Guvernul, acuzat de infracțiuni în cazul alegerilor parțiale

Liderul Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, luni, că, prin refuzul de a emite hotărârea de organizare a alegerilor locale în cele 57 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar, miniştrii se află în situaţia de a comite două infracţiuni: abuz în serviciu şi împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

„Joaca s-a terminat. Astăzi, Guvernul a arătat foarte clar că nu doreşte să organizeze alegeri, aducând elementul ultim necesar pentru a constata că se află într-o situaţie gravă şi anume cea de a comite infracţiuni. (…) Le atrag atenţia membrilor Guvernului că prin refuzul de a emite hotărârea de Guvern de organizarea a alegerilor se află în situaţia de a comite două infracţiuni: infracţiunea de abuz în serviciu, evident, în care intervine forma agravantă din Legea răspunderii ministeriale şi, de asemenea, infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că „s-a ajuns într-un punct” în care nu se mai poate accepta „atitudinea antidemocratică” a Guvernului, „dispreţul faţă de Constituţie, faţă de legile ţării, faţă de drepturile fundamentale ale cetăţenilor”.

„Voi transmite, în cursul zilei de mâine, fiecărui ministru o scrisoare în care le voi spune, printre altele, că astăzi se cred mari şi tari şi cred că îşi pot permite orice abuz şi că pot să îşi permită să calce în picioare orice lege şi că îşi imaginează că nu se va găsi vreun procuror suficient de curajos care să instrumenteze un astfel de dosar, dar mâine s-ar putea să mai fie miniştri, iar faptele rămân, infracţiunile au fost comise. Dacă nu se va emite, în termen de 10 zile, hotărârea pentru organizarea alegerilor voi depune sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita declanşarea anchetei penale pentru săvârşirea de către membri Guvernului a celor două infracţiuni”, a transmis fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Orban nu știe la ce instituție să facă plângere și ce parchet să sesizeze, întrucât el nu-și sesizează starea bahică la ieșirea din crâșma partidului, cu Lagavulinul afumat atârnându-i de cureaua nădragilor. Și mai are o chestie, mereu din cauza dislexiei bahice confundă parchetele cu instanțele.

  2. …naivitate, numele tau este orban…ludovic orban…remember: cresterea varstei de pensionare a fost votata in parlament in vremea anastasei, in sala sub 100 parlamentari, necesari putini peste 170, numararea voturilor, 175…filmat, dosar, clasare, nu exista dovezi…alegeri primar sector unu, am fost asigurata ca nu functioneaza camerele, vanzoleala unde nici musca nu trebuia sa intre, tot filmat, procuror, numarare voturi absolut inutila, procuror initial la pensie, ulterior pensionat, scos din magistratura, fugit din tara…doua cazuri de manual-casa din mihaileanu, flota, privatizarea petrom ca exemple suplimentare-pe care si un student de an prim la drept le poate documenta…rezultatele?…procuror fugit, clasare, vila la proprietarul hot…deocamdata confiscata, pt spectacol…

  3. Exista exemple in istorie cum dupa ce alegerile s-au incheiat, si chiar s-a dovedit ca s-furat sau fraudat alegerile, s-a adus adevaratul cistigator la conducere? Ca la Stalin, nca la Ceausecu, ca la Franco, Horti, …! De fiecate data a ramas cel ce a iesit la numaratore indiferent daca s-a fraudat sau . Chiar si la americani cu Bush junior a functionat dupa regula de mai sus, adica se vede ca nu conteaza daca se fraudeaza alegeri intr-o democratie sau dictatura, trofeele sunt intotdeauna ale invingatorului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.