Eminescu, de la librărie la bancă

Cititorul DAn comentează articolul ”Eminescu, mesaj pentru Deca, Iohannis și toată echipa de la Educație”:

 

…dacă tot e cuprins și Iohannis, nu ar strica să vă amintiți că -acum ceva ani- la Sibiu, o anume clădire în care funcționa librăria „Mihai Eminescu” a devenit sediul unei bănci, exact de ziua poetului…ce să caute o librărie și încă „Mihai Eminescu” acolo…își zise apropitarul, om al timpurilor noi, cu știință despre „profit”…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

11 Comentarii

  1. „…apropitarul, om al timpurilor noi”, CUM A PUS-LABA PE CLĂDIRE?

  2. de la librărie la bancă,
    din biblioteca in portofel:
    sa nu exaggeram!

  3. Cat de Incomode au fost Paigerele din 1990 ! Anul trecut am avut o Cartela de Telefon de la Vodafone Dar pentru ca am depasit 330 de zile mi-au bloct cartela Acum am luat o Cartela de la Telekom si trebuie sa reincarc cartela de 6 euro o data sub 330 de zile adica abia la 1 decembrie 2024 ! Daca nu rencarc cartela la 330 de zile îmi blochează numărul de Telefon ! De reincarcat Cartela sub 330 de zile !

  4. Ce are cartela cu prefectura? Dictatorii din toate timpurile s-au temut de oamenii educati care gandeau cu capul lor. Asa ca, daca nu distrug premeditat cultura (si aici ii duce mintea la nenumarate metode), ii incurajeaza pe cei care o fac. Ar fi interesant un studiu despre aceasta problema in istorie. Stie cineva vreo carte cu informatii relevante? Multumesc!

  5. + 10 !!! Ma inclin!
    __________ P.s… O „carte cu informatii relevante” inca nu exista. Va recomand, rabdare! Curand, apare volumul ” Gandurile locatarului de la COTRO”, unde, cu siguranta, vor fi capitole despre schimbarea/deposedarea proprietarului cladirilor, despre distrugerea educatiei („ROMANIA EDUCATA” exista deja), necesitatea digitalizarii educatiei/banilor/vietzii/hectarelor de cereale, capshuni, viermi de matase/celule stemm/locuinte/habitaturi protejate/… („cartele”). …. Metodologia de distrugere a Culturii, cu Siguranta, va fi explicata in volumul II, „Opere alese”._______ Autorii, peste ani, vor fi Istorici ai Timpului ce va sa vina. Nu epigoni.

  6. Ma gandeam la ceva mult mai …universal, daca putem spune asa. Incepand cu distrugerea deliberata a Bibliotecii din Alexandria pana in zilele noastre in care metodele sunt mai insidioase, dar vizibile, gen rescrierea istoriei si a literaturii clasice (vezi Alba ca Zapada).Deformarea limbajului, a sensului cuvintelor… sunt multe de spus, sper sa nu plictisesc pe nimeni. Din cate am inteles, sunt ceva studii de genul asta. Probabil ca o statistica mai cuprinzatoare ar ocupa sute de volume.

  7. In perioada 1948-1964, acolo a fost libraria CARTEA RUSA !
    Am cumparat multe carti de acolo, inca din 1962 !!

  8. Prin 1956, in vitrina acestei librarii, pe atunci ,,Cartea Rusa,, au fost expuse trei carti, una langa alta :
    1) ,,Vreau sa fiu,, carte de orientare profesionala pentru copii.
    2) ,, In lumea capitalului,, carte de propaganda
    3) ,,Departe de Moscova,, o carte referitoare la al doilea razboi mondial.

    Deci , se putea intelege :
    VREAU SA FIU IN LUMEA CAPITALULUI , DEPARTE DE MOSCOVA !

  9. Am cautat pe Internet Numarul de Telefon de la Cartela Telekom si mai este un Numar de Telefon Asemanator in Strainatate !

  10. Sa’l taxeze … ca si El i-a taxat pe altii / cum pe pretinu’ … caruia i-a vandut pantalonii cei buni/de gala, pentr’o… bauta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.