Directorul în CNAIR, arestat, suspendat din funcție

Florea Dascălu, director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar apoi Tribunalul Timiş a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acestuia.

UPDATE CNAIR a suspendat luni contractul de muncă al directorului pentru întreţinere, Florea Dascălu, arestat duminică pentru fapte de corupţie în urma unei acţiuni a DNA Timiş, se arată într-un comunicat.

„Am toleranţă zero pentru orice faptă de corupţie, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcţia şi de calitatea persoanelor vizate. Prezumţia de nevinovăţie trebuie, de asemenea, respectată, însă, în situaţii în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de DNA, el este cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată (şapte acte materiale) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (cinci acte materiale).

„În perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director (…), ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire). Tot în contul sumei menţionate şi al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziţia aceluiaşi administrator mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR”, se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, Florea Dascălu ar fi primit, pentru demersurile făcute, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 2.060 de lei pe 7 mai 2022, suma de 10.000 de lei pe 12 iulie 2022, iar în urmă cu o zi, când a fost prins în flagrant, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 5.000 de lei.

Suspectul a fost prezentat duminică la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Într-o primă reacție, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat că a luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al companiei, Florea Dascalu, şi, în funcţie de hotărârea instanţei, va lua o decizie privind suspendarea acestuia din funcţie.

„Am luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al CNAIR, Florea Dascălu, şi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcţie de hotărârea instanţei privind solicitarea DNA în această speţă şi, în conformitate cu legislaţia muncii, voi lua o decizie privind suspendarea din funcţie a directorului Florea Dascălu”, a precizat Pistol într-o declaraţie transmisă, duminică, presei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. 37 mii de lei mită? Pe cine vrea DNA să prostească? Numai din casă trebuie să fi ridicat pe puțin 3,7 milioane lei dacă nu euro, care i-au împărțit intre ei! Vă amintiți Caietul de sarcini care conținea și 4 Volkswagen de 40000 euro fără TVA? Întrebat directorul CNAIR (ala cu barbă) de ce așa mașini scumpe, A răspuns: Ce vi se pare scump? Volkswagenul meu personal a costat peste 45000 euro. Deci acestea sunt ordinele de mărime în euro cu care sunt obișnuiți. Pentru 37600 lei nici nu încep o discuție. Atât costă o cină la care sunt invitați cu consoarta.

  2. NICIODATA NU E PREA TARZIU dar lipsa de exigenta si severitate judiciara a costat poporul roman miliarde de lei care au fost luate SPAGA de GROPARII ROMANIE………

  3. Florea Dascălu și familia sa dețin 8 terenuri intravilane, agricole sau forestiere, 4 case, 3 automobile (două Mercedes și un Nissan) precum și un tractor, potrivit declarației sale de avere .
    Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
    Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. In conditiile actualei DEMOCRATII ORIGINALE DAMBOVITENE pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale.In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!

  4. Pistol nu știe, nu a auzit, nu a vazut nimic. El e curat ca apa din canalizare.
    Niște ipocriți extrem de corupți.
    Cine-i ține in brațe? Ei ,cine-i tine.Oameni din partid (e) aflați în guvern,parlament,etc.

  5. Ati uitat sloganul PeSeDe? TOTI TREBUIE SA AIBA SALARII MARI PENTRUVA NU CADEA IN ISPITA SA PRIMEASCA SAU SA DEA MITA? In baza acestui slogan le-au crescut salarie ingrozitir de mult si mita tot primesc sau dau! Politica politicienilor romani din Romania are la baza minciuni, slogane, amanari si confortul propriu la maximum! Nu comentez mita la numar daca e sau nu, nici daca e plauzibila actiunea.

  6. 7000 de euroi mita?asta e o gluma,in Romania,mai mult se duc la curve intr-un weekend al o petrecere fsn-ista

  7. BBC transmite ca fostului ministru al petrolului din Nigeria i- au fost confiscate toate activele dobândite in cei 5 ani de ministeriat, organele de urmărire penală avand probe ca fostul ministru are o avere in străinătate dobândită , ilicit, de peste 2 milioane lire sterline. Ar trebui ca România sa ia exemplul acestei tari africane si sa demonstreze ca nu este un stat eșuat unde penalii devorează averea naționala . La acest CNAIR este un loc călduț unde de 30 de ani se învârtesc sume uriase , iar ,,Anticorupția “ ar avea treaba multă . Si este valabil la toate ministerele. Ca dupa ,,capul “ lui Bădălau , șeful Curții de Conturi , fost in echipa lui Dragnea distrugătorul statului de drept, totul merge …roz. FSN- ul , organul, ilegal , prorus , care conduce România ,,duduie”. Cu tovarășul Buzatu ,,ragalie” in frunte vom avea ,,succesuri “ multe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.