IRES: Prezenţa la referendum, influenţată DECISIV de culoarea politică a primarului

Prezenţa la vot în ziua referendumului a fost influenţată decisiv de culoarea politică a primarului din localitate, relevă analiza de vot realizată de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pe un eșantion de 6.381 de persoane.

IRES arată că primarii USL au dus la vot 73% dintre votanți față de 45% din voturile pentru primării obținute la alegerile locale, iar PDL se plasează la un nivel apropiat. Electoratul din localități conduse de primari PPDD, UDMR și alte partide a lipsit într-o proporție mai mare, scrie Ziare.com

Votanții lui Crin Antonescu s-au dovedit a fi cei mai interesați să-și exercite votul, în vreme ce cei ai lui Traian Băsescu și Mihai Răzvan Ungureanu au cele mai mici rate de prezență.

Profilul votantului la referendum este: femeie, cu vârsta între 36-65 de ani, cu studii medii sau școală profesională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.