Drept la replică de la Claudiu Târziu

Având în vedere articolul ”Târziu – cârtița rusă în AUR?”  publicat pe cotidianul.ro, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR Claudiu Târziu a trimis pe adresa redacției cotidianul un drept la replică pe care îl publicăm integral:

”Consider acuzațiile care mi se aduc după discursul din 24 ianuarie de la Iași, din deschiderea evenimentelor privind sărbătorirea Unirii Principatelor Române, drept absolut incalificabile. Și le resping cu fermitate.
Ce am spus de fapt? Am declarat că idealul reîntregirii nu poate fi abandonat și că fără reunificarea românilor nu putem să pretindem că suntem cu adevărat suverani. Acest ideal trebuie urmărit pe mai departe. Așadar, ce face discursul meu să fie unul revizionist? Absolut nimic. Revizionismul înseamnă să revizuiești frontierele în scop strict politic, fără niciun fel de argument de ordin istoric, documentat, și că o faci doar ca să îți atribui teritorii suplimentare.

De asemenea, nu am menționat niciunde cuvântul „anexare”, așa cum pretind acuzatorii mei. Nici nu puteam să îmi permit, în calitatea pe care o am, să afirm acest lucru. Sunt foarte conștient de puterea noastră militară și de situația României, care este membră în Alianța NATO și în Uniunea Europeană, alianțe în care trebuie să rămânem în interesul nostru național. Inducerea ideii că aș fi spus că am putea ieși din NATO pentru a ne reîntregi este o pură invenție. Nu am făcut-o, nu am sugerat-o, nici nu am pronunțat numele NATO!

Așadar, în aceste condiții, să fiu acuzat de revizionism este un lucru nejustificat. Declarația mea nu poate fi interpretată decât drept una de principiu: da, ne dorim reîntregirea și este legitimă această dorință, dar nu înseamnă că pornim la război pentru asta acum. De altfel, am condamnat războiul Rusiei contra Ucrainei încă de la început, fiind primii care am protestat contra declanșării războiului, în fața ambasadei ruse la București, în prima zi după izbucnirea conflictului.
În privința declarațiilor lui Eduard Hellvig avem de a face cu reambalarea manipulatorie a unei făcături de presă, care amestecă lucrurile și evenimentele și le dă o interpretare nu doar lipsită de orice bază factuală, dar și vădit tendențioasă, pentru a compromite mișcarea noastră. Declarația pe care marele șef de serviciu secret a descoperit-o abia acum este făcută acum doi ani și se intitulează „Nu îmi plac dictatorii”. Aceasta pornește de la argumentele pentru care eu critic politica dictatorială și sângeroasă a lui Vladimir Putin și dezavuez politica imperialist a Rusiei, pe care aceasta nu a abandonat-o niciodată. În cadrul acelei declarații eu trec îăn revistă datoriile istorice pe care le are de plătit Rusia către România. Și spun că nu se pune problema normalizării relațiilor dintre cele două țări pînă nu sunt închise aceste dosare problematice”

Îi recomand dlui Hellvig să-și vadă de treaba lui, pentru că nu e cazul ca un fost șef de serviciu secret să se amestece în viața politică.
Pe 1 Decembrie, statul român sărbătorește Ziua Națională, în ziua în care s-a desăvârșit Marea Unire la 1918. Sugerează domnul Hellvig (dimpreună cu toți ceilalți acuzatori ai mei) că autoritățile de la București fac, an de an, jocul Moscovei când aniversăm împlinirea idealului național? Domniile lor, în frunte cu Eduard Hellvig, au participat vreodată la această sărbătoare, înțeleg însemnătatea ei?“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

34 de Comentarii

 1. a ajuns Romania. Cu asa politicieni, marea majoritate!
  Nu vad unul singur sa vorbeasca de respectarea vointei poporului, minim 300 parlamentari si injumatatirea bugetarilor.
  Cum putea supravietui tara cu 500 000 de bugetari fara tehnica de azi?
  Sectorul 6 avea 80 de angajati si aia raspundeau si de o industrie cat a unui oras mare!

 2. Tarziu a scormonit musuroiul securistilor care fac frumos in fata stapanilor din exterior. Au sarit toti la ordin sa-l desfiinteze. Este dovada ca spre deosebire de seful Gigi, Claudiu nu este omul securitatii.

 3. Sa nu fi priceput Tarziu ca toti aia au reactionat la ordin de zi pe unitate? Sau nu vrea sa supere securitatea pentru el fiind mai important ciolanul? Auzi la el, ii „recomanda’ lui Hellvig sa ce? Vai, ce replica tare i-a dat!

 4. Nu e târziu să i se amintească domnului Târziu că statul român a recunoscut republica Moldova ca stat independent de bunăvoie, apoi în vederea aderării la Uniunea Europeană a încheiat tratate bilaterale cu toate statele vecine (inclusiv cu Moldova) așa că idealurile sale unioniste nu se vor putea realiza decât în urma unei reimpărțiri a Europei și atunci doar dacă s-ar afla în tabara câștigătoare.

 5. Destul de cumsecade si politicos. Ala mic de la sri merita un sut in dos si sa i se ceara sa faca public angajamentul scris pe care si l-a luat fata de americani.

 6. hELVING sa devoaleze dicutia cu Regele Charles ,care a determinat demisia lui din fruntea SRI, vorbeste sobolane !

 7. Degeaba Claudiu.Ce ai spus ai spus.Nu mai drege busuiocul.Uite,pentru o greșeală că asta,partidul meu a câștigat măcar 0,5 % voturi,pe lângă cele 2% pe care le avem deja.Dragi români,votați SOS,suntem ultima voastră speranță.Asteptam sa ne sunați.

 8. Cine mă acuză că am calcat ambasada Rusiei,le spun că am făcut-o nu din convingeri prorusesti ci pentru că,de fiecare data, s-au servit fursecuri și prăjituri fantastice.Eu mi-s europeană și proatlantica convinsa,nu precum AUR pe care l-am părăsit cu scârbă.

 9. Nu este târziu sa ne explici ce va face AUR sa nu mai plece romanii din țară și pentru cei de afara care nu au dorinta sa vina acasa?

 10. Ne amăgești zicând că nu ești … Charlie.
  Dacă nu ești chiar el, atunci ești clonă.
  Și dacă citești de .. „n” ori articole / cărți scrise de profesorul Marga, nu vei pricepe nimic.
  Căpuțu’ e cuza !

 11. Raspuns deImPUNS PERFECT dreeept in Locuu’ unde s-a dus, vajaind de Trei Ori, Aschia lu’ Bula!

  ASHA si trebuie …
  Si ASHA vazui AICI CE de Hiene AntiRomanesti NE dau Sfaturi (SAVIETs… 🙂 despre CE avem Voie si CE NU avem Voie, NICI macar sa GANDim …

 12. Pana sa navaleasca salbaticii in Ucraina niciun patriot nu zbiera ca vrea Bucovina Herta si Bugeacul. Dimpotriva toti au fost de acord cu tratatul semnat de Romania cu Ucraina in 97 ca sa putem intra in NATO si UE. Acum cand Ucraina suporta navala rusilor, noi ne trezim sa le revendicam in loc sa le multumim ucrainenilor ca ne apara. Asta-i romanul verde…alde Simion,Tarziu, Shoshoaca si alte cozi de topor ale piticului cracanat. Intr-un scenariu nedorit in care ar ocupa Rusia Ucraina s-ar duce vitejii astia la Moscova sa ceara teritorii???

 13. Este foarte bine că Dl. Cl. Târziu a venit cu acest drept la replică. Astfel ar trebui să procedeze toți cei care se simt lezați sau atacați în drepturile şi libertățile lor iar acest aspect nu trebuie înțeles în sensul că aş fi simpatizantul vreunui partid sau curent politic. Trebuie să oprim în vreun fel tendințele voluntare sau involuntare ale celor care contribuie în mod direct sau indirect la militarizarea lumii, omenirii sau umanității căci puțini dintre ei pot conştientiza cu adevărat unde am putea ajunge pe un astfel de „trend”. Eu sper ca după acel atac, Domnului Helvig să-i piară pofta de a mai arunca vorbele cu atâta non-şalanță dar mai ales, sper să îi piară pofta de a mai ocupa vreo funcție publică în următorii 30-40-50 de ani.

 14. Dodica, unde și de unde ai făcut declarațiile? Nu cumva din sediul partidului și au fost declarații politice(aberații și minciuni)? Tocmai, cine urla că mințiți sunt cei care mint de-o viață, că va baga in categoria revizioniști și ruși, e încă o minciună sfruntată pentru ură împotriva voastră.

 15. …corecta, eleganta si clara explicatia…acum, serviciili cred ca mai functioneaza zicala aia, calomniaza, calomniaza, tot ramane ceva!…nu mai tine, fratele!…intra in greva sanatatea, functionarii publici, sunt in greva angajatii romgaz…oricum murim anul asta, macar sa murim frumos…votez aur la toate alegerile, pot fi si obiecte amorfe cu nume pe listele lor!…pt retarzi: daca se pune problema votului pentru alegerea raului cel mai mic, imi puteti spune de ce sunt psd-ul, pnl-ul, usr-ul, udmr-ul samd raul cel mai mic in acest moment?…ei guverneaza de 34 de ani!…ei, si numai ei ne-au adus in situatia in care suntem…copii ai durerii, suntem in incapacitate de plata, voi realizati acest aspect?…deja s-au imprumutat, pana la jumatatea acestei luni, 5 miliarde de euro!…uitati-va ce este in tara!…iese slinosul pe contul lui de facebook si zice:eu am hotarat sa prelungesc plafonarea la produsele de baza…el a hotarat!…da’cine mot…mamii lui e asta, este imparatul mezopotamiei, a luat tara pe persoana fizica, nu se mai dau oug-uri?…da, votez aur,aur,aur,aur!…

 16. Ba, CLONA intitulata „j”, „Je NE suis pas Charlie” ti-e camarad SCLAVETE SOVIETIC care-mi pirateaza pseudonimul fiind mai disperat ca tine in a ma „decredibiliza”…Alatrinez nevolnic care se hraneste cu laptii lu PROFI din Padurea Faget, FACATURA Aur a aparut odata cu VIRUSUL BOLSEVIC chinez care a deschis ostilitatile celui de-al TREILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL si in pregatirea etapei a doua, INVADAREA MISELEASCA a STATULUI SUVERAN Ucraina!!! Cum am spus, TERITORIILE ROMANESTI RAPT-uite de Lenin si Stalin NU AU FOST REVENDICATE de AGENTII SOVIETICI SeMe Ivan si ShoshoTROACA inainte de 2020 cand au fost dislocati ca „patriotarzi” in Tarziati de Comintern si Securitate!!! Alatrinez nevolnic, parca Securitatea e „vanduta Occidentului”, dar vad ca IL PLIMBA PE AGENTUL SOVIETIC SeMe Ivan pe la toate televiziunile pe care le patroneaza!!!

 17. Revizionism e cand revezi „probele” si fara noutati dar cu revelarea adevarului ajungi la concluzia corecta.
  Da spune Tarziu… „in aceste conditii”, serpeste – dupa definitia lui!
  Totusi, nu e cartita ruseasca – daca rusu’ zice 1+1=2 n-o sa fiu idio_tal-mu-di-zat sa spun ca 1+1=5, asta nu ma „leaga” de altul!

 18. In legătură cu…TERITORIILE ROMANESTI RAPT-uite de Lenin si Stalin…a protestat…tanti Pauker ?!

 19. Cand in parlamentul Ro apare cate un dac ratat te intrebi,ce mama naibii sa mai ramai in Romania?

 20. E minunat că in parlamentul Ro avem … daci „modificați genetic” !

 21. Aur-ul si-a dat arama pe față. In zadar se scuza. Facand acele afirmații aiuritoare, Tarziu a aratat nu numai relele intenții din spatele actiunilor necurate, nu numai putreziciunea morală a unui aventurier mediocru, perfid, insolent, radical, ci si lipsa totală a rusinii.

 22. Claudiu Tarziu este un nimic, un inutil, un pierde vara….E un slugoi NATO si UE. Pe deasupra si un intregitor de tara de tip leghionar….Nici o deosebire intre Tarziu si Ludovic Orban…Vrei voturi? Atunci cere iesirea Romaniei din NATO, papagalule!! Cere Autodeterminare pentrh Basarabia, nu reintregire….Basarabia pana una alta alartine de xreot Rusiei fiindca Rusia a castigat – o prin Razboi cu sacrificiile soldatilor sai…Vrei Basarabia? Asta se face corect si cinstit doar ptin Razboi sau prin Autoterminare…Prin ambele platesti un pret…Doar prin Referendum , inseamna luat, anexat MOCA.

 23. …cati „patrioti” pe mm patrat!…parca-s facuti toti de acelasi tata, hell…vig!…cei care sunt mai im varsta dintre ei, au imbatranit degeaba…cei tineri sunt doar functionali…

 24. Am înțeles că nu-l înghiți pe Claudiu nici devreme nici târziu dar să-i faci reclamă gratuită şi degeaba lui Ludovic 0 chiar nu mă aşteptam!

 25. Buey Târziule, ați inceput să umblați cu luntrea in 2 🌈i (vorba UDMRiștilor).
  Și asta după ce Reuven (kh)AZar v-a așeZat pe coji de nucă și v-a arătat VÂNA DE BOU, măRog…😂
  {●●● RăuPorKKaK ●●●}

 26. Decât slugă la imperialiști mai bine la ruși.Cea mai avansată țara în democrație și tehnologie.Sa nu uităm că acolo sunt permise demonstrațiile antirazboi,vezi acțiunea mamelor care-și cer copii înapoi,că să meargă și alții.In materie de tehnologie nu are rost sa explic.Amweicanui își transportă sarsanalele in Cosmos cu vehicule, la origine concepție rusească.Putin va fi reales pentru că e iubit de către popor.Mau iubit și decât Stalin,care are crime mai multe pe conștiința.Asa că lăsați gargara și voi turiștii.Destramarea URSS a fost cea mai mare apocalipsa moșită de evreimea mondială kazara.Cine nu iubește Rusia este un câine a spus Iorga.

 27. Inutil! Atacurile adresate D-lui. Tarziu nu schimba sensul ideii de reintregire. Aceste atacuri subliniaza doar spaima ca romanii vor reusi dezideratul. E placut si util sa descoperi, citind postarile, cine-i troll si cine nu. Lectura devine din ce in ce mai lesnicioasa. Sa luam aminte!

 28. „…nu pornim la război acum ‘. Dar mai Târziu? N-o mai întoarce ca la Ploiesti, ai mâncat un rahat, acum mestecă-l și mai ales nu vorbi cu gura plină.

 29. …pt trolii ucraci, o veste buna: nu stiu ce rector-probabil ala padurean, de la ocolul silvic-a spus ca se intrunesc toate conditiile pentru ca aur sa fie scos in afara legii!…deci, sunt intrunite conditiile in ideea in care organili abilitate ale statului trebuie sa cerceteze legaturile lul simion si ale apropiatilor cu serviciili rusesti…deci, va dati seama ce criza de personal competent au si baietii cu ochi albastri?…cat de tampit sa fii sa spui ca sunt intrunite conditiile i nainte de a cerceta?…este ca si cum judecatorul ar da hotararea la inceputul sedintei de judecata dupa care trece la studierea dosarului, administrarea probelor si audierea martorilor!…asa incat, de ce ma mai mir de ‘calitatile’ intelectuale ale trolilor?…

 30. O replica fasaita si neconvingatoare care tradeaza deruta tipica la cei surprinsi asupra faptului….Un adevar spus intr-un astfel de moment si mai ales FARA SA ARATI CU DEGETUL ACUZATOR BRIGANDUL IMPERIALIST SOVIETIC, in acest fel „legitimandu-i” GENOCIDUL, e MONSTRUOS, pentru ca POPORUL UCRAINEAN MILENAR NU POARTA NICIO VINA pentru CRIMELE MARXISM/BOLSEVISMULUI SOVIETIC!!!

  Dar nici Serbanescu nu a fost kusher din doua motive, unul fiind ca a abordat partinic detasandu-l pe sovieticul blamat nu numai de FACATURA „politica” a Comintern si a Securitatii, ci si de SeMe Ivan caruia-i serveste CARTITZA de consilier ideologic si al doilea, ca il DETASEAZA cu FACATURA si sefu FACATURII de Securitatea care I-A DESCHIS PARTIE…

  Ana Pauker Ibarruri GOLDa Meyr a operat international pentru gruparea BOLSEVICA TERORISTA LENINISTA si ulterior pentru MACELARUL Stalin in Europa, SUA, Romania si in Orientul Apropiat…A avut mul mai numeroase identitati decat cele trei specificate, pentru fiecare avand O LEGENDA ca nascuta la Kiev, alta in Romania si cealalta in Tara Bascilor…Ca ministru de Externe si ca ambasador
  la Moscova a servit OFICIAL interesele URSS, atat CRIMINAL-IDEOLOGICE, cat si TERITORIALE!!! FOSTA evreica…

 31. AXOANE si CHARLIE,

  Luati-va-ti de Labbe si dansati Hora POPILOR, ca sunteti AMANDOI Plezniti BINE relativ la:

  Basarabia apartine „DE DREPT” Rusiei …(Apud AXON)
  Poporul Ucrainian „MILENAR” … de la Faraoni … 🙂 (Apud Charlie …:)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.