Testarea în masă se reduce la un eşantion

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că, la nivelul populației de două milioane de locuitori, atâția cât sunt în București, e nevoie de testarea a 9.558 de persoane, iar pentru că există o marjă de eroare, conform calculelor sale, e necesară testarea a 10.514 de oameni.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul.
Conform sursei citate, o echipă va face în zilele următoare eșantionarea populației și se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testați.

„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (…) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”, a adăugat Streinu-Cercel.

Managerul Institutului „Matei Balș” a explicat, în cadrul întrunirii de la Primăria Capitalei, că oamenii nu trebuie lăsați să se îmbolnăvească, aceasta fiind o evaluare științifică. El a mai spus că au fost alocate 13 mașini pentru aceste testări.

Joi, la Primăria Capitalei, edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, a avut o întâlnire cu Adrian Streinu-Cercel. La ședință au participat și primarii de sector, directorii ASSMB, directorul general al Poliției Locale a Capitalei și șeful Poliției Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Fac un fel de exit-poll de genul algoritmilor lui Palada, nu o schema seioasa de preventie si tratament. Asistenta cu sotul decedat daca era testata la tim isi salva atat sotul cat si copiii.

  2. ‘ Testare … statistică ‘, cei din ‘linia întâi’ au fost trimiși ‘la luptă’ fără ‘arme’ cu efectele semnalate de media (infectați), ei sunt primii care trebuiau/trebuie echipați/testați, pornind de la zona cea cea mai afectată (Suceava), dar, surprize-surprize, cine au fost testați primii ! S-a spus, cu subiect și predicat, că testele rapide au o rată de exactitate de 80% .

  3. Propun sa fie testati doar 10000 de bucuresteni din zona spitalului „Matei Bals”, sa nu il infecteze pe dom’ doftor Cercel, ca nu mai gasim ca el !

  4. ”Eșantionul” adică aleșii dintr-o scară vor cum erau înainte de 1989 la epidemii “valoare țării” adică activiștii, securiștii și milițienii, iar acum membrii PNL ex PDL, și USR activ, pe baza listelor de semnâturi pentru candidatura Iohannis la Președinte? Cum îi v-a chema că și șeful de scară care are peste 65 de ani și e la post de pe vremea Securitâții. Va striga în casa Scarii: -Apartamentul 25 la testare, Apartamentul 43 în așteptare, se pregătește Apartamentul 55. Tipete de la un geam: -Cei de la 55 nu sunt acasă putem veni noi de la 57? Ce buluc și scandal va ieși!

  5. In sfarsit, o veste de bun simt! Asa se procedeaza in cazul numerelor mari, si evident in cazul epidemiilor, prin procedee statistice, pentru a sti zonele cele mai contaminate in vederea unor masuri adecvate. Individual testarea nu foloseste la nimic daca pacientul se infecteaza imediat dupa testare si este linistit ca poate face ce pofteste pentru ca nu este contaminat. Asta mai mult ii dauneaza. Tratarea individuala eficienta se face doar in cazul vaccinurilor.

  6. Zat, este vorba de unii romani, de aia privilegiati din Bucuresti. Dupa cum constati nu se aplica si ptr restul Romaniei. Viata alora nu conteaza?

  7. Incepe sa semene din ce in ce mai mult cu statisticile „savantilor” sovietici ! Ce v-am zis ? Repartitia testelor o sa se faca probabil pe baza de tombola sau Loto 6 din 49000 ! Ca din intimplare, da’ absolut ca din intimplare, testele se vor face in zonele sarace al Bucurestiului : Primaverii, Cotroceni, Baneasa, Pipera, …

  8. @Ferrari Test Arossa
    Adica ce vrei sa zici? Ca doar cei din Primaverii, Cotroceni sau Baneasa vor gasi numerele castigatoare sub capacul de bere? Paiatunci haideti sa cumparam si noi bere din cartierele lor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.