Imperativul reformării și supravegherii instituționalizate a serviciilor de forță

Situația de la Arad, copie fidelă a unui modus operandi intrat ajuns în literatură, arată cu evidență un fapt amenințător, față a criminalității organizate: implicarea colaterală a unor rețele din structura statului, respectiv a celor privind siguranța publică.

Urgența reorganizării și supravegherii instituționalizate a structurilor statului, preponderent a celor de forță, vine în stoparea unui fenomen care a început cu abuzurile din comunism, a continuat cu modul de funcționare personalizat până în prezent.

Întreaga viață publică din România se supune în prezent unor criterii nelegale, însă aflate printre cele care sunt prioritare.

Serviciile secrete, justiția, poliția și instituțiile anexe sunt implicate moral și administrativ în perturbarea întregului sistem public.

Tot ceea ce reprezintă uriașe derapaje nu sunt altceva decât rezultanta absurdului constituit de grupuri infracționale din interiorul sistemului. In fapt, instituțiile cu atribuții în limitarea infracțiunilor sunt ele însele verigi în susținerea acestora.

In prezent, fenomenul implicării grupurilor de persoane din sistem, în susținerea crimei organizate, s-a extins până la nivelul întregului sistem, cu efecte dramatice.

Numai printr-un plan național de verificare și supraveghere, o adevărată urgență, respectiv prin legi speciale, România se poate asigura că propriile instituții nu îi periclitează siguranța.

Aici a dus imunitatea parlamentară și a magistraților, coroborată cu tendința permanentă de confiscare a economiei.

Funcționarul public, de la orice nivel, începând cu cel din structurile legiuitorului, nu trebuie să aibă un statut diferit de al oricărui cetățean. Altfel, criminalitatea publică va fi paradigma României.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Bravo ! Primul pas: desfiintarea pensiilor speciale, rentelor viagere,pensiilor de frumusete,etc prin Constitutie sa fie prevazuta doar CONTRIBUTIVITATEA la calculul pensiilor, indiferent de sectorul profesional

  2. @Doina,
    vorbești și tu din necunoastere, in toate tarile din UE, pensiile militarilor sunt suportate de la buget,ba mai mult, de exemplu, un ofițer francez poate ieși la pensie la 42 de ani( și să vedeți acolo pensii, nu că la noi la militari 3500 lei sau 5000).Mai mult de atât este faptul ca, deasemenea se acordă și soției militarului când acesta iese la pensie,pensie,se consideră că soția are grija de educația copiilor și îngrijește de ei mai mult singura, soțul fiind mai mult plecat cu serviciul militar.Eu am prieteni militari care acum fiind tam-tamul asta cu pensiile speciale care defapt ale militarilor nu sunt,nu recomandă niciunui tânăr să intre în sistemul militar.Noi din necunoastere distrugem și cea mai rămas,că industria a fost făcut bucăți,au mai rămas oamenii din diverse domenii cum sunt și militarii.

  3. Nicio problema ca nu se mai inmultesc militarii, trebuia sa avem 60.000 si platim 120.000 ! In Plus, mai platim 60.000 de pedofili „aparatorii domnului Inexistent”. Plati ca prostii, pardon, ca ortodocsi !

  4. Autorul lanseaza un apel corect dar fara nici o consecinta practica. Cine sa faca aceste lucruri cand treisferturi din alesi sunt marionetele securitatii. Adica securitatea sa-si dea in cap singura?!

  5. @ „Virgilius”, 7 iunie 2021 la 20:07
    „Militarii” tai sunt niste analfabeti burtosi absolut necalificati care s-au angajat PE SPAGI in structurile militare pentru ca stiau ca nu vor face nimic acolo, si ca pentru asta vor lua salarii mari si pensii nesimtite, plus mincare si haine de la Stat! Aia care mergeau in Afganistan mergeau acolo TOT PE SPAGI, ca stiau ca apoi le recupereaza din diurna primita in $$, suplimentar fata de salariul in lei ce le era platit aici, in paralel. Pericol pentru ei in Afganistan? APROAPE ZERO! Probabil 5 explozii pe an, la 400000 de soldati adunati de americani acolo de la ei si din diverse tari slugarnice, ca Rominica.
    Asa ca nu-i mai plinge pe papagalii astia care ar merita curtea martiala, nu salarii si pensii! Si te asigur ca in cazul unui razboi, ei vor fi primii care vor spala putina, de pe front!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.