Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice

Guvernul a amânat cu două luni, până la 1 octombrie, introducerea rovinietei electronice, din cauza numeroaselor contestaţii la licitaţia de selectare a firmei care va realiza noul sistem de plată a tarifului pentru drumuri naţionale, contestaţii care au întârziat punerea în funcţiune a sistemului.

Decizia de amânare a termenului a fost luată prin ordonanţă adoptată de Guvern.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţase iniţial că rovinieta electronică va fi introdusă la 1 august.

CNADNR a selectat, la sfârşitul lunii decembrie 2009, consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Din cauza numeroaselor contestaţii formulate asupra procedurii de achiziţie, contractul a fost însă încheiat abia în iunie 2010, conform documentului adoptat de Executiv.

„Având în vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de câştigătorul licitaţiei, acesta nu poate fi realizat într-un termen atât de scurt încât la data de 1 august 2010 să fie funcţional. În aceste condiţii, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMC) şi, implicit, a celorlalte activităţi care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, dată la care sistemul va fi funcţional”, se arată în ordonanţă.

Odată cu implementarea sistemului electronic de emitere şi control al taxei de drum, trebuia să fie introdusă şi rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, dar şi acest termen a fost amânat pentru 1 octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.