Fisura din bazinul electoral

Dacă votul din Parlament se lăsa cu abrogarea tuturor pensiilor, îndemnizațiilor și altor bazaconii greu de imaginat oriunde în lume, grevând nu numai bugetul, dar și mentalitatea publică generată de ele, clasa politică ar fi dovedit o minimă intenție că ar putea mima o ruptură cu trecutul.

Dezbaterea pachetului legislativ supus abrogării a scos la suprafață oameni și interese grotești, întreaga golănie în care se complace mediul politic. Nu e prima dată când se dovedește că banii publici sunt dirijați în direcții total imprecise, spre subiecți imposibil de adunat la un loc, care în proporție impresionantă nici nu există. Aceste recompense încalcă în principal investițiile în educație, cercetare, producție, piață liberă, legalitate.

România investește în pensii speciale în loc să le sancționeze prin orientarea banilor publici în minime certitudini, nu neapărat ale mersului ci măcar ale statului în poziție verticală. În loc să pună în mișcare motoarele progresului, indiferent de domeniul acestora, se preferă sacrificarea tinerei generații în numele sanctificării la propriu a unor persoane cu evidență inexistente în formula juridică a recompenselor.

Lăsându-i pe dinafară pe magistrați, parlamentarii care le-au plâns fariseic de milă au deschis, cu asistență specializată, circul autohton. In fond, pastrarea pensiilor speciale doar pentru unii este o gravă nedreptate. In ce-i privește pe altii, probabil întreg poporul român este îndreptățit să ceară o pensie specială, cu argumente imbatabile. Ceea ce au uitat magistrații, deja văzându-se discriminați, este că o favoare anulată nu mai poate fi revendicată, iar neconstituționalitatea legii care abrogă poate fi doar subiect de neconstituționalitate implicită și a legilor din pachetul supus abrogării.

Pensiile speciale se resimt deja ca o formă absolut greșită, bulversantă, de-a înțelege și aplica realități specifice lumii libere. În loc să se îndrepte cu securea războiului spre stat, și în loc ca statul să ofere din buzunarele cetățenilor săi, și chiar a europenilor, beneficiarii pensiilor speciale și-ar fi putut constitui de multă vreme propriile case de pensii ale unor bresle.

Trimiterea legii la Curtea Constituțională ar trebui să pună în discuție însăși constituționalitatea obiectului supus judecații, cu aplicabilitate la toată legislația invocată, respectiv legile rămase în vigoare în urma votului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

2 Comentarii

  1. se cred speciali militarii,politistii,magistratii, grefierii, ziaristii, criticii literari, sportivii si antrenorii sportivilor, aviatorii, si or mai fi si altii. propun ca la incheierea activitatii,dumnealor sa li se ridice cate o statuie, sau macar un bust. dar pensia sa fie asa,ca la toata lumea.

  2. Una din dovezile ca Romania a fost CALARITA !,Romania n-a fost guvernata .Drbedeii ,golanii ,plosnitele societatii au fugit de munca in politica ,gastile ,clanurile formate in 89 au fost orce numai partide n-au fost decat ca nume .
    Jaful la care au trecut pentru a nu fi pusi sa plateasca vrodata au mituit pe cei care-si zic aparatorii legii politai servicii ,procurori ,judecatori ,curte de conturi ASF si ca sa nu ramana mai prejos si-au luat si un supliment haita de sparlamentari .Cum haosul n-ar fi fost posibil fara cei care au tras in noi in 22 !!,i-au trecut si pe ei la pomana din banul public adica militarii.Facaturile ” asa zisele reglementari prin care s-a trecut la salarii nesimtite indemnizatii nemeritate ,sporuri inchipuite si pensii astronomice pentru cei care se fac ca fac „din alba neagra si din legi pres ceea ce le pute la UE inca din 2007 si romanilor tot mai mult in ultima vreme ,au ajuns sa nu mai poata fi fuportate de cei care trudesc pe brinci pentru o bucata de paine. Ce tara-i asta cand pensia unui procuror si fost sef de penitenciar ,un posibil tortionar comunist este de 74000 lei /luna iar un profesor de matematica gradul 1 are 2500-3000 lei pe luna de cca 25 de ori mai putin !! care-i logica ?,in ce tara traim ?.Poate fi comarata vrodata munca unui profesor ,medic,inginer cu a unui politai ??,cu toate acestea politaiul iese la pensie la 42-45 de ani cu o pensie dubla decat profesorul medicul or inginerul care trudeste pina la 62-65 de ani !!asta-i dreptatea ?,astai egalitatea in fata legilor .
    Nimanui nu-i ia nimeni pensia ,pensia nu-i garantia independentei justitiei ,cand auzi aberatiile cu care-si sustin salariile si pensiile nemeritate si in contradictie cu legea pensiilor -contributivitatea te intrebi astia chiar au o facultate ,chiar sunt judecatori ??.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.