Fane Spoitoru a murit

Fane Spoitoru, celebrul interlop al anilor ’90, a murit într-un spital din Israel, anunță presa tabloidă. Acesta fusese internat după ce ar fi suferit un accident vascular.

Fane Spoitoru, pe numele său real Ion Titişor, avea 56 de ani.

Fane Spoitoru a devenit celebru acum 24 de ani în urma unei răfuieli care a avut loc într-un club. În vara anului 1992, în urma unui scandal izbucnit în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie pe un polițist care a fost nevoit să-l împuşte. „Eu văd, cu pistolul sus: Poliţia, stai că trag! Stai, stai că trag! Nimic! Banc, îmi scapă … primul glonţ mi-a scăpat. Mi-a tremurat mâna şi primul glonţ mi-a scăpat Fane se apropia. Nu ştiam ce avea în mână că dacă ştiam că are sabie, crezi că eram tâmpit să-l las să se apropie de mine?! Când a ridicat mâna…o străfulgerare de lumină şi din reflex am ridicat mâna. M-a lovit.Trag una în piciorul stâng.Trag una în piciorul drept. Nimic. În secunda aia, când l-am văzut cu sabia… bum, bum, bum pe restul în burtă. Era cu sabia deasupra capului şi a căzut pe spate”, îşi amintea poliţistul, care între timp a murit.

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, în legătură cu rănirea gravă a poliţistului. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus suspendarea judecării procesului, pentru că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei.

În perioada suspendării procesului, în 1995, Titişor a fost arestat pentru complicitate la tîlhărie şi trimis în judecată la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. În ianuarie 1996, această instanţă a suspendat procesul lui Titişor pentru două săptămîni, punîndu-l în libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat. Între timp, Fane Spoitoru a fugit în Canada.

În 1997, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Titişor, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor comisă asupra poliţistului.

Fane Spoitoru a fost expulzat în România, în iulie 2000, de către autorităţile canadiene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.