„Galacticii francezi” provoacă griji presei germane

Înaintea semifinalei Germania – Franţa şi după „strălucitoarea performanţă” a echipei din Hexagon în sferturile de finală împotriva Islandei, presa germană se ocupă pe larg de viitoarea adversară a Mannschaft, şi nu o face pentru a spune că totul va fi bine pentru aceasta din urmă. Trebuie început cu „bătălia contra celor patru galactici” ai echipei Franţei, scrie cunoscutul cotidian „Die Welt”, citat de confratele său parizian „Le Monde”. În acest sens, presa de dincolo de Rhin a notat: Franţa a intrat cu toate forţele în Euro şi este în cel mai bun moment. Cotidianul berlinez scrie: „Maniera în care, împreună cu Dimitri Payet, Paul Pogba şi încântătorul Antoine Griezmann, Giroud a jucat ca un vârtej pe gazonul de pe Stade de France, ne aminteşte marea perioadă a celor numiţi les Bleus.

Odată cu Giroud, toată echipa franceză s-a transformat dintr-o selecţionată fricoasă, aproape timidă, într-un „11” care respiră încredere”. O observaţie similară face face săptămânalul „Die Zeit”, care este foarte impresionat şi aproape disperat de forţa atacului francez: „Giroud, Pogba, Payet, Griezmann: fiecare dintre aceşti jucători poate fi decisiv de unul singur. Ştirea proastă pentru Mannschaft: acum, marile individualităţi din echipa franceză au ajuns să colaboreze”.

Constatarea este foarte importantă, dat fiind că, după patru săptămâni de competiţie, Germania a pierdut unii dintre pilonii săi.„Patru dintre cei 13 jucători care au jucat împotriva Italiei nu vor fi pe gazon împotriva Franţei”, susţine „Suddeutsche Zeitung” : Mario Gomez, Sami Khedira, Mats Hummels şi, probabil, Bastian Schweinsteiger. Acum, Germania este „în căutarea unui nou număr 6”, este titlul din „Frankfurter Allgemeine Zeitung” . Cine-l va înlocui, aşadar, pe Khedira ? „Cei din jurul selecţionerului caută intens un partener pentru Toni Kroos, „strategul” lui Low, la mijlocul terenului”. Opţiunile se reduc la tinerii Julian Weigl şi Emre Can, acesta din urmă putând fi „răspunsul contra puternicilor mijlocaşi francezi, precum Paul Pogba”.

Din punctul de vedere al statisticilor, „balanţa înclină spre noi”, scrie TZ, tabloid ce apare la Munchen, care subliniază că, în competiţiile oficiale, Germania „a pierdut ultima oară în faţa Franţei, în urmă cu 55 de ani!” Există motive pentru a continua să se creadă în steaua germană, afirmă săptămânalul „Focus”, care argumentează în teri puncte pentru ce această „semifinală de infern va fi, în final, meciul cel mai uşor pentru selecţionerul german. Unu: „Franţa va juca într-o manieră foarte ofensivă”, lăsând spaţii în centru. Doi: „Presiunea este mai mare pe ţara gazdă”. Trei: „ Dificultăţile germanilor întăresc coeziunea în sânul Mannschaft”. Probabil că cea mai bună speranţă a oamenilor lui Joachim Low rezidă în cultura sportivă a jucătorilor francezi. Asta, întrucât, potrivit celor scrise de „Tageszeitung” (TAZ), „Victoria nu este o specialitate franceză!”

Revenind pe lung asupra legendarului insucces al clubului Saint Etienne în Cupa Campionilor Europeni, TAZ arată că, şi după 44 de ani, restaurante şi fan-cluburi din acest oraş se numesc „Les Poteaux carres”. Cotidianul berlinez îl citează pe dramaturgul Heiner Muller: „Cultura vine de la cei ce pierd şi din insucces. Aşa ceva produce cultură. Învingătorii nu au produs niciodată cultură”. De aici, concluzia TAZ : „Franţa face acest lucru de multă vreme”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.