Curățenie în Poliție după tragedia de la 2 Mai

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, miercuri, rezultatele reorganizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, menţionând că vor activa mai mulţi oameni în operativ şi mai puţini şefi.

Predoiu a precizat că la nivelul IPJ Constanţa vor exista trei posturi de şefi „mari” – şeful Inspectoratului, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cel al Biroului Operaţiuni Speciale.

„Prin reorganizare au fost eliminate suprapuneri de competenţă. (…) Am cerut mai multe patrule, mai multă prezenţă a poliţiştilor în uniformă în mijlocul comunităţii”, a explicat ministrul, care a arătat că nu sunt necesare schimbări legislative, iar salariile nu sunt afectate.

Reorganizarea Poliţiei Constanţa a început după tragedia produsă în localitatea 2 Mai, unde un şofer drogat de 19 ani a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei.

„Astăzi, la câteva luni distanţă şi după o analiză metodică, este limpede că discuţia asupra cauzelor imediate care au condus la accident este mai complexă, nu ţine doar de capacitatea instituţională a IPJ Constanţa sau a Poliţiei în general, chiar dacă criticile şi acuzele s-au concentrat atunci, sub imperiul emoţiilor, exclusiv către acest punct, ci ţin de un plan mai larg, de eficienţa aparatului nostru de aplicare a legii în combaterea traficului şi consumului de droguri, de configurare a legislaţiei sau de suportul bugetar pe care Guvernul trebuia să-l aloce în ultimi 10 – 20 de ani pentru dotarea corespunzătoare a acestor instituţii de aplicare a legii”, a transmis Cătălin Predoiu.

El a spus că a constatat o nevoie de reformă a Poliţiei încă de la preluarea mandatului şi a hotărât să ceară aparatului ministerial analiză şi reorganizare.

„Ideea este ca noul IPJ să fie mai simplu şi eficient organizat, cu o comandă centralizată, cu mai puţini şefi şi cu mai mulţi oameni în teren, cu o Poliţie prezentă în stradă proactiv şi calificată, o Poliţie mai aproape de cetăţean şi comunitate, o Poliţie plasată între comunitate şi fenomenul infracţional, pentru a proteja cetăţeanul şi a confrunta timpuriu orice formă de infracţionalitate”, a arătat ministrul.

Predoiu a mai anunțat că Dumitru Bîltag a fost împuternicit şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, iar Daniel Ovidiu Cătană şef adjunct.

El a mai informat că l-a împuternicit pe Ovidiu Ciprian Antohe în calitate de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe Şerban Cătălin Bogdan la conducerea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română şi pe Niţă Cătălin Valentin Negoiţă director adjunct al Agenţiei Naţionale Antidrog.

El a precizat că proiectul de reorganizare a IPJ Constanţa va sta la baza unei viitoare reforme a Poliţiei Române.

„Cer Guvernului, prim-ministrului, Parlamentului să înţeleagă că fie în vreme de restrişte bugetară, fie în vreme de belşug bugetar, ordinea şi siguranţa publică nu pot fi puse deoparte. (…) Măsurile organizatorice nu se vor aplica toate odată, va fi un proiect etapizat”, a completat ministrul Afacerilor Interne.

Grup de tineri, spulberat – Accident rutier șocant la 2 Mai

(Video) Raport Tragedia ”2 Mai”. Predoiu reorganizează întreaga structură IPJ Constanța

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. La ministerul de interne, curățenia înseamnă transferul depistatilor in alte funcții care nu sunt prea vizibile în spațiul public. Se practică de ani de zile.

  2. e vax, nene mariene. si sa vrei [dar nu e cazul], tot n-ai putea face curatenie in serparia aia. te halesc generalii-nasi. stiu brigazile ce-s astia. cu dos si dga incluse.

  3. Un drogat la volan poate să apară oricând …. diferența intre om si neom este o sticlă de vodcă până la urmă

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.