Fonduri europene de 198 de milioane de lei pentru investiţii noi în turism

269 de proiecte vor primi finanțare nerambursabilă în valoare totală de 198 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), din cadrul Măsurii 313 „Încurajarea activităţilor turistice”. "Suma alocată pentru finanţarea proiectelor care au fost depuse în sesiunea din perioada octombrie-noiembrie a fost de 68.027.847 euro. Pentru Măsura 313 au fost depuse, în sesiunea menţionată, 329 de proiecte conforme, cu valoarea totală eligibilă de 107,15 milioane de euro", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Cei care vor primi aceşti bani ajută la realizarea unor activităţi diversificate pentru dezvoltarea turismului în zonele rurale.

Astfel, cea mai populară investiţie de finanţare este cea legată de construirea sau modernizarea pensiunilor turistice, dar au fost aprobate şi proiecte care privesc înfiinţarea de complexuri de bungalouri, investiţii în activităţi recreaţionale sau în baze recreative de agrement. Finanţarea nerambursabilă în cadrul acestei măsuri poate reprezenta până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei, dar nu va depăşi 200.000 de euro.

Cea mai mare valoare nerambursabilă acordată este de peste 870.000 de lei şi se referă la construirea unei pensiuni şi promovarea valorilor turistice în zona de implementare a proiectului. La polul opus, cei mai puţini bani, adică 85.000 de lei, îi va primi un proiect care va dezvolta activităţi de agrement. Beneficiarii selectaţi pentru finanţare vor fi notificaţi în vederea semnării contractului la sediile Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.