Despre modestie și caracter – Cella Delavrancea

Într-o perioadă în care aproape oricine vrea să iasă în față, să fie văzut, să se împăuneze cu lucruri de doi lei sau să se laude cu munca altora, poate că nu ar fi rău să aruncăm un ochi pe discursul susținut de pianista Cella Delavrancea, în fața Academiei Române.

Discursul a fost susținut în 11 decembrie 1987, cu puțin înainte ca fiica scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea să împlinească venerabilă vârstă de 100 de ani. Ascultați și nu vă va părea rău.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

5 Comentarii

  1. DUMITRU CONSTANTIN – Jurnalist Senior din Mama Oltenie, Specializat in Politica Externa si Relatii Internationale.
    Patosul Oltenesc, Perceptia, Analiza si Sinteza Evenimentelor Social Politice Globale se Suprapun Natural Eticii si Esteticii articolelor semnate de Dinsul.
    CREDIT JURNALISTIC AAA+

    ION SPINU –
    Jurnalist de Investigatie tot din Mama Oltenie. Intr-o tara Ocupata cu Statut de Colonie Bananiera, a Demonstra Foarte bine Documentat cu Argumente Exhaustive, Coruptia, Abuzurile si Complicitatile la Crima la cel mai Inalt Nivel in Stat este indubitabil nu numai Curaj Barbatesc ci si Nebunia Disperarii in care Supravietuim.
    CREDIT JURNALISTIC AAA+

    IOANA RADU-
    Jurnalista Specializata in Politica Interna din Capitala cu Coviltir.
    Este o Aligatoare Feroce, bine Camuflata in Mlastina Politica Damboviteana. Cu Ochii reci ca Fundul Marii pindind orice Oportunitate de a Sfirteca cu Egala Satisfactie atit Hoitul la Putere cit si in Opozitie.
    CREDIT JURNALISTIC AAA+

    Decembrie 17, 2020

    SS INDESCIFRABIL
    MOS CRACIUN

  2. Ne amintim cu drag de doamna Cella Delavrancea, o mare interpreta si o mare valoare a intelectualitatii romanesti. Multumim redactiei Cotidianul ca si-a amintit de ea. Totusi, nu inteleg comentariul de mai sus. Ce legatura au jurnalistii mentionati cu subiectul articolului?

  3. Eram la lucru. Mergea difuzorul din biroul de proiectare. Atunci nu țipa sau nu se punea burtieră cu “Breaking News, Breaking News”. Dintr-o dată s-a întrerupt transmisia și o voce emoționată a anunțat “ascultați discursul ținut de pianista Cella Delavrancea la Academie”. S-a facut liniște în birou. Pentru anii aceia gri, muzica era de calitate, dar știri practic nu erau a fost un moment fantastic, de necrezut.

  4. Un frig de crapau pietrele in Academie. Stateau toti inghesuiti unul in altul imbracati in blanuri ce-i drept (nutrii, iepuri, vulpi polare, Alain Delon) si caciuli in cap.

    Ce-a facut Cella Delavrancea la viata ei nu trebuie folosit de unii si de altii (a propos, daca mi se da voie sa folosesc limba lui Voltaire, talentul ei era accesibil doar protipendadei bucurestene… ma, nene) . Prea putin din ce se facea la Academie ajungea constient la marea masa a societatii, asa ca ce folos?

  5. Frumoasă şi la 100 de ani! Se explică de ce i-a vrăjit şi pe Caragiale şi pe Nae Ionescu, parcă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.