Drapelul naţional, arborat pe vîrful Parângu Mare

Drapelul naţional a fost arborat, de Ziua Naţională a României, pe vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime, cel mai înalt din judeţul Hunedoara, la capătul unei operaţiuni desfăşurată de o echipă formată din trei jandarmi montani hunedoreni de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un salvamontist din Petroşani, scrie Agerpres.

‘Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ei au fost, din nou, pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De data aceasta au urcat pe vârful Parângu Mare pentru ca, de 1 Decembrie, drapelul tricolor să fluture la cea mai mare înălţime’, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Cei patru români au străbătut un traseu dificil, pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi o temperatură exterioară care a scăzut cu mult sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost mult amplificat de vântul care a suflat tot timpul cu mare putere.

‘Escalada a început în dimineaţa de 30 noiembrie. Jandarmii montani şi salvamontistul au plecat din staţiunea montană Parâng, spre vârful Parângu Mare, purtând la ei drapelul naţional. După patru ore de urcuş, echipa a atins cota 2.519 m şi a fixat acolo hampa drapelului de borna care marchează altitudinea vârfului montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil, operaţiunea încheindu-se vineri seara’, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Vârful Parângu Mare este cel mai înalt din Masivul Parâng şi al patrulea din România după cele din Munţii Făgăraş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.