(VIDEO) George Simion şi-a lansat candidatura la prezidenţiale. ”Ambasadorul Austriei, nu”

AUR a organizat, sâmbătă seară, la Arenele Romane, un eveniment în care liderul partidului George Simion şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României.

” Am onoarea să fiu cel pe care l-aţi ales să vă reprezinte în această bătălie. Mă înclin în faţa voastră, mă înclin în faţa viitorilor primari şi consilieri locali care au dus o luptă absolut nedreaptă. Tot ce vă promit vouă este că, atunci când ajung preşedinte, mă voi asigura că alegerea primarilor se face în două tururi de scrutin, aşa cum este drept. Mandatul meu pentru voi, aleşii locali AUR, este imperativ: nu facem alianţă cu PSD şi cu PNL. AUR face alianţe doar cu românii. Vă mandatez să votaţi doar ce este în interesul românilor. În rest, vă cer să obţineţi cât mai multe funcţii de putere, cum este funcţia de viceprimar, pentru a putea face bine. Este timpul să lăsăm ura de-o parte şi să începem construcţia. În fiecare săptămână, fiecare ales local AUR va trebui să îşi facă raportul de activitate care constă într-un singur punct: câţi oameni am ajutat pe parcursul săptămânii”, a declarat George Simion, la Arenele Romane.

”(…) George Simion vrea să fie preşedintele românilor. Şi atât. Dacă vor ambasadorii să vorbim, sunt bineveniţi, dar nu la ambasadele lor, ci în birourile noastre. Sunt toţi bineveniţi, cu o singură excepţie, ambasadorul Austriei. Ambasadorul Austriei, nu. Ei vin aici cu avioanele lor particulare şi se prefac nemulţumiţi de indicii noştri de dezvoltare. Dar nu ştiu că sute de ani am fost exploataţi, cu rândul. Bunicii lor luau lecţii de vals, iar bunicul meu şi bunicii voştri arau pământul cu plugul. Aşa că Austria să renunţe la reflexele astea imperiale pe care le are. Atunci când George Simion va fi preşedinte, toate companiile austriece care activează în România vor fi controlate corespunzător, până în momentul intrării noastre în Schengen. Şi vor fi tratate exact cum sunt tratate acum firmele româneşti. Este timpul ca preşedintele României să fie ales aici, la Bucureşti, este timpul să nu mai fim trataţi ca o colonie de mâna a doua (…)”, a precizat Simion.
De asemenea, George Simion a afirmat că România are nevoie de un preşedinte energic, care să reducă taxarea muncii şi care îi ascultă pe români.
”E timpul pentru un preşedinte energic, nu pentru ficuşi, nu pentru îmbuibaţi, nu pentru turişti, vremea lor a trecut. Voi fi preşedintele care va reduce taxarea muncii şi va reduce aparatul birocratic inutil. Voi fi preşedintele care vă ascultă şi voi fi preşedintele care se luptă pentru voi. Maxim 300 de parlamentari, maxim 12 ministere. Este timpul ca statul să lucreze pentru voi, nu voi pentru stat (…) Voi lupta pentru pace, românii nu trebuie să intre în război şi mai ales în războaiele altora. Vreau linişte în ţară şi pace în lume”, a adăugat George Simion.

VIDEO lansarea candidaturii

George Simion a publicat, sâmbătă, un ”manifest” prin care îşi anunţă oficial candidatura la funcţia de preşedinte al României, în care afirmă că face ”istorie prin curaj”. 

”După ce a devenit clar pentru toată lumea că România este un stat capturat în care nu există viaţă democratică, iar liderii providenţiali pe care îi aşteptam nu au de unde să apară, am luat decizia de a-mi depune candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României. Îi văd pe contracandidaţii mei: obosiţi şi blazaţi. Nu au ce oferi românilor! Îmi propun să fiu, prin contrast, un preşedinte tânăr şi energic, care să lucreze 24/24 pentru poporul său”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, ”renaşterea speranţei este singura care poate reconstrui ţara”.

”Simbolic, porţile Cotroceniului trebuie deschise. Şi le voi deschide efectiv, cum am făcut-o şi cu alte instituţii, la care fiecare român să aibă acces. Un preşedinte care nu este pornit de la talpa Ţării nu poate înţelege durerile oamenilor. Iar mare parte din Ţară este în suferinţă. Voi cere părerea înţelepţilor acestei ţări, voi aduna profesioniştii şi mă voi consulta cu poporul meu, şi în campanie, dar şi ca Preşedinte”, a mai transmis Simion.

În plus, acesta afirmă că, prin referendumuri, care să fie aplicate va reda puterea românilor.

”Prin democraţie: 300 de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi, şi prin eliminarea tuturor instituţiilor inutile şi angajaţilor care stau degeaba la stat: voi fi un preşedinte drept, fără interese partizane. Lăsăm doar 800.000 de angajaţi în sectorul public, cum aveam la începutul anilor 2000. La final de mandat, alegerile vor fi libere şi românii îşi pot hotărî singuri soarta printr-un sistem electoral corect”, afirmă liderul AUR.

În plus, acesta a transmis că ”libertatea şi proprietatea sunt sfinte”.

”Vreau o ţară de proprietari, pentru a rezista la provocările pe care le avem în faţă. Planul de Împroprietărire a românilor va permite fiecărui român să îşi folosească agoniseala pentru a avea o casă pentru ei şi copiii lor. Asta va reporni economia şi va crea prosperitate. Nu voi promulga nicio lege care încalcă libertatea şi voi fi garantul apărării drepturilor fundamentale”, susţine liderul AUR.

”Îmi asum să las în buzunarul românilor muncitori banii cuveniţi în urma efortului lor. Taxarea muncii va fi redusă la 25%. Mai mult, este hoţie. Şcolile de meserii, învăţământul dual, parcurile industriale şi platformă online de angajări, împreună cu stimularea producţiei în ţară şi obligarea prelucrării resurselor naturale în ţară vor putea inversa fluxul migraţionist”, este un alt punct al ”anifestului” transmis de Simion înainte de lansarea oficială a candidaturii.

Liderul AUR afirmă, de asemenea, că vrea să ferească ”România şi cetăţenii ei de orice conflict”.

”Ţara trebuie să rămână în stare de neutralitate şi, treptat, să redevenim promotorul păcii în conflictele armate care distrug vieţi nevinovate. România nu va intra în război cât timp eu sunt preşedintele ei. Sunt neexperimentat, am făcut multe greşeli, dar totodată am fost suficient de capabil să ajung până aici. Cred că, având sprijinul vostru, vom decide iarăşi noi pentru noi şi nu alţii pentru no”, afirmă liderul AUR.

Manifestul lui Simion – Facem istorie prin curaj!

Facem istorie prin curaj!

Consiliul Naţional de Conducere al AUR a decis sâmbătă, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al României.

”Sâmbătă, 15 iunie, s-a întrunit Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an. În urma votului exprimat, CNC AUR a decis, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României”, se arată într-un comunicat al AUR.

Întrebat zilele trecute dacă va candida la prezidenţiale, George Simion a afirmat: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârşit cu şanse”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

31 de Comentarii

 1. Romanii patrioti suveranisti care servesc masa la popota vor un presedinte din etnia Iliescului. Misto (cool) !

 2. La un moment dat, Simion era foarte bine plasat in esichierul politic din Romania. Din pacate, sfatuit (?) prost, a alunecat pe panta unei propagande paguboase pentru oamenii obisnuiti: live cu telefonul mobil, altercatii (nu numai verbale) in Parlament etc. Ca urmare, audienta lui a scazut destul de mult, dovada si rezulatele foarte modeste de la alegerile recente. Daca nu isi va schimba modul de comportament, declinul lui va continua si, prin urmare, nu va avea nicio sansa la alegerile prezidentiale.

 3. Si-au batut joc de Dan Puric si de ceilelalti noua „candidati” pe care AUR i-ar fi testat pentru prezidentiale. Praf in ochii naivilor. Parca totul se intampla pentru a intari unele zvonuri privind implicarea serviciilor in ccrearea unui fals curent suveranist pentru a inabusi partida national-crestina. In orice caz, concetateanul nostru cu bunici romi nu va ajunge in turul doi.

 4. A fost desemnat „de Sus” sa piarda in fata lui Ciolacu, Ciuca sau Geoana? La cum se fraudeaza si ce slabi contra-candidati are Simion intra in competia electorala cu toti impotriva lui presa, media, televiuni cienen care lupta contra-cost pe bani de la buget cu un asa-zis extremism. De la numarat voturile pana la tacere pe subiectul furturilor din panndemie si datoria externa acumulta, PSDNL au avut grija sa proteje in campaniile electorale.

  Simion beneficiaza de nimic din asa ceva de „ajutoare” din toate partile.

 5. Ce prostie, AUR a murit pe mana lui Simion, si la europarlamentare și la locale. Deci înca o șansă distrusă din cauza vanității și a micimii politice a conducatorilor celor ce apar ca speranțe. Cred că asta e o dovadă că de fapt ei sunt produsul sistemului ,sunt introduși când au nevoie de refulare în nemulțumirile oamenilor, apoi sunt manevrați în așa fel incât să iasă tot nulitațile lor.

 6. Puteau sa-l propuna pe dl Andre Marga care spulbera orice contracandidat .
  Se prezinta el,un neica nimeni fara scoala, desconsiderand poporul roman,Sosoaca are 10 clase peste acajiu,nici nu se pune problema…

 7. Sansele sunt niște procente amărâte, multe pentru Cloaca Urii împotriva Romanor si prea puține pentru istoria Românilor. Prietenii zlatarului stiu, de aceea canta Hora Uneltirii: Hai sa dam mana cu mâna cei cu inima păgână. Si sa facem astă țară de rușine și ocară. Vrei nu vrei, te stropim cu sprei.

 8. Bani si energie cheltuita degeaba cu organizarea acestei mascarade denumita alegeri prezidentiale.Era mai democratica pana si realegerea Geniului Carpatilor decat astazi cand toti candidatii sunt cu UE,USA si Israel in cioc.Pe cine sa alegei daca toti,absolut toti,intai trec pe la ambasada USA si apoi declara ca sunt candidati.

 9. Știe bine că are șanse reale să intre în finală, culegând voturi negative de la PSD sau PNL, care se ceartă deja.

 10. „Vanatorul de troli spune:
  16 MAI 2024 LA 16:37
  …sa vezi spume acum pe progresisti!…abia astept!…va spune vanatorul, aur ia peste 40% la europarlamentare!…Iar la parlamentare rade tot, va avea peste 60%!…comentarii?…”

  Fara comentarii ! Am scris la vremea aceea, AUR este partid de 14 karate ! Acum scriu ca AUR nu intra in Parlamentul Romaniei, in tara a avut 3% la votul de acum 6 zile si la parlamentare diaspora voteaza alti candidati de pe alte liste, ca asa este legea. Pana atunci sa vedem ce zice despre Simion Ambasada Israel si Departamentul de Stat al SUA.

 11. Pacat de soarta curentului nationalist din Romania, ca a fost confiscat de niste „lideri” precum Simion si mai ales Sosoaca. Daca ne uitam la oamenii din partidul AUR si la simpatizanti (dar nu SOS), vedem insa multi oameni valorosi si patrioti cu adevarat: Terhes, Piperea, Mircea Diaconu etc etc. Ceea ce ma intriga este insa ca Simion inteleg ca a fost ales candidat la prezidentiale cu UNANIMITATE. Nu inteleg, au fost toti in transa sau ce? Treaba lor daca fac ce a facut si PNL-ul alegandu-i presedinti pe Orban, Citu, Ciuca, si probabail acum prezidentiabil pe acelasi Ciuca. Cred ca interesul meschin al membrilor de partid de a fi in tabara convenabila lor e sigura explicatie. Jenant si pacat.

 12. 800.000 de angajati la stat din care 120.000 sunt securistii din cele 7 servicii de capete de orhane secrete ale Romaniei care mananca regeste 4,m5 miliarde de euro anual. Simionica stand in umbra Padurii de Baneasa tace mucles vis-a-vis de acest subiect.

 13. Soarta curentului nationalist sufera pentru ca a fost anexat de legionarii pensionarului Chelaru, Simion este doar un paravan obraznic si impertinent, fluierat ca ala scos de cei care „canta la rece”.

 14. Astăzi, conducerea AUR a decis în unanimitate ca Simion să candideze la președinție.
  Ăștia cred că românii patrioți și suveraniști își doresc cumva încă un președinte din „hetnia” lui Ion Iliescu? 😁
  Bine, pa.

 15. Haidi ba useristule acoperit, mai lasa-ne ca te-ai demascat. Ai compromis rezistenta antiglobalista, misiune indeplinita.

 16. Nu mi-ati publicat comentariul anterior, nu-l veti publica nici pe acesta dar m-am lamurit; publicati articole pe un anume subiect, aparent sunteti favorabili unui subiect, in acest caz pare ca scrieti de bine de Simion dar apoi publicati doar comentarii negative la adresa lui – pe cele pozitive le omiteti- , adica, vezi Doamne, cotidianul e favorabil dar „poporul” nu-l vrea. In felul acesta se duce de fapt o politica de anulare a unor teme importante pentru romani, e o politica antiromaneasca. Puteti sa nu ma mai publicati niciodata ca nu-mi mai pasa. Asa s-a ajuns aici adica o tara distrusa, fara conducatori patrioti si de valoare. Pacat pentru tara si popor dar si rusine pentru cei ce ne distrug sansele, lasandu-ne doar sansa de a alege ciurucuri. A ramas rubrica de comentarii doar pentru padurari, patriotii nu au loc pe acest forum fapt ce se vede cu ochiul liber.

 17. @Q 15 IUN. 2024 LA 13:33
  De ce furi nike-ul altuia? Ești Editat?

 18. @Bursucul14:14-esti extrem,extrem de deștept.Crapa pietrele, Calea Lactee sa oprit din mișcare,muștele au intrat în delir.

 19. Daca nu repeti scenariul „Draga Stolo” vei ramane la maximum 15% si, din cate vad, doar le faci jocurile altora. Deci esti la fel ca ei! O sa merg la vot in turul 1 deoarece o sa gasesc pe cineva interesant de votat. Apoi, pentru ca romanii nu vor intelege nici de data asta ca turul 1 este cel mai important pentru ca poti sa alegi pe cineva care nu este dorit de sistem si vor vota intre cei doi alesi de acelasi sistem, voi lipsi! Data trecuta am votat Mircea Diaconu! Bineinteles, n-a iesit! A iesit cine trebuia sa iasa, conform sistem, pentru ca romanii n-au inteles nimic. Nici acum n-or sa inteleaga! Daca vei ramane sa candidezi, atunci esti parte din sistem pentru ca tu stii in sinea ta ca presedintia este o palarie prea mare.

 20. Daca AUR castiga presedintia, Moldova si Ucraina vor trebui sa-si inghita cuvintele.
  Simion deviaza in discursul urii, rezistii nu sunt impotriva AUR.
  Rezistii nici n-au fixuri obsesive ca Simion.

 21. Hm! Macar daca s-ar alege. Din tot sufletul, succes, Simioane!

 22. Respect si mult succes pentru AUR. restul la parade de homalai si tras pe nas PNL si USR tradatori si slugi ale DIAVOLULUI

 23. Urmărim cu consternare circul cu acest nonpartid , o facatura rusească .. Ne uităm la oamenii care aclama și urlă slogane false pe care românii le consideră manele politice. Rușii s – au făcut de râs cu Simion și Sosoaca. Mai ales ca europarlamentari rusofonii vor fi oile negre gen Iliescu- KGB , Nastase , Hrebenciuc , etc . Adică idioti , idioti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.