Începe Narativ, festivalul pentru copii cititori

Potrivit unui comunicat de presă, Asociaţia Curtea Veche promite distracţie dublă pentru copii, părinţi şi profesori lacea de a doua ediţie a Festivalului de lectură Narativ. Pe 24-25 septembrie şi pe 1-2 octombrie 2016, la Școala Centrală din Bucureşti (Strada Icoanei, nr. 3-5), copiii vor descoperi că cititul poate fi cea mai frumoasă aventură. Toate cele peste 100 de activităţi din cadrul Narativ sunt complet gratuite.

Evenimentul este destinat în principal copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani care, alături de Nara şi Tiv, ghizii aventuroşi ai Festivalului, vor păşi pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Țara Minunilor şi vor ajunge în centrul Pământului. Narativ include ateliere interactive, conferinţe şi spectacole special pregătite de către specialişti în educaţia nonformală şi psihologia copilului. Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzică, vor face teatru şi chiar vor inventa propriile poveşti, în timp ce părinţii şi profesorii pot participa la conferinţe şi workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăşi cu experţii în educaţie şi parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv şi acasă şi la şcoală. Participarea la Festival se face în baza înscrierii pe site-ul www.narativ.ro.

Asociaţia Curtea Veche îşi justifică demersul drept un răspuns dat statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură şi de înţelegere a textelor în rândul elevilor din România.

Evenimentul are şi o componentă caritabilă, sumele donate către Asociaţie susţinând realizarea de donaţii de carte şi cluburi de lectură în mediile defavorizate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.