Hotelierii și cârciumarii fac promisiuni pe bandă rulantă

Declarații-surpriză: „Notele de plată la restaurant, mai mici”

Ziua de 1 iunie este data restartării industriei ospitalității din România și, în ciuda faptului că mai bine de două luni nimeni nu a funcționat, proprietarii de restaurante și hoteluri susțin că prețurile vor fi ca înainte de declanșarea pandemiei sau chiar mai mici.
„Sunt convins că notele de plată la restaurant vor fi mai mici decât în trecut şi operatorii de restaurante, practic, în perioada următoare nu vor pune presiune pe preţuri. (…) Nu se vor schimba foarte multe lucruri (după redeschiderea teraselor, la 1 iunie, n.r.). Sunt câteva lucruri care caracterizează parteneriatul dintre autorităţi, clienţi şi operatorii de restaurante. În momentul în care veţi veni la terasă va trebui să faceţi o rezervare. Şi înainte restaurantele aveau un sistem de rezervări şi va trebui, practic, să ne daţi numele dvs. şi numărul de telefon. Acest lucru va fi necesar pentru atunci când în situaţia unei analize epidemiologice să putem să vă contactăm să vă ţinem la curent cu ce se întâmplă. Mai departe, în situaţia în care sunteţi membri ai aceleiaşi familii puteţi sta oricât de mulţi la aceeaşi masă. În situaţia în care nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii numărul este limitat la maxim 4 persoane. Distanţa dintre mese trebuie să fie de 2 metri, iar numărul de mese va fi diminuat cu 50%”, a declarat Daniel Mischie, de la Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), la Digi 24.

Adrian Voican, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), susține că românii vor avea parte de vacanţe în zonele montane la aceleaşi tarife ca în 2019, dar vor beneficia şi de numeroase oferte pe Valea Prahovei şi pe Valea Oltului, odată cu deschiderea turismului la 1 iunie. „Turismul în România debutează din 1 iunie cu oferte ca de nou început: 2 = 3 şi 3 = 4, adică plăteşti două nopţi şi stai trei, oferte pe Valea Prahovei şi pe Valea Oltului, cazare la trei şi patru stele cu masa pe terasă sau în camera. În destinaţiile de vacanţă din România, tarifele pornesc acum de la 100 – 150 lei/camera/noapte şi depind de confort şi serviciile suplimentare oferite de fiecare locaţie. Preţurile nu se vor modifica. Sunt cele anunţate în 2019 pentru acest an şi nu va exista nicio taxă sau suprataxă”, a declarat Voican presei.

Industria hotelieră a pierdut aproximativ 240 de milioane de euro în lunile martie, aprilie şi mai, a declarat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile. Cu un minus de aproximativ 6 milioane de înnoptări, hotelierii speră ca, până la finalul anului, să funcţioneze undeva la 40-50% faţă de 2019. Ile a precizat că hotelurile mai mici ar putea fi nevoite să-şi limiteze capacitatea de cazare şi că implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului costă 50 de euro pentru fiecare angajat.

Românii au făcut deja rezervări pentru prima săptămână din luna iunie în stațiunile de pe litoralul românesc. „Romanii iau deja cu asalt agenţiile de turism, pentru rezervări către Litoral, staţiuni montane şi balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat – acasă, în România. Litoralul este deja, la fel ca şi în fiecare an, ‘destinaţia vedetă’ (cca 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament”, a declarat Corina Martin, președintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4576 Articole
Author

5 Comentarii

  1. As dori sa cred ca notele de plata vor fi mai mici dar măștile chelnerilor și dezinfectantii nu tot clientii le vor suporta ?

  2. „Romanii iau deja cu asalt agenţiile de turism, pentru rezervări către Litoral, staţiuni montane şi balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş”- asta poate in viziunea milfei aleia care se autointituleaza sefa unei org de turism dela mare- o alta udre trecuta ca tzurcana prin zeci de asternuturi pana sa ajunga sefa (vorba lui conu organ)
    ha ha ha! Uite-asa o barba avea si asa o pieptana !

  3. s-ar duce la o terasa, etc. stiind ca trebuie sa fie inregistrat/urmarit ca un…Se pare ca Starea de alerta este cu restrictii mai mari decat starea de urgenta…

  4. Domnle, daca e sa dai bani multi la terasa si sa te simti bine, mergi cu amanta, nu cu nevasta (cu aia ai stat 3 luni acasa in izolare si ti s-a acrit deja!).Acu de ce sa mai merg- daca vine ospataru sa te noteze cu cine ai fost? ( ca asa se cere>)

  5. Nu este adevărat că prețurile au stagnat sau sunt mai mici!!!!
    Am fost la o terasă pe 1 iunie (în Constanța) și preturile erau cu 20% mai mari

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.