunurile si tzepele liberale arhistiute pentru unele deja justia s-a pus in miscare.

  Rares Bogdan se crede un Dorian Popa.

 7. Ba ia stati voi.Adica PSD.istii au furat din 89 pana acum tot ce se cuvenea românilor și au sfidat cu opulenta nesimțita toți baronii,aparatnicii neosecuristii și beizadelelor,sărăcia românilor și vii tu acuma sa arati cu degetul in campanie electorală că un jurnalist parlamentar european și exponent de rang in PNL are ceas de 40/50 de mii de euro.Ba comuniștilor ați uitat ce ați făcut României și românilor,HOTILOR CRIMINALILOR,NESATUILOR,pocniv.ar burțile alea umflate ,noi nu.

 8. Acest individ Rareș are comportament de hahalera .doamne țară ce ai putut gazdui!Individul nu merită nici calitatea de român!

 9. nu mai caut in lexicon ..sa vaz daca este vreolegatura intre mitocan si mitoman …si daca daaa..care I aceea..Insu nu I greu de identificat ..este un neam prost ..in cautare de bani sii..glorie. se pare ca „apucaturile ” s mostenite ..cultura,lecturi, empatii…??? ..undi bre ;a Bogdan…Cred ca popa ,nasu ori chiar parintele ..au a vut un dram de cutura isterica..da or avut si ceea ce I au transmis din plin..MITO(CA) MA NU lui siii multa , multa nuuu muie bre io s decent…spuneam…multa neam prostie…

 10. rares bogdan -a depasit faza de mitocan e un limbric politic si un marlan de mahala.
  ALOOO, nea ciolacu , cand ati ajuns la ciolan de ce nu ati facut publica situatia dezastruoasa pe care ati gasit-o sau ati mai gasit ceva de ros de pe os , ati pus-o la naftalina si , vorba lui nenea Iancu,” pac cu ea la boboru” !!”atitudine de politician „saf”de covrigarie „

 11. pariu ca nu poblicati ..comentariu(accentual pe „I”..pai cum satepui rau cu mitocanu taranoi…asta are CUTATU,N..bracinar ..in cazul lui …cutitul politic ..ca dintotdeauna oamenii periculosi si u cautat adapost sub umbrele..politice, juridice ..si a;te zone unde sa fie protejat si liber laaa..marlanii si nu numai ;otii,combinatii rusinoase si oneroase,,,cestiii d astea..ei va prindeti..?? si ca sa nu se creada ca mujicu asta I caz singular …l as aminti pe preaCURsora lui…Marili Nastase …cum care nastase ..ala cu sese…case…furate cu acte de hpotie..tot cu ajutorul partidului..este adevarat e vorba de psd daaa..pnl..nu I mai prejos..

 12. …ei constat ca l am omis paaa marshel…daaa cred ca e,lintra …din office..fara vesnica pomenire.

 13. toti sunteti aceeasi mizerie. analfabeti, ipocriti, tradatori si criminali. carcase fara suflet. roboti. v-ati ridicat pe distrugerea educatiei tinerilor, dupa 1990. distrugerea invataturii si a meseriilor. cine poate produce ceva cu mainile, gandeste. proiecteaza. oamenii la tara inainte isi faceau singuri ustensilele pentru casa si gradina. acum le cumpara. diferenta o face intr-adevar o calitate mai buna, insa oamenii au devenit inceti la minte. omul refuza sa mai gandeasca daca este lasat sa lancezeasca – sau cu ii mai aud pe unii ca „se plictisesc”. wow. nu m-am plictisit in viata mea. sunt atatea de vazut, de citit, de invatat, de trait. cum sa te plictisesti…? voata este scurta chinuitoare, de cele mai multe ori. omul este facut sa se ridice, sa se scuture si sa meraga mai departe. SA GANDEASCA. copiii se sinucid pentru ca se plictisesc…? pe bune?

 14. (editat) asta trebuie sa recunoasca faptul ca, daca PSD refuza sa intre la guvernare cu PNL, azi PNL era sub 5%… si bine ar fi facut sa refuze sa intre la guvernare cu PNL, pentru ca PSD ar fi trecut de 50% intentie de vot.

 15. „Mai animalule” i-a zis Iliescu lui Rărutu rujat si n-a greșit! Rarutu umbla numai cu șopârle ținând partea hoților privați! La gara,mai animalule! Nu vrea impozit progresiv, nu vrea plata cu car. Este adeptul spagii cas!

 16. PENTRU ACEST (editat) , NUMIT RARES BOGDAN (scuzati rima ) : POTI FUGI , DAR NU TE POTI ASCUNDE !!!

 17. Presa inca se mai uita in gura lui Rares? Si uite asa nulitatile devin vedete: datorita presei cumparate sau de proasta calitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.