Diferențe între șefii porturilor Constanța și Rotterdam

Numirea unui nou director general la Portul din Constanța a atras atenția presei datorită importanței acestui punct strategic pentru România. Cine e Mihai Teodorescu? Cu ce s-a ocupat? Ce studii are? au fost doar câteva dintre întrebări. Și, cum portul din Constanța speră să se compare la un moment dat cu cel din Rotterdam, jurnaliștii de la ct100%.ro au făcut și ei o comparație a celor doi directori. Mai ales că și în Portul Rotterdam din Olanda a fost numit un nou CEO.  Iată rezultatul!   

 

Boudewijn Siemons

Boudewijn Siemons fusese numit CEO intermediar pe 15 iulie 2023. De profesie este inginer mecanic. Potrivit site-ului oficial al portului, acesta a ocupat funcția de COO (Chief Operating Officer) la Autoritatea Portului Rotterdam începând din octombrie 2020. Înainte de aceasta, a fost președinte al diviziei Americas a Royal Vopak. De asemenea, a lucrat în poziții de conducere în cadrul acestei companii în Europa, Orientul Mijlociu și Statele Unite.

Royal Vopak este o companie olandeză independentă specializată în furnizarea de servicii de depozitare și manipulare a lichidelor chimice și petroliere. Compania operează terminale de depozitare la nivel global și oferă o gamă variată de servicii, inclusiv stocarea, amestecarea, îmbutelierea și transportul lichidelor. Are circa 5.700 de angajați și venituri anuale de circa 1,4 miliarde euro.

Între 1998 și 2006, Siemons a avut diverse poziții de conducere la Royal VolkerWessels. VolkerWessels este o companie olandeză de construcții și inginerie cu operațiuni la nivel internațional. Este una dintre cele mai mari firme de construcții din Țările de Jos. Compania este implicată în diverse aspecte ale industriei construcțiilor, inclusiv infrastructură, dezvoltare imobiliară și proiecte energetice. Veniturile depășesc 6 miliarde de euro pe an.

Cariera sa a început în 1987 la Marina Regală a Olandei, unde a lucrat până în 1998.

A studiat la Colegiul Naval Regal, o academie militată din Olanda, fondat în 1815, dar care există, sub diverse forme, din anul 1488. A mai studiat la Universitatea de Tehnologie Delft, cea mai mare universitate publică neerlandeză, fondate în 8 ianuarie 1842 de Willem al II-lea al Țărilor de Jos.

Iată alte funcții pe care le-a ocupat: • Membru al Consiliului Executiv al VNO-NCW • Membru al Consiliului Consultativ al Fondului de Donații Deltaport • Președinte al Organizației Comerciale a Porturilor Maritime • Membru al Consiliului Top Sector Logistics • Membru al Consiliului Consultativ al Muzeului Maritim Rotterdam • Membru al Consiliului Executiv al Consiliului Economic Zuid-Holland • Membru al Consiliului Țării Maritime a Țărilor de Jos (NML) • Membru al Consiliului Next Generation Infrastructures (NGinfra) • Membru al Consiliului Netherlands Distribution Country (NDL).

 

Mihai Teodorescu

Mihai Teodorescu, potrivit CV-ului postat pe site-ul APMC, a absolvit Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, una din cele mai vechi și mai mari instituții de învățământ superior din România, înființat în 1852. Termină aici Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, disciplina Marketing și Management Turistic. A obținut în 2009 și brevetul de turism „Manager în Activitatea de Turism” de la Ministerul Turismului și a urmat un curs de perfecționare în turism la Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse. Între octombrie 2009 și iulie 2011, obține diploma de inginer manager de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, după ce finalizează masterul în Management Agroturistic și Alimentație Publică. Urmează în 2013 Institutul Național de Administrare, specializarea Diplomație în Administrația Publică. Mai face două masteruri, unul de Drept Internațional și Intern în Afaceri și unul de Management Financiar Bancar, ambele la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o universitate privată înființată în 1990.

Primul job din CV este ca Sales Manager la o agenție media, Art Focus Studio, între mai 2006 și septembrie 2009. Între octombrie 2009 și mai 2012 este Manager Corporate Department la agenția de turism Paralela 45. Între mai 2012 și 2016 este șef birou controlori la Regia Autonomă de Transport București. Între ianuarie 2017 și septembrie 2018 este director comercial al RATB. Iulie 2019 – septembrie 2020 îl prinde ca președinte al Consiliului de Administrație la Compania Municipală Eco Igienizare București SA, care prestează servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. A fost și director executiv la Metrorex din 2018 până în 2022, când ajunge la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

16 Comentarii

  1. Aşa, şi? Puteau să-l pună şi pe Dumnezeu şef la Constanța, că lucrurile tot prost ar fi mers, fiindcă aşa vor globaliştii. Orice dezvoltare a Constanței în detrimentul Rotterdam-ului este inacceptabilă pentru ei. De aceea nici nu ne lasă să intrăm în Schengen. Nu austriecii, ci globaliştii sunt cei care zic „VETO”, Olanda fiind nodul lor financiar şi comercial, care nu respectă regulile UE, ca un offshore ce se respectă, pe care l-au amplasat în inima Europei. Dezvoltarea portului Constanța ar schimba rutele comerciale şi economice globale, fiind poarta de intrare a Chinei în Europa, ceea ce pentru globalişti este inacceptabil.

  2. Dar, aceasta Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o universitate privată înființată în 1990, e cam dubioasă, prea multi au acte și diplome de orice fel fara studii reale! Cumva pe acte acești absolvenți români au si o stea lipita pe diplome?! Mai bine era daca puneau în funcție politica pe Sicriu Lumânare și totul era în regulă în România portuara!

  3. haideti domnilor ca sinteti rautaciosi. Portul Constanta se ocupa si cu turismul.

  4. Nu va suparati ca intervin da’ portu’ Constanta e port american. Stie si Azorica. Baietu’ nost’ e pus acolo doar in geam. Fix cum e si baietu’ olandez, doar ca acolo au fost mai smecheri, au ales unu’ care are vopseaua mai de vapor. Atat. Traiasca pacea-ntre popoare si-nfratirea-ntre picioare!

  5. Omul nepotrivit la locul nepotrivit și uite cum a ajuns România Eșuată. Au diplome fără acoperire în cunoștiințe doar de forma sa fie. Au pus mâna pe ele și le colecționează. Mare bucurie pe “aliații “ olandezi. ” Meritocrația “ a aranjat și Portul Constanța. Hellau ! Ca tot este astăzi Carnaval.

  6. Există trei mari diferențe:

    1. În portul Constanța nu a intrat nici măcar un gram de drog în ultimii ani.

    2. Domnul Teodorescu este soție de ofițer într-o republică bananieră de ofițeri.

    3. Olanda este o țară colonizatoare, în timp ce statul eşuat şi interlop este o colonie.

  7. Daca s-ar fi deschis noua ruta Shengen de transport terestru Grecia-Bulgaria-Romania si mai departe spre centrul Europei , portul Rotterdam ar fi avut f. mult de pierdut la incasari, multe marfuri venite din mediterana prin Suez s-ar fi descarcat in Grecia.

    D-asta RO si BG nu sint primite in Shengen, restul este doar coada de topor a UE aranjata sa fie Austria.

  8. Universitatea Dimitrie Cantemir dezonoreaza numele marelui domnitor. Am cunoscut o individa care a absolvit aceasta universitate sectia economie.E complet analfabeta. Camerista de hoteluri prin Olanda.Un altul, trecut prin 7 clase complet analfabet,acum are diploma de studii de la acest Cantemir de Constanta.Ii scoate pe banda, prost sa fii, mergi la Cantemir ca om te faci. De zeci de ani se fabrica analfabeti cu diplome si nimeni nu face nimic.Toata lumea stie. Din prosti Cantemirul din Constanta face savanti. Ministerul invatamantului sa instituie o comisie care sa examineze absolventii acestei facaturi si spagarii de acolo eventual.Ce ne poti spune mister Ciolache? La matale nu e la fel? Romania e rasul curcilor in toate si in toti. Sa strigam in cor cu glas tare:HUOOOO COMUNISMULUI!!!!

  9. Romania esuata.Spate proptit sa ai si o hartie la mana si in Romania ajungi sef,mare sef,in orice domeniu,de exemplu pm sau orice fel de ministru,director la oricare societate de stat.O mai tineti minte pe aia de lucra la ”master”,un amarat de bar si ajunsese mare pe la apele romane si ea nu stia care-i malul drept si care-i malul stang dar o recomanda ”familia”.
    Portul Constanta,cuiul din inima olandezilor.

  10. Cum este acest agarici, așa există pe alte sute de funcții în draga noastră România.

  11. Cantareste foarte putin pregatirea tehnica pentru acest post. Importanta este pregatirea manageriala care implica economie si finante. Si bineinteles conteaza enorm echipa care il inconjoara pe manager, aceasta fiind mai importanta decat seful. Si peste toate acestea cel mai important atu este ca respectivul sa fie un tip patriot, adica vertical si cinstit. Aceste calitati fac cat o suta de diplome de luate la cele mai stralucite universitati din lume. Portul Constanta schioapata pentru ca in 34 de ani a devenit un cuibar de mafioti.

  12. ne spuneati cine-i taticu, mamica, unchiul si bunica sau ginerele cui ”iaste” de-i insuratel, intelegeam inalta pregatire de agronom specializat eventual in rotatia culturilor daca il tin muschii creierului(creierul nu are muschi). Asta nu stie nici cate familii de plante stiu eu din clasa a V a cand faceam botanica, adica leguminoase, crucifere, labiate, umbelifere, rozacee, liliacee, cam atat, sigur la turism international ma depaseste la cel montan nu cred, pt ca nu-l tin picioarele si muschii creierului sa urce in Retezat, Fagaras, Piatra Craiului, Bucegi, Ciucas, Calimani si Apuseni, cam de atat sunt in stare si n-am urmat Agronomia si nici cursuri de turism. Am o banuiala are sprijin din PNTCD-ul disipat in PNL care deja a mai ajutat un tinerel la Mediu si care izvorul este tot in Agronomie.

  13. eeeii,dar voi nu vedeti ca olandezu`nu a lucrat la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor?!?! deàbia atunci ar fi doveddit ca e capabil de tranzitul oamenilor catre lumea ailalta !
    pe cand ciufulici asta mioritic a lucrat si la deratizare in tandem cu Clotilda:aia crestea sobolani si asta ii euthanasia…
    suntem nedrepti ,cemai incoace si-n`colo.

  14. Diferența că de la Nike la sprandi , ca de la Nicu la Ghandi!

  15. In portul constanta nu a fost capturat, eventual, nici un gram.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.