Fostul șef al Interpol, condamnat

Fostul șef al Interpol, Meng Hongwei, a fost condamnat marți la 13 ani de închisoare în China, după ce a recunoscut că ar fi primit mită în valoare de peste două milioane de dolari, informează Deutsche Welle.

De asemenea, potrivit sentinței, Meng va fi obligat să plătească și o amendă de două milioane de yuani (260.000 de euro, n.red.).

Meng a fost dat dispărut de soția sa în septembrie 2018 după ce acesta a călătorit din Franța, unde se află sediul Interpol în China și nu a mai putut fi contactat. Ulterior, autoritățile de la Beijing au anunțat că acesta a fost arestat pentru acuzații de corupție și a fost exclus din Partidul Comunist.

Câteva luni mai târziu, soția acestuia a primit azil politic în Franța. Ea susține că acuzațiile care i se aduc soțului său sunt motivate politic.

Peste un milion de oficiali din China au fost condamnați ca parte a unei campanii anticorupție de la venirea la putere a președintelui Xi Jinping. Cu toate că autoritățile de la Beijing susțin că această campanie își propune să reducă corupția în țară, unii analiști consideră că este doar un instrument pentru eliminarea rivalilor politici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. „un milion de oficiali din China au fost condamnati”, in creierele voastre de paduchi obositi. Daca as fi ambasada Chinei la Bucuresti v-as pune sa va cereti scuze in lacrimi si apoi sa lingeti gardu ambasadei pana ramaneti fara limba. Pana si wikipedia va da de gol, mincinosi de trei lei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.