Horodniceanu, albit de procurorii din CSM

Corb la corb nu-și scoate ochii. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, miercuri, acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară în legătură cu dialogul pe care Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM, l-a purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pe 27 iunie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Daniel Horodniceanu pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

Potrivit unui comunicat, inspectorii judiciari au reţinut ca abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare, comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat.

De asemenea, inspectorii au reţinut că procurorul, în cadrul interacţiunii cu agenţii de poliţie, şi-a declinat şi afirmat repetat calitatea, a ameninţat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenţilor de poliţie, sugerând că ar avea relaţii sau influenţă cu scopul de a primi un tratament favorabil şi de a-şi rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toţi cetăţenii, ceea ce constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea 303/2022.

Ca urmare, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Conform unei înregistrări video apărute în spaţiul public, el i-a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor.

În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

„Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”, a spus actualul vicepreşedinte al CSM. „Nu vă cunosc”, a venit replica agentului de poliţie. „Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?”, a întrebat Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.

„Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?”, a continuat Horodniceanu.

Agentul de poliţie îi răspunde că a fost oprit pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic, a făcut o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi rula cu o viteză mai mare decât prevederile legale. Poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.

„Vă rog să îmi mai spuneţi o dată cum vă numiţi”, a continuat Horodniceanu, în timp ce îi înmâna o parte dintre documentele solicitate.

Ulterior, el le-a comunicat poliţiştilor că este procuror de 25 de ani, iar în 2016 a vorbit cu fostul ministru Gabriel Oprea pentru majorarea salariilor poliţiştilor cu 15%.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

(VIDEO) Vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu, scandal cu poliția

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

27 de Comentarii

  1. Bine ca nu l-au slabit, macar stim din ce cauza se duce, cand se duce.

  2. Rusine sa le fie si lipsa de demnitate din partea justitiei romane. De ce-i mai platim??

  3. Nu uitați, staborul CSM a judecat! Folosirea influenței de către judecătorul Bogdan Mateescu pentru a promite unei martore, din dosarul de corupție al tatălui său, un loc de muncă bine plătit la el la tribunal este 100% legală! Obligarea polițistului să vină în patru labe și să-și ceară scuze judecătorului Alin Nicolescu, pentru că „i-a trecut glonțul pe la ureche” este 100% legală! Intimidarea polițiștilor cu influența funcției de mogul CSM este 100% legală!

    Nu este infracțiune, dacă o face cine trebuie.

    Sper că nu erați atât de fraieri să credeți că suntem cu toții egali în fața legii. Doar nu credeați că oligarhia specialilor și securiștilor are vreo tangență cu statul de drept… are doar cu statul de drepți.

  4. Bună seara!
    Justiția in mare parte e coruptă și a participat la jaful din Romania prin deciziile in favoarea hoților.
    O MARE MIZERIE !

  5. E o făcătură a presei. Omul nu mai avea nicio putere şi jegurile au tras pe el. kioveşi câte n-a făcut, chiar infracţiuni, a fost cercetată penal, dar fiind supusa SUA niciun jegos nu s-a agăţat de ea. Era ordin de la Marele Licurici.

  6. Eheeeee,daca traia Vlad Tepes hipopotamul asta sapa singur,pina la sfirsitul zilelor sale o portiune din Canalul Siret.Asta in cazul fericit in care,in functie de dispozitia marelui Domnitor nu s-ar fi inaltat pe loc intr-o frumoasa si ascutita teapa mestesugit cioplita…

  7. Era prin anii 80 la conducerea Miliție un general Horodniceanu care când venea la Brașov, de la cineva de acolo știu, în “control” trebuia servit numai cu pui rotisați de fix 800 grame bucata! Pantagruelicul procurorul Daniel Horodniceanu este băiatul, este nepotul temutului și pretențiosului milițian? Cât despre cum și din cine este constituit CSM-ilui justiției din România este ca și politica și alte instituții o cumetrie de chivernisirea confraților.

  8. Doar complicii si prostii cred tot ce se scrie prin ziare despre acest Caz Horodniceanu , plin de stranii coincidente si personaje mafiotice.

    PS__in realitate insa , Cazul Horodniceanu = o Tentativa de INTIMIDARE A Justitiei —

    AUTORUL = MAFIA Conducatoare din Romania Jefuita .

    Prostii insa se uita si injura…

  9. Polițiștii de pe întinsul țării sunt vinovați că nu au învățat la școală și la studiul individual cine sunt conducătorii țării!

  10. Situatia normala ar fi fost ca umflatul asta sa fie dat afara din magistratura si sa-si ia viata in maini ca avocat. Ce justitie mai poate face golanul asta? Cum va trata el de exemplu un trafic de influenta?

  11. Și voi credeați că sunteți liberi? Libertatea e necesitatea înțeleasă!

  12. De aici decurge tot prostul mers al Romaniei.
    Te mai miri ca judecatoarea X consuma droguri impreuna cu trtaficantii de droguri?
    Te mai miri ca mafiotul acesta ameninta politistii?……[Rumburak]

  13. Pisica nu sare departe de trunchi cand soarecele se naste pe așchie …

  14. Nu văd ce-a făcut rău. Poate-i o capcană sau din pi-aru pregătirii creșterii amenzilor și introducerea altora, construirea statului (mai) polițienesc.

  15. @ La albit se folosește și clor, la spălat apă și alte soluții, ? Nistorescu nu și-a pregăit și verificat corespunzător ziariștii, ? Domnule ăsta e și mare și s-a consumat și mult ca să îl obțină nevinovat, ?

  16. Stiti cine sunt ei? Posesorii de pensii nesimtite. Ei pot face orice fara sa li se intample nimic.

  17. & Este evident și că procurii le-au transmis polițiștilor că nu ei sunt de vină dacă polițiștii nu îi recunosc de ”influenceri” , ?

  18. & Dacă funcția era a vreunei doamne bine probabil că nu mai apăreau ”conflicte despre influențe”, cu polițiști, ? Probabil că l-au oprit ”să-i mai ia din corupție”, ?

  19. Superb precedentul judiciar! Poliţiştii de la rutieră o să audă din ce în ce mai des:

    „- Bă, da’ tu ştii cine sunt eu?! Dacă dau două telefoane la tribul meu…”

    Nu duce lipsă ţara de bombardieri interlopi cocalari, dar cei mai bombardieri dintre bombardieri sunt tot bombardierii cu pensii speciale!

  20. Doi golanasi de milițieni din noul val puși de alți golani sa îl facă pe om,dar efectul de bumerang a apărut instant,se vede din dialogul cu procuror tupeul nesi.tit al milițienilor final ,se iartă dar nu se uita ,golanii nici nu știu când vor fi făcuți la dinti

  21. & Se comercializează multe mașini de spălat de la producători cu influență și recunoaștere a calității, probabil un element de influență în activitatea societății, ?

  22. Mizeria pe care o traim dupa 89 in aceasta tara duce la o singura institutie care poarta toata vina si tot raul.Platim niste infractori cu salarii nesimtite,lipsite de orice logica si nu ne intrebam de ce? Justitia trebuie schimbata din temelii,toti acesti derbedei de se cheama procurori,judecatori,etc. trimis acasa, altii noi . Angajat un consortiu extern care sa faca ordine si randuiala in aceasta tara. Tara e pe un drum gresit de la ceasca incoace ptr ca aceasta institutie a fost si este de partea infractorilor. un sondaj la populatie spune acelasi lucru. Politicul trebuie sa-si apere hotii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.