Tripla campioană a Europei la handbal feminin strânge bani de la fani

Ultimele trei sezoane din handbalul feminin european au consacrat o regină din nordul Europei. Deși de fiecare dată Final Four al Ligii Campionilor a avut loc la Budapesta iar echipa Raba Gyor are probabil cel mai mare buget și cel mai bun lot trofeul a luat drumul Țării Fiordurilor.

Echipa norvegiană Vipers Kristiansand, care până atunci nu avusese performanțe deosebite în Europa, a țâșnit în fruntea handbalului feminin continental ca o rachetă și timp de trei ani, inclusiv ultima ediție, au pus monopol pe trofeul Ligii Campionilor.

Ce putea fi mai bine pentru o formație adulată la maxim în micuța localitate norvegiană? Totul părea a fi doar începutul unui basm cu personaje fericite, cărora viața le-a oferit totul. Și chiar așa se întâmplă, le oferă totul, dar în numai câteva luni s-a întors dramatic roata.

De la fericirea maximă până la agonia actuală au trecut doar câteva luni. Toată lumea se freacă la ochi, pentru că este greu de crezut. Un club aflat la apogeul performanțelor dintr-o dată se prăbușește financiar ca un avion care merge lin pe cer și dintr-o dată se duce în picaj spre pământ.

Pur și simplu situația financiară a viperelor a devenit dramatică iar vedetele echipei, care nu vor să lase corabia și să fugă în altă parte, sună în disperare suporterii, pentru a-i convinge să participe fiecare cu cât îl lasă inima și punga. Celebra portăriță Katerine Lunde, trecută acum de borna 40 în viață, nu vrea să renunțe la sportul care i-a dat tot și este ca un fel de șef de campanie de strâns bani de la oameni.

„Situația este destul de dificilă. Nu îmi pasă prea mult de jobul meu, dar mă gândesc ce lovitură ar fi pentru oraș și pentru copiii din comunitate dacă nu găsim o soluție. Am un nod în gât, nici nu pot să plâng”.

Vipers face parte din grupa B a actualei ediții a Ligii Campionilor la handbal feminin, grupa Rapidului și a pierdut la un gol la București în fața giuleștencelor.

Deocamdată ocupă locul 4, care duce în play-off dar managerul clubului, Benedicte Loyland spune că nu știe ce se va întâmpla pe mai departe și dacă echipa va putea termina sezonul în cazul în care nu se va reuși obținerea unor surse de finanțare, în special prin sponsori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Și? Nu-i corect din partea lor cum vor să rezolve situația?
    E mai bine că la Rromînistan din taxele locale putorile mafiote din primării dau banii – fără să întrebe pe cineva și fără a fi întrebate de cineva de la instituțiile responsabile cu legile – la putori bășikare de import, ciurucuri aduse de peste mări și țări, ce mimează sportu’ în competiții ale unor structuri ILEGALE ca F.R.F. și L.P.F.?
    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/greva-la-chindia-targoviste-liga-2-726552.html

  2. fetele ale sunt mai prost platite decat cei mai tonti fotbalisti

  3. Daca nu au si ei un Consiliul General al Primariei sa dea 2 milioane de euro ( pentru nimic ) ca la noi la Bucuresti !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.