Ei l-ar fi convins pe Trump să renunțe la Acordul de la Paris

Un grup de 22 de senatori republicani, care au făcut totul pentru a-l convinge pe Donald Trump să retragă SUA din Acordul de la Paris, au încasat peste 10 milioane de dolari din partea industriei petroliere, relatează săptămânalul francez L’Express, citat de Agerpres.

Această informație nu-i va ajuta probabil pe alegătorii americani să aibă încredere în aleșii lor, comentează ironic L’Express.

Alegerea lui Donald Trump de renunțare la Acord ar fi fost motivată de scrisoarea pe care i-au trimis-o 22 de senatori republicani la sfârșitul lunii mai, potrivit presei americane. Problema este că acești 22 de aleși au fost finanțați puternic de lobby-ul din sectorul petrolier, spune The Guardian. Potrivit cotidianului britanic, din 2012, industria petrolului a finanțat campaniile acestor 22 de parlamentari la nivelul a 10 milioane de dolari.

Printre ei, Ted Cruz — candidat învins în alegerile primare republicane — a încasat chiar 2,5 milioane de dolari la ultimele trei alegeri. În general, Partidul Republican al lui Donald Trump a încasat de 15 ori mai mulți bani de la industriile legate de energia fosilă decât democrații. Și când se cunoaște poziția acestui sector asupra încălzirii climatice, ai de ce să te îngrijorezi.

Dar, potrivit The Guardian, acești 10 milioane nu ar fi decât partea vizibilă a icebergului. Din 2012, candidații republicani ar fi profitat de sume mult mai importante — 90 de milioane de dolari în total — trecând prin circuite neoficiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.