Document BOMBĂ la Antena 3: 16,527,971 votanţi reali ! Preşedintele „ales” cu 87% împotrivă

După un vot zdrobitor împotriva preşedintelui suspendat, în care aproape 8 milioane de români s-au exprimat împotriva lui, Traian Băsescu ameninţă postul Antena 3 şi le solicită celor care au votat împotrivă să nu urmărească Antena 3.

În şirul de aberaţii spuse de Traian Băsescu, am văzut un preşedinte care a avut o cerere penibilă: Vă cer, în calitate de preşedinte ales, ca o săptămână să nu va uitaţi la Antena 3. Mihai Gâdea a prezentat, luni, de ce tocmai  săptămâna aceasta nu vrea Traian Băsescu să urmăriţi postul de televiziune din Băneasa.

Mihai Gâdea va prezenta un document al Institutului Naţional de Statistică în care se prezintă cum trebuie calculat cvorumul privind demiterea preşedintelui.

Care este singurul lucru de care te agăţi în momentul în care 90% din populaţie au votat împotriva ta?

Liviu Dragnea a făcut o adresă către Institutul Naţional de Statistică, prin care cerea un număr provizoriu al populaţiei stabile din România. Vă prezentăm răspunsul din partea Institutului.

Dan Şova a prezentat cifra de 19.042.936 populaţie stabilă pe teritoriul României, un total de 20.254.866 de cetăţeni cu tot cei din afara ţării. Din această populaţie,  3.726.895 din acest număr sunt minori,  iar populaţia majoră este de 16 527 971 persoane cu drept de vot. Astfel, prezenţa la vot trebuia să fie de 8.455.336.

Din datele ultimului recensământ în România numărul populaţiei stabile este de 19.042.936. La acest număr se adaugă numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate, rezultatul final fiind de 20.254.866. Institutul Naţional de Statistică menţionează în acelaşi document că ponderea populaţiei României sub 18 ani a fost la 1 ianuarie 2011 de 18,31%, adică 3.726.895 persoane. Extrăgând numărul persoanelor sub 18 ani din numărul populaţiei stabile, rezultă că în România la ora referendumului. numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.

Jumătate din numărul persoanelor cu drept de vot – cvorumul necesar demiterii preşedintelui Traian Băsescu este de 8.265.685 de persoane. Cvorum care a fost îndeplinit, conform BEC numărul participanţilor la vot fiind de 8 429 265 persoane. Dar este posibil să nu fie nevoie nici măcar de acest număr de votanţi, spune Mihai Gîdea, deoarece Traian Băsescu a făcut o promisiune. Dacă are un singur vot mai mult ÎMPOTRIVĂ, el pleacă.

„Nu vreau să rămân în funcţie la masa verde”. Absenteismul a caracterizat marea majoritate în România. De data aceasta însă am avut un electorat destul de hotărât , numărul votanţilor demonstrează lucrul acesta, spune Oana Stancu. În momentul acesta avem în România o populaţie fermă că nu îl mai vrea pe Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.