Rusia poate trece la un nou nivel al dezinformării

Directorul FBI îl avertizează pe Donald Trump

Directorul FBI Christopher Wray ar fi fost "şocat" când a citit despre neregulile comise de agenţii săi, spun surse citate de presa americană

Directorul FBI, Christopher Wray, a respins oferta facută lui Donald Trump de președintele Putin ca agenții americani să meargă în Rusia pentru a-i interoga pe cei 12 ofițeri GRU puși sub acuzare recent de Departamentul Justiției, penttru implicare în alegerile din 2016. La întâlnirea cu președintele Donald Trump, Putin a specificat că și Rusia dorește să interogheze agenți și diplomați americani. Președintele SUA a considerat ”incredibilă” oferta făcută de Putin la Helsinki.

Directorul FBI spune însă că această posibilitate ”nu este printre priorități pe lista tehnicilor noastre de interogare”. Mai mult, Wray a spus că va demisiona dacă președintele Trump va încercă să permită agenților ruși să-l interogeze pe fostul ambasador al SUA la Moscova, Michael McFaul, asta după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a sugerat că administrația este deschisă la această propunere a Rusiei.

„Sunt un personaj retras, dar nu ar trebui să existe îndoieli asupra coloanei mele vertebrale – îmi voi da demisia într-un asemenea caz”, a spus șeful FBI. El a repetat că împărtășește concluziile comunității americane de informații cum că Rusia a influențat alegerile din 2016 și a apărat ancheta desfășurată în această privință de agenții FBI conduși de Robert Mueller.

Wray a mai declarat că sunt indicii că Rusia ar putea trece ”la nivelul superior cu campania de dezinformare”, de data aceasta afectând sistemul de numărare a voturilor sau ”infrastructura electorală”. ”De data aceasta nu am remarcat vreo acțiune pentru a afecta o anume infrastructură electorală. Putem fi însă la puțin timp distanță de trecerea la nivelul următor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Rusia ar putea trece ”la nivelul superior cu campania de dezinformare”, de data aceasta afectând sistemul de numărare a voturilor sau ”infrastructura electorală”???!!:))) De 30 de ani ,la toate alegerile din Rusia,pentru primul loc sunt votati masiv comunistii dar la numaratoare ,ies pe locul 2 regulat(pardon de expresie ) !Asa a obtinut continuitate Eltin,asa a fost ales Putin,intre timp au invatat si rusii sa umble cu calculatorul ! Ce le spunea taica Stalin:”ïmportant e cel care numara voturile”!Asa s-au furat si voturile pentru independenta Quebecului, asa si cu Brexitul si ,in general,cand vedeti 50,5% contra 49,5% puteti pune mana in foc ca se fura in democratie! Cand va fi afectat si sistemul de numărare a voturilor de catre Rusia in alegerile din SUA ,puteti pune armele nucleare la zacusca, pacea eterna se asterne pe pamant!Calculatorul ia totul!

  2. Desigur ca acest idiot de sef FBI nu a auzit de cooperare internationala in cazuri speciale sau nici nu a auzit ca exista unele tratate si legi internationale. Dovezi? nu stie cuvantu,l in vocabularul lui care este plin de aiureli. „tehnicilor noastre de interogare”-probabil se refera la santaj,minciuni,ascunderea probelor,neanchetare,distrugere de probe,torturi,asasinari, numiti si voi ca sunt prea multe. Pe urma o ia cu sistemul de numarare al voturilor (nu stie despre ce vorbeste) si asta este sef de FBI? Voi nu vedeti ca de cate ori cineva vrea sa ajute/colaboreze in termeni egali cu Anglia/America nu este posibil? De ce?

  3. Astia par sa fi uitat cum a fost ales tufa(buch) junior, dupa o numarare a voturilor, timp de o luna.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.