Ecaterina Andronescu, certată de protestatari la Sibiu

Ecaterina Andronescu a fost aşteptată de protestatari în fața sediului PSD din Sibiu, iar la ieşire a avut un dialog cu ei.
Protestatarii i-au cerut explicații în ceea ce privește starea învățământului românesc
„Protestatar: Cât de responsabilă vă simțiți dumneavoastră de starea învățământului românesc?
Ecaterina Andronescu: Eu vin după două zile de dialog cu miniștrii Educației din UE. Și în acest dialog am aflat că toți se confruntă cam cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi
Protestatar: Mai există copii care mor pentru că au căzut în rahat, în Uniunea Europeană?
Ecaterina Andronescu: Mă lăsați să vă răspund?
Protestatar: Eu nu cred că în Uniunea Europeană vreun copil, în ultimii 40 de ani, a murit înecat în rahat.
Ecaterina Andronescu: Dacă dumneavoastră vreți să dialogați lăsați-mă și pe mine să vă explic. În România, școlile, din punctul de vedere al patrimoniului nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației. Sunt în responsabilitatea autorităților locale. E foarte greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo de nu au făcut ce trebuiau să facă.
Protestatar: Eu v-am întrebat de starea învățământului românesc. Sunt oameni dedicați care se întreabă cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară în rahat. Mie mi se pare abominabil.
Ecaterina Andronescu: Sunt de acord cu dumneavoastră.
Protestatar: Ar fi trebuit să vă dați demisia a doua zi!
Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră!”, a fost dialogul dintre ministru și unul dintre bărbații care au protestat, în fața sediului PSD Sibiu.
O altă femeie i-a cerut explicații ministrului, pentru faptul că încă mai există toalete în curte în școlile din România.
„Protestatar: E părerea mai multor persoane (în privința unei demisii a ministrului Educației).
Ecaterina Andronescu: Sunt lucruri unde am responsabilitate și mi le asum. Sunt un om de școală. Nicio zi nu am lucrat în altă parte. Eu cred că ce am putut eu să fac, am făcut. (…) În bugetul de anul acesta și acum este Hotărârea de Guvern pe traseu (…) pentru repartizarea unei sume de 65 de milioane de lei destinate grupurilor sanitare din școlile care au grupurile în curte.
Protestatar: Dar de ce trebuie să se întâmple toate lucrurile astea când moare cineva? De ce întotdeauna… trebuie să moară cineva să se întâmple? Trebuie să se întâmple să fie alegeri să faceți școli, wc-uri, spitale, drumuri… Ce naiba? Dumneavoastră nu trăiți în țara asta? Unde trăiți? Aveți wc-ul în fundul curții? Dumneavoastră ați avut wc-ul în fundul curții? Ați trăit așa? Eu am trăit cu wc-ul în fundul curții. Nu mai putem. Noi nu mai putem. Ce puteți să ne spuneți?
Ecaterina Andronescu: Am făcut tot ce depindea de mine. Și anume…
Protestatar: Dar așa spuneți toți! (…) Ce depinde de mine. Nimic concret. (…) Dumneavoastră ce putere aveți? Ce puteți face?
Ecaterina Andronescu: Eu am puterea să încerc să orientez…
Protestatar: Că de vorbit putem vorbi toți.
Ecaterina Andronescu: Eu sunt din noiembrie.
Protestatar: Ați mai mai fost la minister. Ați distrus învățământul!
Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră. Puteți să mă urâți, dar eu sunt profesor de o viață și toată viața mi-am făcut datoria.„, a fost un alt dialog dintre un alt protestatar și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.
Protestatarii au așteptat-o pe Ecaterina Andronescu având în mâini pancarte pe care au scris mesaje precum: „90% dintre elevii liceelor de elită emigrează” sau „Abrambureala din școli nu e reformă”.
Ministrul Educației a mers la Sibiu pentru a se întâlni cu mai mulți profesori și directori de școli.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Ei nu, ca la Poplaca, la Gura Raului, la Orlat si in toata marginimea Sibiului taranii au baie cu jacuzzi! Tot ” indarapt ” se usureaza, iar de spalat se spala cand ploua. Dece nu-l intreaba protestatarii pe Klaus cel Prost ce-a facut cu marele lui program de educatie?

  2. Unui ciclu scolar ii se cere stabilitate si predictibilitate!Un copil trebuie sa stie din clasa I-a ce il asteapta in cei 12 ani de scoala!Androneasca a reusit sa distruga stabilitatea si predictibilitatea,datorita faptului ca are creierul umplut cu paiele reformei!Dintr-o nedumerita si nesuferita, a ajuns la batranete, o nesimtita!

  3. La Sibiu nu e ca la Teleorman!!!!!!!!!!!!
    Din acest motiv Dragnea NU a avut curaj sa puna piciorul in Transilvania!
    Rusine, infractorilor!

  4. Foarte tare! Oare, acesti tovarasi protestanti i-au cerut explicatii si tovarasului Johannis pe vremea cand era mare sparla pe linie de invatamant?!? Sau, acuma i-a trimis chiar tovarasul Johanis la lupta?!?

  5. Prostia in Romania de aici pleaca, nu stim care sunt responsabilii pentru constructiile administrative din localitati, nu stim care sunt atributiile ministerului si nici ale presedintelui Romaniei. Din acesta cauza cei numiti pe functii de laspundere la varful statului fac ce vor fiindca si asa unii vor fi de acord cu derapajele de la atributiile conducatorilor. Presedintele face ce vrea, i-si lanseaza cartea pe banii nostri, ministrii fac la fel iar procurorii sunt stat in stat. Avea dreptate Brancusi cu afirmatiile pe care le-a facut rudelor de la Hobita cand s-a intors de la Paris sa-i viziteze.

  6. Minunatule protestatar nimeni nu știe căți copii mor saptămănal înecați în rahat în UE fiindcă afară de pentru unii ca tine și alții ca tine din televiziuni aceste lucruri nu sunt subiect de strigat în piețe. Crezi că un Franța sau Elveția sau Austria sau Suedia toate satele sunt canalizate, și dacă satul nu e înseamnă că nici școala. Ba acum mercenari ticăloși ca tine platiți de ați ticaloși fac și teoria ce ecologică este această variantă de closet. Ești atât de mizer și slugă încât nu înțeleg cum doamna Andronescu a încerca să lege un dialog. Acum nu-i vorbă că nici dânsa nu prea se descurcă. În locul ei intram în Liceul de peste drum de PSD să o caut pe prima doamnă, doamna profesoară Carmen Iohannis să o întreb ce propuneri are pentru îbunătățirea învățământului liceal și ieșam cu ea de braț. Sau întrebam directorul liceulul cum permite ca pe gardul care este și al liceului să fie sistematic agățate lozinci și un grup dubios de pierde vară, babe caraghiase și moși frustrați plătiți cu ora să se măscarească cu afișe și tricolor lipiți de gardul liceului, pe traseul de venit și plecat sau plăcintă în pauză al elevilor. De unde nu-i…

  7. KWJ nu a primit în audienta și nici în ședința Consiliului local delegația sindicatului din invatamant care ii cerea sa aplice legea pentru drepturile salariale ale dascălilor. Iar acum are aroganta unui profesor mărginit din regimul trecut.

  8. Mai exista in ue vreun profesoas de fizica sa fure sase case și să încalce constituția țării în formă continuată? Dar vreo profesoară de engleză care să falsifice acte imobiliare și să meargă noaptea deghizată în baba la parchet ?

  9. Am vazut videoclipul, sarmana Abramburica era speriata ca o biata pasarica ajunsa in coltisorii unei pisicute…
    Bine ti-au facut, incompetentilor, asta e Romania reala, NU minciuna din populismele voastre!
    D-aia Dragnea nu a avut curajul sa puna piciorul in Transilvania, sa apara in fata Oamenilor!

  10. Daca este dotat v-a reusi sa invete singur sa scrie/citeasca/socoteasca. Multi sunt mai putini dotati, atat au primit de la natura/parinti. Este o deosebire intre a-mi spune tata:”usrurel si vei reusi sa scrii compunerea” si alta sa fii ajutat, pana in clasa a XII-a ajungi un papagal care recita lectiile si are note zece, dar nu stie sa rationeze. Daca invatamantul romanesc este un dezastru, de ce avem OLIMPICI, tineri admisi in Univ. straine, angajati de firme in strainatate in pozitii importante? De fapt nu vrei sa recunosti deficientele mentale ale copilului tau si ale multor alti copiii conceputi dupa ani de zile de folosire a anticonceptionalelor. Statisticile de dupa ’89 prezinta un procent mare de copii nascuti cu greutate mica sau prematuri, cand 9 luni nu ai primit suficienta hrana si te nasti cu 2-3 kg si ai si microcefalie atunci poate doar scoala Waldor cu sistemul sau bazat pe euritmie mai poate da o speranta. Totul telefon din clasa I si bani pt etnobotanice, lipsa de educatie din familie ii face violenti si fara respect, desi lucreaza 5 zile fata de 7 din 7 ca in trecut, ii transforma in copiii cu probleme. Cat despre tragedie. Scolile sunt in administrarea primariilor. Satenii se complac pt. ca in mod firesc pot da o mana de ajutor, pot construi un punct sanitar, cu fosa septica, la distanta racordata cu conducta de evacuare, dar trebuie vointa nu ca la inundatii unde stau si se uite la militari cum incarca nisipul in saci. Pe vremuri comunitatile isi construiau scolile si le pasa. Inaite de ’89 daca invatatoare i-a rugat pe parintii nostri si s-au reparat bancile, iar in liceu am fost pusi sa vopsim bancile, noi elevii, a fost distractiv, chiar daca ne-am vopsit si hainele. In facutate faceam autogospodarire in camin si cantina. Azi ce fac tinerii?

  11. Păi,.. dacă un director de școlă, din oricare sat unde elevii nu au apă și WC la școală,. Deci dacă acest director in palatul său poate rezolva o baie luxoasă, dotat cu de toate, in aceleași condiții de ce nu știe și la școală rezolva problema… și patriot fiind așteaptă alți bani și alții să rezolve orice fel de problemă. Abramburica, aeriană, de ce nu vede astfel de aspecte. Se pare că e total afonă, n-are cuvânt, n-are atitudine. Se ascunde in caz de ceva, nu iși asumă răspunderea. E o nulitate in funcția poate cea mai importantă din guvern.

  12. Sibiunii au uitat ca inainte de ’89 nu aveau Universitate ci doar o Scoala Militara si poate o sucursala de subingineri, iar azi Statul sustine o Universitate care stimuleaza economic orasul. Cine a aprobat infiintarea Univ. si a bugetat o mare parte din locuri altfel daca ar fi numai cu taxa n-ar avea studenti, pt ca ar pleca in Cluj sau Brasov. Ifose de provinciali ajunsi, fara cei 7 ani. Cate orase din Romania s-au dezvoltat prin infiintarea deuniversitati? Sa fi ramas doar Iasi, Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj si marina de la Galati si Constanta. Mai bine va meditati profesorasul sa evite intonatia de clasa a doua, eventual sa invete sa se exprime liber. Daca el este imaginea profesorului din Sibiu, vai de oras.

  13. @lili,te referi la oamenii din Sibiu care fura case,falsifică acte și cvând copii in Canada.Apoi sunt apreciati și ajung președinte de partid și de tara. Apoi aceia nu-s Oameni ci bișnițari cu staif.

  14. Un alt aspect.Mai ales ,referitor la copiii care locuiesc in blocuri.Galagia,sub orice forma blocheazaprocesul de invatare,ducind ,la unii elevi la rezultate slabe.De pilda o chitara electrica care zdrangane continuu peste 20 de ore,deci si noaptea.
    Parintii se gindesc ?Profesorii se implica ?DSP ?
    O parte din elevii de la CL 18, sunt afectati ,intrerupti in procesul de invatare de
    zdranganitul chitarei electrice,a tobei dela apartamentul 9.Dumneavoastra ca parinti a-ti facut ceva,sau inca o asteptati pe Doamna Carmen Gavrila ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.