Din New York, via Berlin, la București tenorul Benjamin von Reiche

În cadrul Stagiunii de Marţi seara, sunteţi invitaţi, în 27 februarie, la ora 19:00, în Sala Mică a Ateneului Român, la un Recital de lieduri care alătură în program lucrări de Liszt, Debussy și Richard Strauss, o excelentă carte de vizită pentru un cântăreț ambițios și rafinat.

Benjamin von Reiche s-a născut la New York, iar ulterior a trăit în Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. Încă de la o vârstă fragedă a început să studieze pianul, apoi să cânte în diverse coruri. Primele lecții de canto le-a primit de la Mark Gruett la Opera Germană din Berlin. A studiat canto și dirijat orchestra la Conservatorul Oberlin din Ohio

În prezent, cântărețul își continuă studiile de canto cu Beatrice Niehoff la Universität der Künste Berlin.

După absolvirea studiilor în Statele Unite, Benjamin von Reiche a lucrat în Germania la mai multe companii de operă, printre ele numărându-se Kammeroper Frankfurt, Festivalul de Opera Bad Hersfeld, Festivalul Opernale, Landesbühnen Sachsen și Radebeulsi Gerhart-Hauptmann-Theater în Görlitz. Tenorul a concertat în Germania, Franța, Polonia, Samoa, Statele Unite și Canada.

La Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein din 2007, tenorul Benjamin von Reiche a lucrat cu personalități consacrate ale vieții musicale internaționale, precum Christopher Hogwood și Bobby McFerrin. În anul 2012, cântărețul a fost laureat al Societății Internaționale Richard Wagner.

Printre cele mai remarcabile reușite amintim întreaga creație pentru voce înaltă de Henri Duparc pe care a prezentat-o, în colaborare cu pianista Edit-Maria Fazakas, în cadrul unui concert la Berlin, în anul 2014.

Tenorul Benjamin von Reiche și pianista Edit-Maria Fazakas sunt pentru prima oară invitați în Stagiunea de marți seara

În program:

Franz Liszt – Trei sonete de Petrarca

Claude Debussy – Nuit d’étoiles , Mandoline, Trois mélodies: La belle au bois dormant , Voici que le printemps , Paysage sentimental

Richard StraussUltimele patru lieduri

Dupa studii la Conservatorul din București la clasele prof. univ. dr Dana Borșan si prof. univ. dr Vlad Dimulescu, pianista Edit-Maria Fazakas (Lenghel) a absolvit prestigiosul Oberlin College Conservatory, unde a fost studenta lui Peter Takacs. La Oberlin i-a fost decernat Dean’s Talent Award. Ulterior a terminat un Master la Conservatorul din Boston, ca studentă a lui Michael Lewin și a urmat studii doctorale la Universitatea din Boston, la clasa aceluiași pianist. În Boston a fost beneficiara bursei Lewitus Scholar Award și a devenit membră prin invitaţie a Pi Kappa Lambda International Honors Society. De asemenea, deține o diplomă de licență în drept (LLB), cu merit, de la University of Glasgow School of Law.

Edit-Maria Fazakas a concertat în toată Europa, o mare parte din S.U.A., cât și în Israel, Japonia și Peru. S-a remarcat în competiții precum Rislov Foundation Award (Michigan, S.U.A.), Three Arts Piano Competition (Ohio, S.U.A.), Oberlin Conservatory Mozart Concerto Competition şi New York Concert Artists International Competition (finalista). Aparițiile alături de ansabluri simfonice includ Concertul Nr. 1 de Ceaikowski alături de Orchestra OberlinRapsodia pe o temă de Paganini cu Orchestra Simfonică a Conservatorului din Boston și Concertul Nr. 3 de Rachmaninov cu Orchestra Simfonică Newton și Orchestra Simfonică a Universității din Boston.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.