Fraudă de proporții – aproape 600 de milioane de euro

Douăzeci şi două de persoane au fost arestate şi au fost confiscate maşini de lux şi vile în cadrul unei anchete europene privind o fraudă de aproximativ 600 de milioane de euro afectând planul naţional de redresare şi rezilienţă al Italiei, au anunţat joi Parchetul European (Biroul Procurorului Public European, EPPO) şi poliţia italiană, relatează AFP şi DPA.

Zeci de percheziţii au fost efectuate în Italia, Austria, România şi Slovacia. Opt dintre suspecţii arestaţi au fost plasaţi în arest preventiv, iar ceilalţi 14 au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Unul dintre ei, contabil, a primit interdicţia de a-şi exercita activitatea profesională, a indicat EPPO.

Organizaţia vizată este suspectată că a orchestrat, între 2021 şi 2023, o fraudă vizând deturnarea de fonduri destinate Italiei în cadrul planului de relansare european post-COVID.

Suspecţii ar fi solicitat să primească subvenţii pentru a susţine digitalizarea, inovarea şi competitivitatea unor întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), care în realitate erau fictive. Ei ar fi fost ajutaţi de contabili, prestatori de servicii şi notari şi sunt bănuiţi că au transferat fondurile primite către conturi bancare din Austria, România şi Slovacia.

În Italia, garda financiară din Veneţia a îngheţat active în valoarea totală de 600 de milioane de euro, pe baza unei decizii judiciare.

Este vorba despre apartamente şi vile somptuoase, sume importante în criptomonede, ceasuri Rolex, bijuterii Cartier, aur şi automobile de lux, în special Lamborghini Urus, Porsche Panamera şi Audi Q8, potrivit gărzii financiare veneţiene.

La percheziţii, efectuate în diferite regiuni italiene, au participat aproximativ 150 de poliţişti, ajutaţi de câini de urmă.

În 2020, Uniunea Europeană a adoptat un plan de relansare în valoare de 800 de miliarde de euro pentru a ajuta cele 27 de state membre să facă faţă crizei cauzate de pandemie. Planul este finanţat printr-un împrumut comun. Italia este cel mai important beneficiar, PNRR-ul său ridicându-se la 194,4 miliarde euro (71,8 miliarde euro subvenţii şi 122,6 miliarde euro împrumuturi).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. asa e cand furi 🙁 faca sa imparti cu lupii ce-ai furat
    🙂 🙁
    Latzul in jurul lui URSULA van der Leyen se strange …

  2. hahahahaha… 600 milioane doar? sa vina in rromania, lejer 2-2.5 miliarde in tunuri date de rromanasii nostrii cu sprijinul partidelor

  3. Putina răbdare, până când vom auzi de anchetele făcute de marea Britanie în România privind escrocheriile cu acte, cică false, pentru încasat bani engros, sunt câteva miliarde bune. Chiar nu aveți nicio informație? Deja sunt trimise înștiințări indivizilor din România pentru recuperări finanțe.

  4. CORUPȚIA ESTE ÎN GENA LUI HOMO SAPIENS ACTUALIS(E,E NUMA ACTUALIS-BA NU DE CÂND S-O DESPRINs DIN RAMURA ANCESTRALĂ A PRIMATELOR(DARWIN) SAU DE CÂND AU FOST FĂCUȚI CEI DOI ADAM ȘI EVA (BIBLIA)- ȘI BINENȚELES ȘI CELELALTE „CALITĂȚI ZISE NEGATIVE”=SÂC,SÎC–CICĂ „MAIMUȚE ASASINE ȘI ISTERICE” —așa că mai încetuc cu curupția la strașnicul POPOR ROMÂN!===„DOAMNE FERI-SĂ NU MĂ TREZESC CU O REPLICĂ: taci mă că și Ursula de-a noastră îi nepoata preceptorului din Văscăuți!

  5. Si cu fondurile atribuite Romaniei si distribuite de baietii cei destepti exclusiv catre Kolozsvar si granita cu Ungaria ar trebui cercetate cum s-au cheltuit. Acolo este un stat in stat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.