Dragnea, reclamat la DNA în cazul traseismului

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care a dat liber la traseismul aleșilor locali pentru 45 de zile.

Iohannis a depus plângerea la DNA ”împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Liderul PNL reclamă faptul că ”au fost aduse vătămări” prin Ordonanță tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Documentul citează articolul 297 alineatul (1) din Codul penal, potrivit căruia constituie abuz în serviciu “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau persoane juridice”.

”În fapt: În cursul lunii august 2014, numitul Dragnea Liviu Nicolae a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă. Procedura iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae s-a finalizat cu adoptarea OUG nr. 55/2014, care permite primarilor şi consilierilor să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul, deschizând astfel posibilitatea racolărilor politice. Consilierii locali, primarii şi şefii consiliilor judeţene au astfel la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea pentru un partid politic, o organizaţie a minorităţilor naţionale sau să devină independenţi fără a-şi pierde mandatul. Ordonanţa de urgenţă iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae are ca unic scop sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat”, se arată în plângere.

Agenția Mediafax a intrat în posesia documentului. Acesta poate fi citit integral aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.