Isărescu: ”Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele”

„Nu am făcut şi nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul (n.n.- din rezerva României) la păcănele”, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

„Aurul din rezerva României este păstrat în Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea în arbitraj sau în diverse operaţiuni pe pieţele internaţionale prezintă riscuri, având în vedere evoluţiile globale, astfel că am considerat că nu este oportun să efectuăm astfel de plasamente. Deci nu am făcut şi nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele, cum a spus recent un… personaj”, a declarat Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului BNR pe anul 2017.

Un capitol special din Raport analizează evoluţia rezervei de aur a României în perioada postdecembristă, arătând că aceasta a crescut cu 30 de tone între anii 1989 şi 2000, după care s-a menţinut constantă, greutatea totală actuală fiind de 307,3 tone.

„Dacă mai punem la socoteală şi aurul depus în altă parte cu documentele de rigoare, dar încă nerecunoscut, avem imaginea unei rezerve solide”, a mai spus guvernatorul BNR, referindu-se – dar fără să-l nominalizeze – la tezaurul românesc din Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Din tot aurul legendar al tezaurului, doar ceva mai mult de doua tone erau lingouri de calitate bancara. Restul erau monede, bijuterii sau obiecte din aur de diferite calitati, neasimilabil cu aurul bancar, in mare parte aur privat, ce nu apartine statului roman si nici BNR. De aceea ma indoiesc ca domnul Isarescu ar fi facut vreo referire la acel aur.

  2. Am mai dat noi in pastrare si tezaurul Romaniei ,in Rusia ! Si ? Unde este acum , d-le Isarescu ? Si , ca tot veni vorba , mai misca cineva un deget , o unghie , un fir de par , pentru recuperarea lui ? In acest sens BNR , face , cumva, ceva , acolo ? Desigur ca nu ! Nu-i traba BNR , asa cum nu este nici a guvernului ! Da, chiar ! Ce ne mai trebuie noua tezaur ? Sa-i punem cruce , sa tinem o slujba si Amin! Poporul roman este facut sa piarda vesnic !

  3. E bine că ținem aurul nostru la Banca Angliei, așa mai câștigă și săracii de englezi niste bani din taxele pe aurul nostru si, tot așa, mai e menținut în funcție acest clovn cu ajutorul bandiților externi.

  4. Atata timp cat activitatea voastra o tineti sa fie cat mai ” secreta „, cand nu raportati nimanui nimic , este si normal ca ziaristii , poate in necunostinta de cauza , sa speculeze anumite zvonuri, sa improvizeze , sa exagereze, specil sa va scoata din ” mutenia ” voastra !
    Aveti impresie ca daca exista o independenta reala in jurul vostru, nu mai trebuie sa dati seama de nimic ! Uite ca nu e asa !

  5. Da nea Mugure,nu ati jucat aurul la pacanele ,in schimb banii romanilor da.Politica bnr a saracit populatia cum nu a facut-o nimeni in istorie dupa 89 incoace.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.