Dostoievskaia, cea mai lugubră staţie de metrou

Inaugurarea la Moscova a staţiei de metrou Feodor Dostoievski a fost amânată din cauza criticilor că scenele care decorează pereţii, inspirate din romanele celebrului autor, sunt sumbre şi îi determiă pe călătorii deprimaţi să se sinucidă

O scenă care deoreaza pereţii staţiei Dostoievskaia, inspirată din romanul “Crimă şi pedeapsă”, înfăţişează un bărbat pregătindu-se să lovească o femeie cu un topor, în timp ce o alta este căzută la picioarele lui. O altă scena, îl prezita pe personajul Kirilov, din romanul “Demonii”, ducându-şi un pistol la tâmplă, iar un mozaic redă un portret sumbru al lui Feodor Dostoievski, scrie “The Times”.

Cotidianul rus “Komsomolskaia Pravda” se întreabă dacă asemenea imagini trebuie să apară pe pereţii staţiei de metrou, “un loc în care oamenilor deja le este teamă”, în urma atentatelor de la sfârşitul lui martie, soldate cu zeci de morţi. Bloggerii ruşi critică şi ei imaginile, iar psihologul Mihail Vinogradov declară că, odată deschisă, staţia ar putea deveni un magnet pentru sinucigaşii din Moscova.

Decizia de a amâna inaugurarea staţiei implică şi abandonarea acestui plan pentru următoarea nouă staţie de pe traseu, Marina Roscha. Aceasta strică planurile edililor de a sărbători, sâmbătă, 75 de ani de la darea în folosinţă a metroului moscovit.  Moscova are 300 de kilometri de linii de metrou şi 12 magistrale. Metroul din Moscova este al doilea cel mai utilizat din lume, după cel din Tokyo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvan Ciubotaru 1060 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.