COVID 19- Date noi de la autorități

Covid in handcuffs on gray background with copy space

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 89 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 30.878 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 06.06.2021 (10:00) – 07.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 63 de decese (39 bărbaţi şi 24 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Vâlcea şi Municipiul Bucureşti.

47 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menţionat şi au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 6 decese s-au produs în luna septembrie 2020, 26 în octombrie 2020, 9 în noiembrie 2020, 1 în ianuarie 2021, 3 în februarie 2021, 1 în martie 2021 şi 1 în aprilie 2021, în judeţele Bihor, Cluj, Neamţ şi Vâlcea.

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.863 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.042.898 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 121 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În acest moment, virusul Sars-CoV-2 nu mai are transmitere comunitară în România, a declarat la Digi24 expertul în microbiologie Alexandru Rafila. Este o veste bună, dar care nu înseamnă că nu ne putem confrunta cu un nou val al epidemiei, atrage el atenția.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. „Expert” în mass-media este de obicei un pseudonim pentru omul industriei alopate, fie promovând un cartel medical, fie o schemă de câștigare a banilor, care susține sau apără un vaccin sau renunțarea la unele medicamente non-cartel farmaceutic, aproape o slujbă cu normă întreagă. Unii îi numesc „company boys”, pentru ca niște corporații trag de sforile care-i pun in mișcare. Este distractiv să păstrezi note cu „predicțiilor” lor. Ar fi un adevărat truism să nu ai încredere în cineva care se numește „expert”.

  2. „Premierul britanic Boris Johnson a cerut sâmbătă liderilor din Grupul celor șapte națiuni, numit și „G7” să se angajeze în vaccinarea întregii lumi împotriva COVID-19 până la sfârșitul anului 2022.

    Johnson a declarat că va încerca să obțină un angajament în privința atingerii obiectivului global de vaccinare, anunță NDTV.

    „Vaccinarea întregii lumi până la sfârșitul anului viitor ar fi cea mai mare realizare din istoria medicinei”, a spus Johnson într-o declarație. „Îi invit pe colegii mei lideri din G7 să ni se alăture pentru a pune capăt acestei pandemii teribile și să se angajeze că nu vom permite niciodată ca devastarea provocată de coronavirus să se repete.””

    Despre asta v-am avertizat inca dinainte de a incepe plandemia.

  3. Poate noi suntem un pic mai isteți și frânăm ,, planul ” . Hai România !!!

  4. Noul val il va pulveriza pe rafila si il va arunca direct in subteranele orasului Moscova !

  5. Schimba titlul – minciuni colportate ca sa ne umflam buzunarele!
    … ia spune-ne mai R.C, – cat ti-a crescut venitul de cand s-a inventat Co[hen]vid-ul?

  6. Guvernare ZERO.
    Poporul s-a infectat mai mult de 60 %. Prin masca.
    Acu majoritatea este imuna dar se pare ca teroristii care imprastiau virusul au obosit.
    Si-au atins scopul…Trump a pierdut alegerile

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.