Europarlamentar PSD: Unde este solidaritatea europeană? 

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenția colegilor din Parlamentul European asupra situației în care se află acum Europa, în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un mesaj dur, transmis pe rețelele de socializare, politicianul atrage atenția că „Dacă vom eșua acum, nu va fi doar un eșec politic, va fi o tragedie mondială și una care poate distruge viitorul nostru comun la nivel european“.

„Dragi colegi, nu suntem în război. Dacă ne uităm la victime, am fi pierdut deja bătălii importante. Este mai degrabă o misiune de salvare. Dacă vom eșua acum, nu va fi doar un eșec politic, va fi o tragedie mondială și una care poate distruge viitorul nostru comun la nivel european

Nu este business as usual, nu este o situație ca oricare alta, și nu o putem rezolva din nou într-o manieră birocratică. Trebuie să vă treziți! Da, vorbesc cu voi, cei care decideți la nivel european, mă refer la liderii politici care au ignorat această problemă, la guvernanții din statele membre care au preferat să continue conexiunile cu China deși riscul propagării virusului era deja important, la birocrații care nu au înțeles să aloce rapid bani către cercetare și managementului riscului, la statele membre care au vrut să gestioneze singure criza și care nu vor acum să contribuie cu resurse suplimentare pentru a găsi soluții împreună.

Unde este, dragi prieteni, solidaritatea europeană?  Ea nu trebuie să fie doar un concept într-un tratat. Ce mai faceți cu banii acum, când totul este distrus? Mii de victime, zeci de mii de bolnavi, milioane de persoane izolate, economiile noastre sunt practic distruse, un risc major de șomaj, jumătate din studenții și elevii din întreaga lumea nu mai merg la școală. Trebuie să ne schimbăm! Gata cu politica elitistă, gata cu birocratizarea excesivă. Este nevoie de acțiune! Acum! Fondurile alocate la nivel european sunt, trebuie să spunem, mult prea puține comparativ cu nevoile reale. Dar de unde fonduri dacă unele state nu înțeleg nevoia de a contribui mai mult pentru a face mai multe lucruri împreună pentru cetățenii pe care îi reprezentăm.

Ne trebuie o bază de date comună la nivel european cu toate persoanele aflate în carantină, cele izolate la domiciliu sau suspecte de coronavirus, iar această trebuie să fie accesibilă de personalul medical și cei care sunt zi de zi pe teren. Ne trebuie echipamente medicale și de protecție, măști și medicamente în cantitate suficientă și accesibile pentru toată lumea și pentru toate statele membre. Trebuie să alocăm toate resursele pentru a rezolva criza medicalăși a preveni revenirea sa, trebuie să lucrăm împreună pentru identifica antidotul și vaccinul cât mai repede. Trebuie să recâștigăm rapid încrederea în instituțiile democratice și în economie identificând măsuri eficiente de redresare dar și noi formule mai echitabile. Soluțiile le avem. Testarea populației, distanțare socială, cercetareși inovare, investiții în economie și mai ales respectarea regulilorde către noi toți. De exemplu, să stăm acasă!”

Uniunea Europeană să devină mai mult, pentru binele nostru comun. Europa trebuie să aibă competențe reale în domeniul sănătății, educației și politicilor sociale pentru a găsi împreună soluțiile la problemele cu care ne confruntăm. Dar este nevoie de curaj! Este nevoie de leadership politic real, atât la nivel european cât și la nivel național! Trebuie să reacționăm la campaniile de fake news și la atacurile venite de la cei care urăsc modelul de societate democratică în care noi credem. Trebuie să apărăm ceea ce credem!”, mai afirmă social-democratul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Ce l-a gasit pe junele SIE-ist? Nu e doar o fita pentru bagatul cap(-atu)lui in poza,cred ca e mai mult decat o moleseala la creier…Probabil la jubileul de 30 de ani,l-au sarit la decoratii…

  2. Viitorul comun a fost deja a-probat atunci cand Italia a fost lasata sa se descurce singura. Restul degeaba incercati respiratia gurEU-la-gurEU… scroafa-i Covidata-n cotet. Va cam piere obiectul de activitate si ramaneti pe drumuri… Agitati-va… va mai viteaza d..racu pe liste… LA VOT INDIVIDUAL ca de partide iresponsabile (haite de hoti) ne-am saturat 30 de ani. Pana la grija cotoroantei europene aveti grija de doctori si de romani… Si explicati cat ati retrocedat in 30 de ani , unde sunt platformele petroliere ale Romaniei… Protocoalele…etc…

  3. Ok. Dar solidaritatea voastra de parlamentari fata de fraierii care va aleg mereu, unde este? N-am vazut nicaieri o informatie ca intrati in somaj tehnic, ca donati (in afara de patetica aia de declaratie cu donarea a juma’ de indemnizatie, care e de toata jena!) vreun leu ptr orfani, ptr medici, ptr pensionari, ptr someri. Ori sa va vad la coada la donare de sange… Cinici, jalnici si goi. Astia sunteti!

  4. Ei acum, cum adica unde este solidaritatea Europeana? Este in carti si declaratii, nu este evident? Birocratii de la Bruxelles sunt oameni de cuvant, ei cand spun o vorba, vorba ramane, niciodata nu se transforma in fapta.

  5. Problema solidaritatii a pus-o atat presedintele Serbiei(a cerut ajutor echipamente de protectie si dezinfectante si i s-a comunicat sec: nu avem destul) si Italia,crancen lovita de pandemie.Nu a fost nici Italia ajutata.Ambele tari vor trece peste perioada dramatica.Dar nu vor ierta.Au spus-o chiar ei.Se pare ca increderea in partenerii comunitari devine o gluma.Egoismul acestei uniuni a devenit feroce.Ceausescu a fost ajutat atat de capitalisti cat sí de comunisti de ex. dupa cutremurul din 4.03.1977.

  6. -Nimic despre immigrationnen ? Imigrantii care tot vin in valuri nu se lipesc neam de covidul 19 ? Ni se va spune ca dimpotriva autohtonii ii imbolnavesc si ce e drept ca unii autohtoni seamana mult cu imigrantii, asa ca se va proceda in continuare doar la testarea celor cu un job aducator de impozit !

  7. Dragilor, ati uitat oare proverbul „Prieteneul la nevoie se cunoaste”? A venit momentul sa ne stim prietenii si sa-i tinem minte sa nu ne mai bazam vreodata pe ei si sa nu-i mai credem in ce declara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.